Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HZ weer bij beste hogescholen van Nederland

HZ weer bij beste hogescholen van Nederland

VLISSINGEN - In de Keuzegids hbo 2021 bezet de HZ University of Applied Sciences opnieuw de tweede plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland. 

‘We behoren voor het elfde jaar op rij tot de beste hogescholen van het land’, laat de onderwijsinstelling, met vestigingen in Vlissingen en Middelburg, donderdag weten. 

Persoonlijk

Vier opleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’ en de HZ heeft dit jaar acht opleidingen in de top 3 staan. De topopleidingen zijn Social Work (tevens nummer 1), Pedagogiek (tevens nummer 1), Civiele Techniek (derde) en Technische Bedrijfskunde (vierde). 

Verder staan Watermanagement (tweede), Engineering (tweede), Logistics Engineering (tweede), Maritiem Officier (tweede) en International Business (tweede) in de top 3 van hun categorie. ‘De HZ blinkt al jaren uit in technische studies als Civiele Techniek en Technische Bedrijfskunde, maar over de hele linie worden de opleidingen Social Work en Pedagogiek het allerbest beoordeeld’, staat in de nieuwe keuzegids.

De beoordeling bevestigt voor ons het karakter van onze persoonlijke hogeschool, laat voorzitter John Dane van het college van bestuur van de HZ weten.

Meer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

8 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

14 uur geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

1 dag geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

1 dag geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

3 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden