Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan veiligheid Kanaalweg’

‘Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan veiligheid Kanaalweg’

HANSWEERT - Afgesloten wegen, veel omleidingen en een nieuwe rotonde in het dorp. Er zal veel gebeuren de komende jaren in Hansweert vanwege de dijkverzwaring. Dat riep dan ook de nodige vragen op bij de inwoners van het dorp tijdens twee bijeenkomsten vorige week die waterschap Scheldestromen belegde. 

Het waterschap hield woensdag en donderdag een informatieavond om de inwoners bij te praten over de stand van zaken en wat er gaat gebeuren tijdens de dijkverzwaring. Tevens wil het waterschap, naast de standaard bouwbrieven, gebruik maken van de BouwApp. Die kunnen belangstellenden downloaden om bijvoorbeeld het bouwproces en de agenda te volgen. 

Een aantal inwoners toonde zich ongerust over de bouwplannen, want waar gaat al dat omgeleide verkeer naartoe, wordt het dan niet veel te druk op die wegen en wat gebeurt er met het park naast het voetbalveld? ‘’Neem de Kanaalweg, die is donker en mensen rijden er hard. Wanneer de standaard fietsroute niet beschikbaar is, zullen scholieren óók langs de Kanaalweg fietsen en daar oversteken’’, zegt André Schrier, bezoeker en lid van de dorpsraad in Schore. ‘’Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan de veiligheid van die weg, zodat alle scholieren uit Hansweert en Schore veilig naar school kunnen. Het is al een duur project dus ik hoop dat een aantal lantaarnpalen en een doorgetrokken streep er dan ook nog wel vanaf kunnen.’’ Het waterschap zegt het voorstel van Schrier in overweging te nemen.

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

16 uur geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

1 dag geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

4 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

5 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

5 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

6 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

6 dagen geleden