Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan veiligheid Kanaalweg’

‘Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan veiligheid Kanaalweg’

HANSWEERT - Afgesloten wegen, veel omleidingen en een nieuwe rotonde in het dorp. Er zal veel gebeuren de komende jaren in Hansweert vanwege de dijkverzwaring. Dat riep dan ook de nodige vragen op bij de inwoners van het dorp tijdens twee bijeenkomsten vorige week die waterschap Scheldestromen belegde. 

Het waterschap hield woensdag en donderdag een informatieavond om de inwoners bij te praten over de stand van zaken en wat er gaat gebeuren tijdens de dijkverzwaring. Tevens wil het waterschap, naast de standaard bouwbrieven, gebruik maken van de BouwApp. Die kunnen belangstellenden downloaden om bijvoorbeeld het bouwproces en de agenda te volgen. 

Een aantal inwoners toonde zich ongerust over de bouwplannen, want waar gaat al dat omgeleide verkeer naartoe, wordt het dan niet veel te druk op die wegen en wat gebeurt er met het park naast het voetbalveld? ‘’Neem de Kanaalweg, die is donker en mensen rijden er hard. Wanneer de standaard fietsroute niet beschikbaar is, zullen scholieren óók langs de Kanaalweg fietsen en daar oversteken’’, zegt André Schrier, bezoeker en lid van de dorpsraad in Schore. ‘’Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan de veiligheid van die weg, zodat alle scholieren uit Hansweert en Schore veilig naar school kunnen. Het is al een duur project dus ik hoop dat een aantal lantaarnpalen en een doorgetrokken streep er dan ook nog wel vanaf kunnen.’’ Het waterschap zegt het voorstel van Schrier in overweging te nemen.

Meer uit Reimerswaal

Reimerswaal doneert euro per inwoner aan slachtoffers aardbeving

KRUININGEN - De gemeenteraad van Reimerswaal heeft dinsdagavond besloten een euro per inwoner te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dat komt neer op 23.280 euro.

6 uur geleden
Reigersberg Rilland houdt inzamelingsactie voor Turkije en Syrië

RILLAND - Bij het fietsenhok van basisschool de Reigersberg in Rilland kunnen mensen hulpgoederen afgeven voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

7 uur geleden
Rilland komt in actie voor slachtoffers aardbeving

RILLAND - In Rilland is een actie op touw gezet om slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Inwoners kunnen dinsdag tot 18.00 uur hulpgoederen inleveren bij de Burgemeester van Gorselstraat 14 in het dorp.

1 dag geleden
Inwoners zijn gehecht aan praathuisje Waarde

WAARDE - In Reimerswaalse dorpen heeft het praathuisje veel waarde voor inwoners en voorbijgangers. Ook in Waarde bleek dat het geval toen er plannen werden gemaakt om het te verhuizen... 

1 dag geleden
Gezonde markt in brede school 't Saamdeel in Kapelle

KAPELLE - Vrijdag (10 februari) vanaf 13.00 uur organiseert de gemeente Kapelle een markt over gezonde thema’s in brede school ‘t Saamdeel in Kapelle. Op deze markt vertellen verschillende professionals over voeding, zoals een diëtiste, jeugdverpleegkundige, mondhygiëniste, fysiotherapeute en medewerker van de voedselbank.

1 dag geleden
Shirin van Anrooij oppermachtig bij Beloften WK veldrijden

KAPELLE - Shirin van Anrooij heeft zondag de Beloften-wedstrijd van het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide gewonnen. Het Kapelse talent wist haar rivale Zoe Bäckstedt voor te blijven.

2 dagen geleden
Tuinhuisje aan de Annie MG Schmidtsingel in brand

KAPELLE - Aan de Annie MG Schmidtsingel in Kapelle is vanmiddag een tuinhuisje in brand gevlogen. Door de brand ontstond er een flinke rookontwikkeling.

3 dagen geleden