Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik ben er voor ouders en kinderen in een scheidingsproces’

‘Ik ben er voor ouders en kinderen in een scheidingsproces’

OSSENDRECHT – Een scheiding tussen twee mensen treft niet altijd alleen maar die twee mensen. Soms zijn er ook kinderen bij betrokken. Volgens scheidingsspecialist en mediator Anja Frosch krijgen jaarlijks in Nederland zo’n 70.000 kinderen met een scheiding te maken. Binnen haar praktijk Mediation Molenzicht probeert Anja voor alle partijen de scheiding goed te laten verlopen.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Ongeveer een jaar geleden startte Anja met haar praktijk. “Mijn eigen scheiding vormde mede mijn drijfveer om een eigen bedrijf te beginnen in mediation en mensen te helpen bij hun scheiding.” Als mediator weet Anja hoe ze een bemiddeling moet begeleiden tussen twee scheidende partijen, maar als scheidingsspecialist gaat ze nog een stap verder. “Ik kan mensen helpen bij alle aspecten van het scheidingsproces. Waar moet je bijvoorbeeld aan denken op juridisch vlak, maar ook op arbeidsvlak, financieel en fiscaal gebied, maar bovenal op emotioneel gebied? Een scheiding is niet leuk, zeker niet als er ook kinderen bij betrokken zijn. Kinderen scheiden namelijk mee.”

Kindgesprek

In een traject kijkt Anja dan ook niet alleen naar de scheidende partijen, maar ook naar het kind. “Als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, bied ik altijd een kindgesprek aan. Ook zijn er individuele trajecten voor kinderen mogelijk, waardoor het verwerkingsproces van de scheiding op gang kan worden gebracht. Zo proberen we bij het kind problemen te voorkomen die door een scheiding kunnen ontstaan. Tevens wordt daarbij de nadruk gelegd op het feit dat kinderen absoluut niet schuldig zijn aan een scheiding. Van een kind kun je nooit scheiden, je blijft als ouders altijd met elkaar verbonden door het kind. Een kind zou dan ook nooit moeten kiezen tussen ouders. Ouders willen dan wellicht niet meer samen met elkaar verder, maar het kind is daar niet de oorzaak van. Ouders kunnen via het traject de overgang leren maken van ex-relatie naar collega-ouderschap, in het belang van het kind.”

Meerwaarde

Het traject dat cliënten bij Anja kunnen volgen, varieert per cliënt en casus. “Ik start altijd met een informatiegesprek, waarbij mensen de situatie kunnen toelichten en ik het proces vertel. Daarna start het inventariserende deel van het traject, zoals een financieel gesprek, maar ook het opzetten van een ouderschapsregeling. Daar tussenin valt nog het kindgesprek. Na alle gesprekken volgt het afrondende gesprek, waarin alles aan bod komt wat nog niet besproken is. Gemiddeld duurt een traject zo’n 15 tot 20 uur, verdeeld over vijf tot zes gesprekken. Dat komt neer op een traject van een kleine drie maanden.” Met de keuze voor een mediator of scheidingsspecialist wordt volgens Anja echt een meerwaarde gegeven. “Een advocaat gaat echt voor het juridische deel, met een mediator wordt ook naar het menselijke vlak gekeken. Een scheiding is namelijk echt ingrijpend voor de betrokkenen, op alle gebieden.”

Mediation Molenzicht is gevestigd in Ossendrecht.

Mail voormeer informatie naar in[email protected] of kijk op www.mediationmolenzicht.nl.

Meer uit Beveland

Verdachte beroving Goes drie jaar later opgepakt

GOES - Drie jaar na dato heeft de politie een verdachte aangehouden voor de beroving van een Eindhovenaar in Goes. Het slachtoffer werd zijn portemonnee afhandig gemaakt. De verdachte, een 18-jarige inwoner van de gemeente Veere, is opgepakt in Vlissingen. 

1 uur geleden
Frans Sturm boekt weer succes met zijn dahlia's

HEINKENSZAND - Tijdens wedstrijden in Parc Floral de Paris heeft Frans Sturm uit Heinkenszand een 2de en een 3de prijs weten te winnen.

19 uur geleden
Veel leuke activiteiten in Kinderboekenweek

GOES - De Kinderboekenweek biedt van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober allerlei activiteiten in de Oosterschelderegio. Vele daarvan zijn gratis toegankelijk, om het een taalfeest voor alle kinderen te maken.In de verschillende bibliotheekvestigingen zijn er activiteiten van Japans leren schrijven tot een wetenschapsdag en van een voorleesfeest en spelletjesmiddag tot workshops en voorstellingen, zoals Sweet Home. In de bieb in Goes verzorgt Tijl Damen zaterdag 14 oktober een show met aanstekelijke liedjes, acts, humor en interactie. “De middag is al vol, maar voor de ochtend hebben we nog enkele plekjes vrij”, vertelt Marlies van Hoek van Bibliotheek Oosterschelde. Ze kan bijvoorbeeld ook de workshop ‘Maak een portret van je huis’ aanraden. “De Zierikzeese illustrator Cathelijne van Studio Caats heeft deze workshop met toffe templates speciaal voor de bieb ontwikkeld.” Samen met haar tekenen, knippen, plakken en kleuren de kinderen erop los. Passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ rijst de vraag ‘wat maakt jouw huis een thuis?’.

1 dag geleden
Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

1 dag geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

1 dag geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

2 dagen geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

2 dagen geleden