Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Iedereen, al ben je nog zo klein, kan iets doen'

'Iedereen, al ben je nog zo klein, kan iets doen'

KRUININGEN – Zo'n veertig kinderen van het IKC Voorhoute in Kruiningen hebben zich vrijdag in het zweet gewerkt om geld op te halen voor de landelijke actie van 3FM Serious Request: The Lifeline. De opbrengst doneren zij woensdag als de dj's van de landelijke actie voor slachtoffers van mensenhandel door Kruiningen lopen.

De kinderen van IKC Voorhoute (Integraal Kindcentrum) liepen vrijdag, gesponsord door familie en vrienden, in een half uur zoveel mogelijk rondjes rond de school. Tijdens de sponsorloop zijn er zelfgemaakte kaarten, koffie, thee en cake verkocht. De opbrengst wordt woensdag overhandigd tijdens de live opnames van 3FM Serious Request: The Lifeline op de Markt in Kruiningen. De kinderen hopen zo'n achthonderd euro te kunnen doneren.

Chequepoints

Met 3FM Serious Request: The Lifeline zet de radiozender zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel. In deze week voor kerst lopen drie teams met 3FM-dj’s door het land; van Goes naar Groningen, waar ze op kerstavond aankomen. In estafettevorm lopen ze van plaats naar plaats met als doel lokale acties en evenementen te ondersteunen. De dj's maken 24 uur per dag live radio en draaien aangevraagde platen om geld in te zamelen. Op de route liggen verschillende chequepoints waar de etappes beginnen en eindigen en waar mensen hun donaties kunnen inleveren.

Klein

Voorzitter van de ouderraad van IKC Voorhoute, Karin Woznitza-Dek, vertelt dat de school met haar actie wil laten zien dat alle kinderen, ook al zijn ze nog zo klein, zich kunnen inzetten voor het goede doel. “Bovendien hebben we bewoners van Hof Cruninghe uitgenodigd, omdat dit een mooi moment is om jong en oud elkaar te laten ontmoeten. De verkoop tijdens de loop heeft een bedrag van 65 euro opgeleverd en de kerstkaarten zijn door de kinderen zelf gemaakt. Een oma die het heel leuk vindt om te knutselen heeft geholpen met de kerstkaarten."

Daarnaast hebben sommige kinderen ook individueel acties opgezet om geld in te zamelen, vertelt Woznitza-Dek. "Mijn oudste zoon Bjorn van tien bijvoorbeeld heeft met het ophalen van statiegeldflessen 250 euro opgehaald. Daar ben ik natuurlijk wel trots op.”

Enthousiast

Woznitza-Dek vindt de sponsorloop een succes. “We doen wel vaker inzamelingsacties, maar dan is het voor de eigen school. Zo hebben we bijvoorbeeld een deel van het schoolplein kunnen vernieuwen. De 3FM Serious Request-actie is een mooie gelegenheid voor de school om zich eens te kunnen inzetten voor een ander en om een goed doel te kunnen ondersteunen. De kinderen zijn erg enthousiast en van veel ouders krijgen we positieve reacties. Ze vinden het goed dat de school dit doet en ze vinden het een leuk initiatief.”

Meer uit Reimerswaal

Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

6 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

3 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

3 dagen geleden