Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Idee van kinderburgemeester Steyn mondt uit in landelijke actie

Idee van kinderburgemeester Steyn mondt uit in landelijke actie

KAPELLE - De Kapelse kinderburgemeester Steyn Almekinders stak onlangs de kinderen in zijn gemeente een hart onder de riem in deze coronatijd met een online videoboodschap. Dat heeft geresulteerd in een samenwerking met Nilaya Holwijn, kinderminister van democratie. Samen dagen zij alle kinderburgemeesters in Nederland uit om een filmpje te maken over het volhouden van de coronaregels. “We moeten elkaar steunen om het akelige coronavirus zo min mogelijk kans te geven om mensen ziek te maken”, zegt kinderburgemeester Steyn.

De 11-jarige Steyn weet als geen ander dat het niet altijd makkelijk is om de coronaregels te volgen. Hij vindt het jammer dat hij opa en oma niet kan bezoeken en zijn sportclubs dicht zijn. Daarom nam hij in maart een filmpje op, samen met waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle, om leeftijdsgenootjes het belang van de maatregelen uit te leggen.

Challenge

Toen Steyn, en alle andere kinderburgemeesters in Nederland, een brief kreeg van kinderminister Nilaya om hem een hart onder de riem te steken, besloot hij haar te schrijven over zijn videoboodschap. Hij stelde voor om er een landelijke challenge van te maken met alle kinderburgemeesters. Nilaya en haar ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vonden dit zo’n goed idee dat Steyn en Nilaya samen de wedstrijd hebben opgezet.

Saai

De twee stuurden een gezamenlijke brief naar alle kinderburgemeesters. ‘Ook al is het super saai, blijf alsjeblieft gewoon binnen en vertel dat ook aan alle kinderen in je buurt’, is hun boodschap. ‘Want we zien dat het werkt. We zijn met z'n allen thuis gebleven en mogen straks weer in groepjes naar de basisschool. Buiten spelen en een beetje sporten mag sinds 28 april ook weer. Als we blijven volhouden, kunnen we straks allemaal ons normale leven weer leiden!’

Ze hopen dat zoveel mogelijk kinderburgemeesters meedoen. ‘Want als je in zo’n filmpje met zo’n belangrijke boodschap iemand ziet die je kent, werkt dat misschien nog wel beter!’

Jeugdjournaal

Nilaya en Steyn hopen op een brede samenwerking en interesse van het Jeugdjournaal. ‘Daar wordt achter de schermen al hard aan gewerkt. Hoe leuk en zinvol zou dat zijn. Dan bereiken we echt heel veel kinderen met onze boodschap!’

Het filmpje van Steyn en Nilaya is te zien op de Facebook-pagina van de gemeente Kapelle.

Meer uit Reimerswaal

Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

1 dag geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

1 dag geleden
Flinke schade na botsing bussen

WEMELDINGE - Een taxibus en een bestelbus zijn zaterdag aan het eind van de middag flink beschadigd geraakt. Na het ongeval is een persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Treinverkeer stilgelegd door brand bij Rilland

RILLAND - In de buurt van Rilland stond een stuk berm in brand. De berm bevindt zich tussen het spoor en de Oude Rijksweg. Het treinverkeer is hierdoor stilgelegd. 

2 dagen geleden
Automobilist rijdt recht over rotonde in Kruiningen

KRUININGEN - Op de rotonde bij de Sluisweg en de Oude Rijksweg heeft gisteravond een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist reed hier letterlijk recht over de rotonde heen.

3 dagen geleden
Nieuwe gewasborden laten zien wat de boer teelt

RILLAND - Uien, aardappelen en suikerbieten zijn nog maar een aantal van de gewassen die in de gemeente Reimerswaal verbouwd worden. Hoewel ze er misschien veelal hetzelfde uitzien wanneer we er langs rijden of fietsen zijn ze allemaal uniek. Dat laatste is precies wat de gemeente en de boeren en fruittelers in Reimerswaal met de recent onthulde ‘gewasborden’ graag willen laten zien. 

4 dagen geleden
Opnieuw dijkbrand bij Hansweert

HANSWEERT - Dinsdagavond is er wederom een buitenbrand uitgebroken aan de Scheldemond bij Hansweert.

6 dagen geleden