Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Iedereen moet ergens aan kunnen meedoen’

‘Iedereen moet ergens aan kunnen meedoen’

GOES – Sinds 2017 reikt de gemeente Goes jeugdlintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Goese gemeenschap of een bijzondere prestatie hebben verricht. Vijf jongeren kregen onlangs zo’n lintje en zij vertellen hierover deze weken in de Bode. In deze laatste aflevering vertelt Tara van Os over haar belangeloze inzet voor scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha in Goes. Zij is met haar vijftien jaar de jongste vrijwilliger die binnen deze scoutinggroep actief is.

Tara zit nu bijna een jaar bij de leiding en elke zaterdag begeleidt zij met veel enthousiasme een groep kinderen van zeven tot elf jaar. “Ik zit zelf op een andere scoutinggroep”, legt zij uit. “Toen ik zeven was kwam ik via mijn broer in aanraking met de scouting, omdat hij er al via een vriend bij was gekomen. Ik voelde mij vanaf de eerste keer dat ik daar kwam al meteen welkom. Ik werd meegenomen door de groep en in het spel en vond het meteen heel leuk. Ik maakte gelijk vrienden en heb nog steeds vrienden van de scouting die ik veel zie.”

Gezelligheid is wat Tara betreft een van de belangrijkste aspecten van de scouting. “Ik geef één keer in de week leiding aan de welpen en dat is een hartstikke leuke groep. We hebben elke bijeenkomst een thema zoals vuur maken en broodjes bakken en vlotten maken. Tussendoor doen we dan allemaal spelletjes en we knutselen samen. We doen echt van alles en zijn lekker buiten.”

Beweging

Tara ging vrijwilligerswerk voor de scouting doen, omdat zij een stageplek zocht voor de cursus ‘Citytrainers’ van SMWO. “Als citytrainer organiseer je allerlei naschoolse activiteiten. Het leek mij altijd al heel leuk om met en voor kinderen activiteiten te bedenken. In Goes zat ik als kind op woensdagmiddag bij een knutselclub en ik vond dat altijd heel leuk. Ik wil dat andere kinderen ook de mogelijkheid krijgen iets leuks te doen na schooltijd. Bovendien vind ik het belangrijk om via sportactiviteiten mensen in beweging te brengen.”

Tara vindt het ontzettend leuk dat zij een lintje gekregen heeft voor haar inzet voor de scoutinggroep. “Ik had het echt niet verwacht, maar ik vind het geweldig. Ik doe mijn vrijwilligerswerk nou al een tijdje en ik doe het heel graag, dus voor mij is het iets normaals. Ik vind het gewoon belangrijk dat iedereen lekker kan bewegen en aan iets kan deelnemen voor de gezelligheid en om vrienden te kunnen maken. Daar wil ik mij voor blijven inzetten.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

1 dag geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

1 dag geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

2 dagen geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

3 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

3 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

3 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

4 dagen geleden