Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

BIGGEKERKE - Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke. Deze expositie is onderdeel van de Kunstroute Zoutelande (KUNST AAN DE KUST) waar dit jaar Biggekerke en Meliskerke een prominentere rol spelen met 8 locaties.

Er zijn sculpturen van voornamelijk steen, maar ook van hout, gebakken klei, gegoten aluminiumcement en brons te zien. Daarnaast zijn er nog handgemaakte zijden sjaals te zien. De toegang is gratis. De werken zijn van de hand van: Annie Heidanus, Erna den Hollander, Suze van den Ouden, Joke Schreijenberg, Thea Versluis en Adriënne Withagen. De meesten van hen zijn al meer dan 20 jaar actief bezig in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke en hebben geëxposeerd op talloze locaties.

Locatie en tijden
De zes beeldhouwers van Beeld in Balans exposeren in rondom het atelier aan de Schuitvlotstraat 1A in Biggekerke. Er is een parkeerpleintje naast en tegenover het atelier bij het dorpshuis Onderdak. Op zaterdag vanaf 16 uur is het ook nog Solexrace in Biggekerke. Op die dag is het parkeren buiten het dorp verstandig, omdat er dan honderden bezoekers verwacht worden.

Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans op donderdag 18 augustus van 13-17 uur, op vrijdag 19 augustus van 11-17 uur en op zaterdag 20 augustus van 11-17 uur.

Meer uit Middelburg

Koor A58 geeft de concertzaal vleugels

MIDDELBURG - Het verdrietige nieuws bereikte ons dat de vleugel, de “grand old lady” van de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg aan het eind van haar carrière is gekomen. Ze heeft ons bij heel wat concerten naar grote hoogten getild.

17 uur geleden
Exchange CSW-Toorop The Netherlands

MIDDELBURG - Afgelopen dinsdag was de laatste dag van een fantastische week waarin Erasmus studenten en docenten uit Italië en Spanje een tegenbezoek brachten. Wat een programma!!

17 uur geleden
Façadekunstwerk ‘Vagevuur’ in brand gestoken in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg is gisteravond tegen middernacht het kunstwerk ‘Vagevuur’ van Folkert de Jong, beeldhouwer en tekenaar in Amsterdam, in brand gestoken. De Brandweer kon het vuur snel blussen, maar kon niet voorkomen dat het kunstwerk grote schade opliep.

17 uur geleden
‘Voor ons is persoonlijk contact heel belangrijk’

ZEELAND - Zeeland is een dynamische provincie die bruist van de ondernemers. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met’ gaan we in gesprek met ondernemers. Deze week: Steven Jansen en Yvette Elst van Singelstaete Vermogensbeheer. Yvette startte het bedrijf in 2016 met drie anderen. Steven sloot in 2021 als partner aan en inmiddels zijn ze met acht mensen.

18 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

MIDDELBURG - Woensdag hebben medewerkers van de gemeente, politie, Veiligheidsregio Zeeland en Orionis Walcheren weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in Middelburg. Deze keer was de controle niet alleen bij bedrijven op bedrijventerrein Arnestein, maar ook bedrijven op andere locaties in Middelburg zijn gecontroleerd. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

18 uur geleden
Fietser aangereden bij Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag assistentie verleend bij een ongeluk bij Middelburg. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

18 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval op de Kleverskerkseweg in Middelburg is vanmorgen een vrouw gewond geraakt. De vrouw moest uitwijken voor de maaimachine.

1 dag geleden