Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IJsbaan staat nog een weekje langer in Middelburg

IJsbaan staat nog een weekje langer in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Markt in Middelburg ligt vanaf woensdag 27 november voor de veertiende keer op rij een ijsbaan.

De baan is geopend tot en met zondag 19 januari, een week langer dan voorgaande jaren. De baan wordt geëxploiteerd door de stichting Zeeland houdt van Schaatsen.

Ringrijden

Op en naast de baan worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 11 december voor de derde keer ringrijden op het ijs, georganiseerd door de Zeeuwse Ringrijdersvereniging. Op beide kerstdagen is het kerstmuts-schaatsen en op 28 december is er een silent disco op het ijs. Op nieuwjaarsdag kan iedereen bij wijze van nieuwjaarsduik schaatsen in zijn zwembroek.

Kompas

De ijsbaan wordt op 27 november geopend met leerlingen van Het Kompas. De weken daarna is de ijsbaan beschikbaar voor scholen en verenigingen. Studenten van het Cios brengen kinderen uit de groepen vijf tot en met acht van basisscholen de fijne kneepjes van het schaatsen bij. Door een bijdrage van Stichting Moerman Promotie Vlissingen en dankzij de gemeente Veere kunnen ook veel Vlissingse en Veerse scholieren genieten van het ijs.

Curling

Traditioneel is er ook weer een curlingcompetitie. De twee curlingbanen zijn in hun geheel overdekt. Vrijwel elke avond strijden acht teams voor een plek in de finale om het Middelburgs Curling Kampioenschap.

Wintermarkt

Nieuw dit jaar is een wintermarkt rondom de ijsbaan. Tussen 20 en 30 december staan er tien chalets waar winterse kost en dranken te koop zijn en leuke kerstcadeaus. Ook staat er een nostalgische zweefmolen op de Markt. Ook nieuw is de aanwezigheid van een zogenaamde Icebyk, een fiets om op het ijs te crossen.

Meer: www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 dag geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden