Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik kan mijn handen lekker laten wapperen’

‘Ik kan mijn handen lekker laten wapperen’

EINDEWEGE - Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Deze keer gaan we langs bij Daniël den Haan, isolatiespecialist van ISOenergy.

Hij werkt in april vier jaar als isolatiespecialist bij het snelgroeiende bedrijf op industrieterrein Eindewege. Daniël den Haan is via een vriend aan de baan gekomen. Het is niet dat hij altijd isolatiespecialist heeft willen worden. “Ik heb kasteelt gedaan op het Groen College, maar daarmee heb ik nooit iets gedaan. Meteen na mijn school ben ik naar de haven in Rotterdam vertrokken. Daar heb ik twaalf jaar als lasser gewerkt”, legt de inwoner van Zierikzee uit.

Opleiding

Zijn huidige job is totaal iets anders. “In de haven ging het wel eens over geïsoleerde containers, maar meer heb ik niet met isolatie te maken gehad.” Er is geen echte opleiding voor het werk dat de mensen van ISOenergy doen. Je moet handig zijn, enthousiast en klantgericht. Het vak leer je in de praktijk. Zo heeft Daniël het ook onder de knie gekregen. “Mijn eerste klus was in Poortugaal. Ik ben in de vloerisolatie begonnen. Dan kruip je onder de vloer waar je zakken aanbrengt, die je vervolgens volspuit met deze isolatieparels”, wijst hij naar een zakje met zwarte isolatiekorrels.

Spouwmuur

Het is niet de enige isolatiemethode van ISOenergy. Als klant kun je ook kiezen voor spouwmuurisolatie. Dan boren Daniël en zijn collega’s volgens een vaststaand patroon gaten in de buitenmuur. Via deze gaatjes, die na afloop weer dicht worden gemaakt, wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. “Je merkt dan meteen het resultaat. De warmte blijft echt binnen”, legt Daniël uit.

Rachels

De laatste twee jaar zit Daniël echter vooral in de dakisolatie. Hij is al weken bezig in Middelburg waar tientallen sociale huurwoningen worden gerenoveerd. Op de zolders verwijderen de mannen de oude dakplaten. Daarna spannen ze folies tegen het dak waarna, ook volgens een patroon, rachels worden geslagen. Als de folies vol zitten met het isolatiemateriaal moet de ISOenergy-ploeg alles netjes aftimmeren, zodat de schilder het karwei de volgende dag kan afmaken. “We doen ongeveer een zolder per dag.”

Volgens Daniël is het mooi werk, afwisselend en heeft hij een gezellige club collega’s. “Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik heb twaalf jaar in het ijzer gezeten en nu in het hout. Het kan af en toe best intensief werk zijn, maar ik laat mijn handen lekker wapperen. Ik kan sowieso niet stil zitten. En af en toe moet je goed nadenken, omdat het soms passen en meten is op zo’n zolder.”

Eenvoudig

Het is druk bij ISOenergy. Steeds meer mensen laten hun huis isoleren, zodat ze op een eenvoudige manier energie kunnen besparen. Ze kunnen bovendien rekenen op een subsidie. “We hebben veel werk.”

Dat het goed gaat, merkt Daniël ook als werknemer van ISOenergy. “Als je een bepaald stuk gereedschap nodig hebt om je werk te doen, krijg je het bij wijze van spreken de volgende dag. Daar wordt helemaal niet moeilijk over gedaan.”

Meer informatie

Meer informatie over het bedrijf is te vinden op https://www.isoenergy.nl of bel via 0113-724999.[

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

14 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden