Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ieder gesprek is anders bij de Luisterlijn

Ieder gesprek is anders bij de Luisterlijn

MIDDELBURG - Bij de Luisterlijn kunnen mensen dag en nacht terecht voor een gesprek via telefoon, e-mail of chat. Annie is er sinds 2 jaar vrijwilliger.

“Mensen vinden het fijn om hun hart te kunnen luchten. De gespreksonderwerpen zijn heel verschillend. Eenzaamheid, relatieproblemen, angst, slapeloosheid of onzekerheid bijvoorbeeld. Ik ben er niet om hun problemen op te lossen, maar ik kan wel luisteren en ondersteunen. Er zijn ook lichtere gesprekken zoals met mensen die bellen om een vrolijke gebeurtenis te delen of aan het begin van de dag even hun plannen voor die dag met je willen doornemen.”

Waardevol
“Het vrijwilligerswerk is voor mij een heel waardevol onderdeel van mijn week. Het geeft me energie. Ik leer ook nog steeds nieuwe dingen. Zo lukt het me beter om een stilte in het gesprek te laten duren. Dat ik dan zelf de rust voel om even niets te zeggen en de ander te laten nadenken en tijd te geven. Ik leer ook over mezelf. Iemand in mijn eigen omgeving vertrouwde me pas iets toe waar ze eerder nog niet met iemand over had gepraat. Dan realiseer ik me dat ik dankzij mijn vrijwilligerswerk nog beter heb leren luisteren naar mensen, dat ik hen vragen stel, niet indringend maar vanuit echte belangstelling.”

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij de Luisterlijn. Annie raadt het je aan: “Kun je iemand de ruimte geven om te vertellen en zichzelf te zijn, sta je open en onbevooroordeeld in het leven en wil je graag meer leren over luisteren en gesprekken voeren? Dan past dit vrijwilligerswerk goed bij je. Het is echt heel leuk én zinvol om te doen!”

Meer info over vrijwilligerswerk: ?www.welzijnmiddelburg.nl | [email protected] | 06 - 51651962

Meer uit Middelburg

Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

16 minuten geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

15 uur geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

18 uur geleden
Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

22 uur geleden
Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

1 dag geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden
Man (21) met kapmes in broeksband loopt slingerend onder invloed op rijbaan

MIDDELBURG- Aan Het Groene Woud is zondagmorgen een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man liep slingerend over de rijbaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tevens had de man een kapmes in zijn broeksband. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. 

1 dag geleden