Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik ontwerp de kleding allemaal zelf'

'Ik ontwerp de kleding allemaal zelf'

HEINKENSZAND - De 13-jarige Scott Henssen uit Heinkenszand heeft sinds kort zijn eigen kledinglijn. ‘HNSN’, heet het, oftewel: Henssen. De start-up van Scott heeft al een eigen website met vele producten, van telefoonhoesjes tot truien, allemaal zelf ontworpen. 

Het idee om zelf kleding te ontwerpen ontstond eind vorig jaar. ‘’Ik zie dat heel veel mensen kleding dragen puur om het logo’’, zegt hij. ‘’Vaak komen daar geen interessante designs meer aan te pas, dus leek mij het leuk om dat terug te brengen.’’ Hij ging aan de slag met wat designprogramma’s en al gauw rolden zijn eerste ontwerpen eruit (zie foto). ‘’Het begon eigenlijk met gewoon maar wat proberen. Na een tijdje word je er vanzelf bedrevener in en kun je ideeën makkelijker omzetten in een echt ontwerp.’’ 

‘Vooral vrienden en familie hebben al kleding besteld. Zij vinden het allemaal erg leuk wat ik doe’

Website

Scott mag dan pas in het derde jaar van tweetalig vwo zitten, niets hield hem tegen om met zijn truien en shirts een bedrijf op te zetten. Hij zocht alles, van ontwerp tot productie en levering, zelf uit. ‘’Toen ik erachter kwam dat ik mijn truien op kan sturen naar een producent die ze dan op bestelling drukt voor mij, bedacht ik me ineens; dat kan ik ook via een website laten lopen.’’ Zodoende ging hij aan de slag met het bouwen van de website. ‘’Dat was in de kerstvakantie dus ik had toch tijd over’’, lacht de beginnende ondernemer. Na vele tientallen uren bezig te zijn geweest om de designs op de website te krijgen en de productpagina’s werkend te maken was daar zijn eigen website en volgden al snel een aantal bestellingen. ‘’Vooral vrienden en familie hebben al kleding besteld. Zij vinden het allemaal erg leuk wat ik doe. Zelfs een docent van me heeft al iets besteld!’’ 

Wat Scott tevens belangrijk vindt is de kwaliteit van de kleding. De kleding wordt niet gemaakt van truien uit sweatshops in China maar van hoge kwaliteit katoen die op een verantwoorde manier verkregen is.’’ Naast het zelf ontwerpen van kleding voor zijn bedrijfje heeft hij ook het aanbod gekregen van zijn judovereniging om de zomerkamp t-shirts te ontwerpen. 

Ondernemen

Het ondernemerschap bevalt hem tot nu toe goed en in de toekomst wil hij ook graag ondernemer worden. ‘’Het maakt niet zoveel uit wat ik doe, als ik maar vrijheid heb en mijn creativiteit er in kwijt kan’’, zegt hij. ‘’Ook iets als een bootjesverhuur lijkt me leuk om te hebben.’’ Maar voorlopig laat hij dat idee nog even varen, want ‘HNSN Clothing’ zit in de lift en dat wil hij graag zo houden. ‘’De komende tijd wil ik wat meer gaan doen met giftcards zodat mensen sneller iets kopen en naast dat zou ik ook graag mijn kleding willen verkopen in een fysieke winkel. Daarover heb ik al wat winkeliers gesproken en hopelijk gaat dat binnenkort lukken!’’ Voor meer informatie en een beeld van wat Scott maakt kunt u terecht op hnsnclothing.com.

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

18 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

18 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden