Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ieder gesprek is anders bij de Luisterlijn

Ieder gesprek is anders bij de Luisterlijn

MIDDELBURG - Bij de Luisterlijn kunnen mensen dag en nacht terecht voor een gesprek via telefoon, e-mail of chat. Annie is er sinds 2 jaar vrijwilliger.

“Mensen vinden het fijn om hun hart te kunnen luchten. De gespreksonderwerpen zijn heel verschillend. Eenzaamheid, relatieproblemen, angst, slapeloosheid of onzekerheid bijvoorbeeld. Ik ben er niet om hun problemen op te lossen, maar ik kan wel luisteren en ondersteunen. Er zijn ook lichtere gesprekken zoals met mensen die bellen om een vrolijke gebeurtenis te delen of aan het begin van de dag even hun plannen voor die dag met je willen doornemen.”

Waardevol
“Het vrijwilligerswerk is voor mij een heel waardevol onderdeel van mijn week. Het geeft me energie. Ik leer ook nog steeds nieuwe dingen. Zo lukt het me beter om een stilte in het gesprek te laten duren. Dat ik dan zelf de rust voel om even niets te zeggen en de ander te laten nadenken en tijd te geven. Ik leer ook over mezelf. Iemand in mijn eigen omgeving vertrouwde me pas iets toe waar ze eerder nog niet met iemand over had gepraat. Dan realiseer ik me dat ik dankzij mijn vrijwilligerswerk nog beter heb leren luisteren naar mensen, dat ik hen vragen stel, niet indringend maar vanuit echte belangstelling.”

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij de Luisterlijn. Annie raadt het je aan: “Kun je iemand de ruimte geven om te vertellen en zichzelf te zijn, sta je open en onbevooroordeeld in het leven en wil je graag meer leren over luisteren en gesprekken voeren? Dan past dit vrijwilligerswerk goed bij je. Het is echt heel leuk én zinvol om te doen!”

Meer info over vrijwilligerswerk: ?www.welzijnmiddelburg.nl | [email protected] | 06 - 51651962

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

27 minuten geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

51 minuten geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

21 uur geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

21 uur geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

21 uur geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

21 uur geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

23 uur geleden