Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Idee van kinderburgemeester Steyn mondt uit in landelijke actie

Idee van kinderburgemeester Steyn mondt uit in landelijke actie

KAPELLE - De Kapelse kinderburgemeester Steyn Almekinders stak onlangs de kinderen in zijn gemeente een hart onder de riem in deze coronatijd met een online videoboodschap. Dat heeft geresulteerd in een samenwerking met Nilaya Holwijn, kinderminister van democratie. Samen dagen zij alle kinderburgemeesters in Nederland uit om een filmpje te maken over het volhouden van de coronaregels. “We moeten elkaar steunen om het akelige coronavirus zo min mogelijk kans te geven om mensen ziek te maken”, zegt kinderburgemeester Steyn.

De 11-jarige Steyn weet als geen ander dat het niet altijd makkelijk is om de coronaregels te volgen. Hij vindt het jammer dat hij opa en oma niet kan bezoeken en zijn sportclubs dicht zijn. Daarom nam hij in maart een filmpje op, samen met waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle, om leeftijdsgenootjes het belang van de maatregelen uit te leggen.

Challenge

Toen Steyn, en alle andere kinderburgemeesters in Nederland, een brief kreeg van kinderminister Nilaya om hem een hart onder de riem te steken, besloot hij haar te schrijven over zijn videoboodschap. Hij stelde voor om er een landelijke challenge van te maken met alle kinderburgemeesters. Nilaya en haar ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vonden dit zo’n goed idee dat Steyn en Nilaya samen de wedstrijd hebben opgezet.

Saai

De twee stuurden een gezamenlijke brief naar alle kinderburgemeesters. ‘Ook al is het super saai, blijf alsjeblieft gewoon binnen en vertel dat ook aan alle kinderen in je buurt’, is hun boodschap. ‘Want we zien dat het werkt. We zijn met z'n allen thuis gebleven en mogen straks weer in groepjes naar de basisschool. Buiten spelen en een beetje sporten mag sinds 28 april ook weer. Als we blijven volhouden, kunnen we straks allemaal ons normale leven weer leiden!’

Ze hopen dat zoveel mogelijk kinderburgemeesters meedoen. ‘Want als je in zo’n filmpje met zo’n belangrijke boodschap iemand ziet die je kent, werkt dat misschien nog wel beter!’

Jeugdjournaal

Nilaya en Steyn hopen op een brede samenwerking en interesse van het Jeugdjournaal. ‘Daar wordt achter de schermen al hard aan gewerkt. Hoe leuk en zinvol zou dat zijn. Dan bereiken we echt heel veel kinderen met onze boodschap!’

Het filmpje van Steyn en Nilaya is te zien op de Facebook-pagina van de gemeente Kapelle.

Meer uit Reimerswaal

Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

5 uur geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

12 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

14 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

5 dagen geleden