Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IJsbaan staat nog een weekje langer in Middelburg

IJsbaan staat nog een weekje langer in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Markt in Middelburg ligt vanaf woensdag 27 november voor de veertiende keer op rij een ijsbaan.

De baan is geopend tot en met zondag 19 januari, een week langer dan voorgaande jaren. De baan wordt geëxploiteerd door de stichting Zeeland houdt van Schaatsen.

Ringrijden

Op en naast de baan worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 11 december voor de derde keer ringrijden op het ijs, georganiseerd door de Zeeuwse Ringrijdersvereniging. Op beide kerstdagen is het kerstmuts-schaatsen en op 28 december is er een silent disco op het ijs. Op nieuwjaarsdag kan iedereen bij wijze van nieuwjaarsduik schaatsen in zijn zwembroek.

Kompas

De ijsbaan wordt op 27 november geopend met leerlingen van Het Kompas. De weken daarna is de ijsbaan beschikbaar voor scholen en verenigingen. Studenten van het Cios brengen kinderen uit de groepen vijf tot en met acht van basisscholen de fijne kneepjes van het schaatsen bij. Door een bijdrage van Stichting Moerman Promotie Vlissingen en dankzij de gemeente Veere kunnen ook veel Vlissingse en Veerse scholieren genieten van het ijs.

Curling

Traditioneel is er ook weer een curlingcompetitie. De twee curlingbanen zijn in hun geheel overdekt. Vrijwel elke avond strijden acht teams voor een plek in de finale om het Middelburgs Curling Kampioenschap.

Wintermarkt

Nieuw dit jaar is een wintermarkt rondom de ijsbaan. Tussen 20 en 30 december staan er tien chalets waar winterse kost en dranken te koop zijn en leuke kerstcadeaus. Ook staat er een nostalgische zweefmolen op de Markt. Ook nieuw is de aanwezigheid van een zogenaamde Icebyk, een fiets om op het ijs te crossen.

Meer: www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl.

Meer uit Middelburg

Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

1 dag geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

1 dag geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

1 dag geleden