Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Iedereen is wel ergens baas in

Iedereen is wel ergens baas in

Als het afgelopen jaar Jordi Dooge iets geleerd heeft, is het wel hoe flexibel mensen zijn. Dat geldt ook voor hemzelf. Het was het tweede jaar na de start van zijn bedrijf Horecabaas en hij was helemaal klaar om een zomerlang te knallen in de Zeeuwse horeca, samen met alle ingeschreven zelfstandigen en flexkrachten. Door de lockdowns vielen de opdrachten weg. Veel tijd had Jordi niet nodig om de bakens te verzetten. Hij richtte Flexbaas.nl op vanuit de gedachte: iedereen is wel ergens een baas in. Flexbaas.nl zet mensen zo in dat ze hun eigen talenten optimaal kunnen benutten. Dat kan als zelfstandige, maar ook als flexkracht, het is maar net waar iemand zich prettig bij voelt. Ook de opdrachtgever speelt daarbij een rol, want waar de ene graag met freelancers werkt, geeft de ander de voorkeur aan flexkrachten. Voor Jordi is het vooral belangrijk dat de juiste match gerealiseerd wordt. “We werken veel met studenten. Een opdrachtgever haalt daarmee iemand in huis die gemotiveerd is, zich graag wil bewijzen en zich bij voorkeur voor de duur van de opdracht bindt.”

Kort inwerken, snel operationeel
Als je Jordi vraagt welke opdrachten geschikt zijn voor Flexbaas antwoordt hij: werkzaamheden die een korte inwerkperiode vergen waardoor de werknemer snel operationeel is. “Deze manier van medewerkers inlenen is perfect voor het opvangen van piekperiodes. We deden dat al in de horeca, maar natuurlijk kennen tal van branches pieken. Voor de zelfstandigen en flexkrachten is het uitdagend om buiten de traditionele kaders te denken; waarom zou je alleen in de horeca kunnen of willen werken? We bewijzen dit jaar dat mensen dat ook kunnen. Horecamedewerkers werken vaak hard en zijn meestal niet bang om vieze handen te maken. Die eigenschappen komen bijvoorbeeld ook bij een hoveniersbedrijf van pas. En heb je sterke communicatieve eigenschappen, dan kun je wellicht ook in de zorgsector iets betekenen Op dit moment bijvoorbeeld werken veel mensen voor de GGD Zeeland.”

Werken via Flexbaas is ideaal
Ruben de Jonge heeft recent enkele weken bij Sandee Groen in Kamperland gewerkt als zelfstandige. Hij is enthousiast, ook al had hij zich aanvankelijk aangemeld voor Horecabaas. Normaal gezien volgt hij de Master Strategic Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij bestuurslid bij de Academic Business Club, een netwerkorganisatie voor jonge ondernemers in Tilburg. “Als student hebben we natuurlijk wel eens een paar vrije weken. Dan vind ik werken als zzp-er een goede oplossing. Je proeft een beetje aan het zelfstandig ondernemerschap. Bovendien is het financieel aantrekkelijk. Je verdient relatief veel, omdat allerlei werknemerslasten niet van toepassing zijn. Bovendien is bruto-vergoeding vrijwel gelijk aan de netto-ontvangsten. Het werk bij Sandee vond ik een leuke afwisseling van wat ik normaal in de horeca doe. Voor mij is dit in een notendop waarom ik het werken als zelfstandige via Flexbaas ideaal vind: je verdient goed, kunt bij diverse bedrijven binnenkijken en je ontmoet telkens nieuwe collega’s.”

Starten in groen kan altijd
Jane van Eijzeren is al even enthousiast over Flexbaas. Zij is verantwoordelijk voor personeelszaken bij Sandee Groen in Kamperland en vertelt over de flexibele schil die vrijwel ieder hoveniersbedrijf nodig heeft. “We hebben vanaf het voorjaar nu eenmaal veel meer werk dan in de winter. Met Flexbaas werken we prima samen, evenals met de verschillende zzp-ers die via hen bij ons aan de slag gaan. Starten in het groen kan altijd. Er is steeds een voorman bij aanwezig om zaken uit te leggen. Natuurlijk geven we deze jongens niet direct een kettingzaag in handen, maar bij onderhoudswerkzaamheden kunnen zij uitstekend helpen. Laatst hebben verschillende medewerkers van Flexbaas ondersteund bij het inplanten en bij de startwerkzaamheden op een camping. Het voordeel van Flexbaas is dat zij van aanpakken weten. Met horeca-ervaring op zak ben je niet bang om lange dagen te maken en de handen uit de mouwen te steken. We zien dat ook wel eens anders. Fijn is ook dat deze constructie ook financieel voor iedereen aantrekkelijk is.”

www.flexbaas.nl

Meer uit Zeeland

TEAMforREAL presenteert vernieuwde huisstijl en positionering

TEAMforREAL viert haar 14-jarig bestaan met een vernieuwde huisstijl, website en aangescherpte positionering. Waar de oorsprong lag in leisure- en recreatieve conceptontwikkeling, heeft het team zich de afgelopen jaren nadrukkelijk bewezen als ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten.

1 week geleden
Zeeland onderzoekt bedrijfs­kansen bij kernenergieplannen

Om Zeeuwse ondernemers voor te bereiden op de komst van nieuwe kerncentrales laat de Provincie Zeeland een uitgebreid marktonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met Impuls Zeeland en werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe regionale bedrijven kunnen profiteren van de verwachte bouw en welke stappen daarvoor nodig zijn.

1 maand geleden
Helga van Leur spreekt op Contacta 2025

Duurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.

2 maanden geleden
Genomineerden voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025

De spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.

2 maanden geleden
Familiebedrijf Akkerdaas: meer dan een eeuw in Domburg

Al sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.

2 maanden geleden
Zeelandia viert 125 jaar

Zeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.

2 maanden geleden
Lennert Steketee: ondernemer en ambassadeur van Yerseke

Ondernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.

2 maanden geleden