Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik ontwerp de kleding allemaal zelf'

'Ik ontwerp de kleding allemaal zelf'

HEINKENSZAND - De 13-jarige Scott Henssen uit Heinkenszand heeft sinds kort zijn eigen kledinglijn. ‘HNSN’, heet het, oftewel: Henssen. De start-up van Scott heeft al een eigen website met vele producten, van telefoonhoesjes tot truien, allemaal zelf ontworpen. 

Het idee om zelf kleding te ontwerpen ontstond eind vorig jaar. ‘’Ik zie dat heel veel mensen kleding dragen puur om het logo’’, zegt hij. ‘’Vaak komen daar geen interessante designs meer aan te pas, dus leek mij het leuk om dat terug te brengen.’’ Hij ging aan de slag met wat designprogramma’s en al gauw rolden zijn eerste ontwerpen eruit (zie foto). ‘’Het begon eigenlijk met gewoon maar wat proberen. Na een tijdje word je er vanzelf bedrevener in en kun je ideeën makkelijker omzetten in een echt ontwerp.’’ 

‘Vooral vrienden en familie hebben al kleding besteld. Zij vinden het allemaal erg leuk wat ik doe’

Website

Scott mag dan pas in het derde jaar van tweetalig vwo zitten, niets hield hem tegen om met zijn truien en shirts een bedrijf op te zetten. Hij zocht alles, van ontwerp tot productie en levering, zelf uit. ‘’Toen ik erachter kwam dat ik mijn truien op kan sturen naar een producent die ze dan op bestelling drukt voor mij, bedacht ik me ineens; dat kan ik ook via een website laten lopen.’’ Zodoende ging hij aan de slag met het bouwen van de website. ‘’Dat was in de kerstvakantie dus ik had toch tijd over’’, lacht de beginnende ondernemer. Na vele tientallen uren bezig te zijn geweest om de designs op de website te krijgen en de productpagina’s werkend te maken was daar zijn eigen website en volgden al snel een aantal bestellingen. ‘’Vooral vrienden en familie hebben al kleding besteld. Zij vinden het allemaal erg leuk wat ik doe. Zelfs een docent van me heeft al iets besteld!’’ 

Wat Scott tevens belangrijk vindt is de kwaliteit van de kleding. De kleding wordt niet gemaakt van truien uit sweatshops in China maar van hoge kwaliteit katoen die op een verantwoorde manier verkregen is.’’ Naast het zelf ontwerpen van kleding voor zijn bedrijfje heeft hij ook het aanbod gekregen van zijn judovereniging om de zomerkamp t-shirts te ontwerpen. 

Ondernemen

Het ondernemerschap bevalt hem tot nu toe goed en in de toekomst wil hij ook graag ondernemer worden. ‘’Het maakt niet zoveel uit wat ik doe, als ik maar vrijheid heb en mijn creativiteit er in kwijt kan’’, zegt hij. ‘’Ook iets als een bootjesverhuur lijkt me leuk om te hebben.’’ Maar voorlopig laat hij dat idee nog even varen, want ‘HNSN Clothing’ zit in de lift en dat wil hij graag zo houden. ‘’De komende tijd wil ik wat meer gaan doen met giftcards zodat mensen sneller iets kopen en naast dat zou ik ook graag mijn kleding willen verkopen in een fysieke winkel. Daarover heb ik al wat winkeliers gesproken en hopelijk gaat dat binnenkort lukken!’’ Voor meer informatie en een beeld van wat Scott maakt kunt u terecht op hnsnclothing.com.

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

1 dag geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

1 dag geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

1 dag geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

2 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

2 dagen geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

2 dagen geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

2 dagen geleden