Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik blijf fit en het is nog gezellig ook'

'Ik blijf fit en het is nog gezellig ook'

’S-GRAVENPOLDER - Wethouder Marga van de Plasse heeft deze week in Vorsvliet meegedaan aan een training van FYLM; een beweegondersteuningsprogramma voor ouderen. Het programma, dat afgespeeld wordt op een televisie, bestaat uit allerlei oefeningen die deelnemers zittend of staand kunnen meedoen.

Elke week komen zo’n twaalf ouderen bijeen om op deze manier fit en vitaal te blijven. Zo ook de 77-jarige Mieke Kruidhof, bewoonster van De Zwake. “Ik ben de enigste deelnemer die niet in Vorsvliet woont”, vertelt zij. “Ik vraag wel eens of mensen zin hebben om mee te gaan, maar het is moeilijk om mensen over de drempel te krijgen. Dat is jammer, want het is een goede manier om fit te blijven. Ik doe al mee vanaf het allereerste begin. Vorig jaar november zijn we begonnen met zo’n drie of vier vrouwen. Nu zijn het er soms wel vijftien. De mannen komen wel eens kijken, maar durven niet mee te doen”.

Mieke zat eerst bij een andere beweeggroep, maar die werd opgeheven omdat de subsidiering werd stopgezet. “Via de huisarts kwam ik in contact met het Vrijwilligershuis. Die hebben gebeld met de beheerder van Vorsvliet en binnen een week konden we hier terecht”. Ook wethouder Van de Plasse is heel blij dat Vorsvliet een ruimte ter beschikking stelt voor het programma. “Het is belangrijk dat ouderen blijven bewegen. Daarnaast biedt het programma ook een stukje ontmoeting wat kan helpen eenzaamheid tegen te gaan”.

Haar oude groepje mist Mieke niet. “Ik regel sinds een paar maanden ook de koffie, zodat we na de les gezellig kunnen napraten. Voor de les zet ik de stoelen aan de kant en zet ik de tv aan. Het is een paar keer voorgekomen dat het programma niet wilde opstarten. Toen heb ik de oefeningen zelf voorgedaan, maar vanaf het scherm is toch leuker. In de vorige groep maakten we gebruik van gewichten en hoepels. Dat doen we nu niet. Dat is wel jammer, maar dat zou ook te zwaar zijn. Ik ga ook één keer per week naar de beweegtuin en daar hebben ze wel apparaten. Mijn conditie blijft op peil. In het begin moest ik na een les op de bank zitten om uit te rusten, maar nu pak ik mijn tas en ga ik boodschappen doen”.

Meer uit Beveland

Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

6 uur geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

10 uur geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

11 uur geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

12 uur geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

1 dag geleden
Halfjaarcijfers ROVZ: '254 ernstig gewonden en acht doden in Zeeuws verkeer'

GOES - In de eerste helft van 2024 zijn er in Zeeland 254 ernstig gewonden en acht dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer. Dat meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). 'De cijfers zijn hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen waren er 250 ernstige ongevallen met vijf dodelijke slachtoffers.' 

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden