Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ieder kind verdient een mooie jeugd’

‘Ieder kind verdient een mooie jeugd’

GOES – Het Goese kindercollege, wethouder Joost de Goffau en burgemeester Margo Mulder hebben aan zes jonge Goesenaren een jeugdlintje uitgereikt. Het is de vijfde keer dat jongeren op deze manier beloond worden voor een bijzondere prestatie. In deze rubriek komen de zes jongeren aan het woord en als eerste vertellen Lynn de Bruijn (13) en Pam Buijsrogge (14) over hun bijzondere activiteiten. Zij begonnen in 2021 de actie ‘Koken voor Kika’.

De vriendinnen waren erg verrast door de onderscheiding, vooral omdat ze niet precies weten wie hen voorgedragen heeft. “We vinden het een heel leuk en bijzonder gebaar”, laten zij weten. “We voelen ons vereerd en hadden het totaal niet verwacht”. Ze leerden elkaar kennen in groep twee en bakken en koken al een paar jaar samen op donderdagmiddag na schooltijd. “Het is gewoon heel leuk om te doen, omdat je lekker creatief bezig kan zijn. Vaak kregen we niet op wat we maakten. Toen bedachten we dat we er ook iets goeds mee konden doen door wat we maken te verkopen en de opbrengst te doneren aan het goede doel. Kika is een heel bekend doel en we vinden het heel belangrijk dat daar geld naartoe gaat, omdat ieder kind een mooie jeugd verdient”.

Uitbreiden

Lynn en Pan hebben een eigen Facebook-pagina en hebben inmiddels een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. Ze staan zelf te kijken van het succes van de actie. “We hadden dit niet durven dromen. Na meer dan 150 cupcakes gemaakt te hebben bijvoorbeeld, zijn we gestopt met het aannemen van bestellingen. Op onze Facebook-pagina staan de foto’s en prijzen van de dingen die we maken. Dat is van alles: soep, appelflapjes, kaasbroodjes en frikandelbroodjes. Mensen kunnen ook bestellen via ons emailaccount [email protected]. We hebben al veel positieve reacties gehad van mensen die het heel goed vinden wat we doen”.

Naast de ‘Koken voor Kika-actie’ hebben Lynn en Pam geld ingezameld door de verkoop van zelfontworpen schorten. “De oranje schorten, met daarop klavertjes vier en de tekst ‘kook met ons mee’, zijn te koop bij boekhandel de Koperen Tuin en te bestellen via het emailadres. We hebben er al meer dan driehonderd verkocht en daar zijn we heel blij mee. We denken er ook over na om verder uit te breiden. Zo hebben we ideeën om bij Boerderij Buijsrogge met een kraampje te gaan staan en een workshop te geven.” Hoeveel de meiden tot nu toe opgehaald hebben, willen ze nog niet verklappen, maar dat bedrag loopt al aardig op. “Wij gaan nog wel even door met bakken.”

Meer uit Beveland

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

12 uur geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

13 uur geleden
Najaarsnota Provincie Zeeland: extra geld voor erfgoed, mobiliteit, landelijk gebied en innovatie

MIDDELBURG - Twee miljoen euro extra voor de instandhouding van Zeeuws erfgoed, ruim een miljoen voor de uitvoering van milieutaken, een kleine miljoen euro extra voor een uitvoeringsorganisatie voor het landelijk gebied en veel geld naar innovatie op het gebied van onder meer economie en landbouw. Dat is in een notendop de najaarsnota van de Provincie Zeeland, waarbij Zeeland nadrukkelijk naar het Rijk kijkt om zaken voor elkaar te krijgen.

1 dag geleden
Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

2 dagen geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

2 dagen geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

2 dagen geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

3 dagen geleden