Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ieder kind verdient een mooie jeugd’

‘Ieder kind verdient een mooie jeugd’

GOES – Het Goese kindercollege, wethouder Joost de Goffau en burgemeester Margo Mulder hebben aan zes jonge Goesenaren een jeugdlintje uitgereikt. Het is de vijfde keer dat jongeren op deze manier beloond worden voor een bijzondere prestatie. In deze rubriek komen de zes jongeren aan het woord en als eerste vertellen Lynn de Bruijn (13) en Pam Buijsrogge (14) over hun bijzondere activiteiten. Zij begonnen in 2021 de actie ‘Koken voor Kika’.

De vriendinnen waren erg verrast door de onderscheiding, vooral omdat ze niet precies weten wie hen voorgedragen heeft. “We vinden het een heel leuk en bijzonder gebaar”, laten zij weten. “We voelen ons vereerd en hadden het totaal niet verwacht”. Ze leerden elkaar kennen in groep twee en bakken en koken al een paar jaar samen op donderdagmiddag na schooltijd. “Het is gewoon heel leuk om te doen, omdat je lekker creatief bezig kan zijn. Vaak kregen we niet op wat we maakten. Toen bedachten we dat we er ook iets goeds mee konden doen door wat we maken te verkopen en de opbrengst te doneren aan het goede doel. Kika is een heel bekend doel en we vinden het heel belangrijk dat daar geld naartoe gaat, omdat ieder kind een mooie jeugd verdient”.

Uitbreiden

Lynn en Pan hebben een eigen Facebook-pagina en hebben inmiddels een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. Ze staan zelf te kijken van het succes van de actie. “We hadden dit niet durven dromen. Na meer dan 150 cupcakes gemaakt te hebben bijvoorbeeld, zijn we gestopt met het aannemen van bestellingen. Op onze Facebook-pagina staan de foto’s en prijzen van de dingen die we maken. Dat is van alles: soep, appelflapjes, kaasbroodjes en frikandelbroodjes. Mensen kunnen ook bestellen via ons emailaccount [email protected]. We hebben al veel positieve reacties gehad van mensen die het heel goed vinden wat we doen”.

Naast de ‘Koken voor Kika-actie’ hebben Lynn en Pam geld ingezameld door de verkoop van zelfontworpen schorten. “De oranje schorten, met daarop klavertjes vier en de tekst ‘kook met ons mee’, zijn te koop bij boekhandel de Koperen Tuin en te bestellen via het emailadres. We hebben er al meer dan driehonderd verkocht en daar zijn we heel blij mee. We denken er ook over na om verder uit te breiden. Zo hebben we ideeën om bij Boerderij Buijsrogge met een kraampje te gaan staan en een workshop te geven.” Hoeveel de meiden tot nu toe opgehaald hebben, willen ze nog niet verklappen, maar dat bedrag loopt al aardig op. “Wij gaan nog wel even door met bakken.”

Meer uit Beveland

Bouw brandweerkazerne Goes is begonnen

GOES - De bouw van de nieuwe brandweerkazerne Goese Poort, aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes, is begonnen. Woensdag gaven wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes en directeur Joke Gaemers van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) het startsein door symbolisch de eerste paal van de kazerne de grond in te slaan.

51 minuten geleden
Jaarlijkse Dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

15 uur geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

20 uur geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

1 dag geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

1 dag geleden
Gratis ambachtelijke moederdagappelkruimeltaart van de Smulkamer in Goes voor Vrienden van de Bode

GOES - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij de Smulkamer in Goes kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een verse, ambachtelijke roomboter appelkruimeltaart. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n zespersoonstaart gratis!

1 dag geleden
Wereldberoemd schrijverspaar Nicci French bezoekt Goes

GOES - Vrijdag 10 mei komt het wereldwijd succesvolle, Britse schrijversduo Nicci French naar Goes voor de promotie van hun nieuwe boek.

1 dag geleden