Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Iedereen moet ergens aan kunnen meedoen’

‘Iedereen moet ergens aan kunnen meedoen’

GOES – Sinds 2017 reikt de gemeente Goes jeugdlintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Goese gemeenschap of een bijzondere prestatie hebben verricht. Vijf jongeren kregen onlangs zo’n lintje en zij vertellen hierover deze weken in de Bode. In deze laatste aflevering vertelt Tara van Os over haar belangeloze inzet voor scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha in Goes. Zij is met haar vijftien jaar de jongste vrijwilliger die binnen deze scoutinggroep actief is.

Tara zit nu bijna een jaar bij de leiding en elke zaterdag begeleidt zij met veel enthousiasme een groep kinderen van zeven tot elf jaar. “Ik zit zelf op een andere scoutinggroep”, legt zij uit. “Toen ik zeven was kwam ik via mijn broer in aanraking met de scouting, omdat hij er al via een vriend bij was gekomen. Ik voelde mij vanaf de eerste keer dat ik daar kwam al meteen welkom. Ik werd meegenomen door de groep en in het spel en vond het meteen heel leuk. Ik maakte gelijk vrienden en heb nog steeds vrienden van de scouting die ik veel zie.”

Gezelligheid is wat Tara betreft een van de belangrijkste aspecten van de scouting. “Ik geef één keer in de week leiding aan de welpen en dat is een hartstikke leuke groep. We hebben elke bijeenkomst een thema zoals vuur maken en broodjes bakken en vlotten maken. Tussendoor doen we dan allemaal spelletjes en we knutselen samen. We doen echt van alles en zijn lekker buiten.”

Beweging

Tara ging vrijwilligerswerk voor de scouting doen, omdat zij een stageplek zocht voor de cursus ‘Citytrainers’ van SMWO. “Als citytrainer organiseer je allerlei naschoolse activiteiten. Het leek mij altijd al heel leuk om met en voor kinderen activiteiten te bedenken. In Goes zat ik als kind op woensdagmiddag bij een knutselclub en ik vond dat altijd heel leuk. Ik wil dat andere kinderen ook de mogelijkheid krijgen iets leuks te doen na schooltijd. Bovendien vind ik het belangrijk om via sportactiviteiten mensen in beweging te brengen.”

Tara vindt het ontzettend leuk dat zij een lintje gekregen heeft voor haar inzet voor de scoutinggroep. “Ik had het echt niet verwacht, maar ik vind het geweldig. Ik doe mijn vrijwilligerswerk nou al een tijdje en ik doe het heel graag, dus voor mij is het iets normaals. Ik vind het gewoon belangrijk dat iedereen lekker kan bewegen en aan iets kan deelnemen voor de gezelligheid en om vrienden te kunnen maken. Daar wil ik mij voor blijven inzetten.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

6 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

6 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

6 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

8 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

9 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

11 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

1 dag geleden