Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HZ verkoopt locatie Boulevard Bankert 154

HZ verkoopt locatie Boulevard Bankert 154

VLISSINGEN - Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, heeft de HZ een langetermijnvisie opgesteld waarin onderwijs, onderzoek en huisvesting samenkomen. De huisvestingswensen en -behoeften die hierbij passen zijn vastgelegd in een uitgebreid Masterplan. Hierin staat dat de locatie Boulevard Bankert 154 in Vlissingen wordt verkocht.

John Dane, voorzitter van het College van Bestuur, geeft aan dat de HZ op het gebied van huisvesting voor ingrijpende beleidsbesluiten staat. “Eén van de deelprojecten uit het huisvestingsplan betreft een nieuwe bestemming voor het HZ-gebouw aan de Vlissingse boulevard, het oude werkplaatsgebouw dat ooit onderdeel was van de Zeevaartschool. Dit gebouw hebben we al sinds 2012 niet meer in gebruik voor activiteiten. Het is voor niemand goed dat dit gebouw op die prachtige plek ongebruikt blijft.”  

Huisvesting moet passen bij modern onderwijs?
“We streven naar een inspirerende en uitdagende campus, met een hoge kwaliteit van onderwijs en aandacht voor kennisdeling en samenwerken. Het spreekt voor zich dat dat minder goed gaat in een traditioneel gebouw dat is opgedeeld in hokjes, lokalen en afdelingen. Wie streeft naar interdisciplinair onderwijs en onderzoek heeft een andersoortig onderwijsgebouw nodig: een modern gebouw dat meerwaarde biedt aan inspirerend onderwijs met open leerruimtes, projectruimtes en stilte ruimtes. ?De locatie Boulevard Bankert 154 is een oud werkplaatsgebouw en voldoet niet aan bovenstaande wensen. Verbouw is kostbaar, logistiek niet gemakkelijk en de locatie is beperkt in ruimte. Bovendien betekent dit een extra campus van de HZ, terwijl de HZ haar activiteiten wil concentreren op maximaal twee campussen: Het Groene Woud in Middelburg en de Edisonweg in Vlissingen. Dit alles overwegende hebben we besloten om de Boulevard te verkopen. ?De opleidingen Maritiem Officier en Logistics Engineering zijn inmiddels al bijna 10 jaar gehuisvest aan de Edisonweg. Op deze locatie hebben we ook geïnvesteerd in onder meer het vooruitstrevende maritieme simulatorencentrum”, vertelt John Dane.

Vervolg ?
De komende periode wordt het proces gestart voor de verkoop van de locatie. Het verkooptraject wordt begeleid door een externe partner om het proces met de juiste aandacht en zorgvuldigheid te doorlopen.

Meer uit Vlissingen

Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

7 uur geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

11 uur geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

1 dag geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

1 dag geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

1 dag geleden
Arrestatie na steekpartij Sterkenburg

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw is dinsdagavond aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Vlissingen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.Het 24-jarige mannelijke slachtoffer bevond zich in de Sterkenburg toen rond 22.25 uur melding werd gemaakt van het geweldsincident. Het eigenlijke steekincident bleek te hebben plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Bloemenlaan. Hier stelde de politie een plaats delict in. Een woning in het complex werd door agenten verzegeld.Ambulancemedwerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Hij is door hen behandeld. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Er wordt woensdag nader onderzoek gedaan naar het voorval. Mensen die meer weten over wat er is gebeurd kunnen zich melden via het algemene politienummer 0900-8844.

1 dag geleden
Zorgen over steiger aan de Piet Heinkade

VLISSINGEN - De plannen van scheepsbouwer Damen om een nieuwe steiger aan te leggen langs de Piet Heinkade zijn slecht gevallen bij Bert Dorrestijn. “Kijk,” wijst hij naar buiten, “ik heb nu een prachtig uitzicht over de haven, er gebeurt altijd wat.  De vissersvloot die uitvaart of de scoutingbootjes die hier in het weekend varen. Straks komen hier luxe jachten te liggen en kijk ik naar die rijkeluis-eenheidsworst, ik moet er niet aan denken.”

2 dagen geleden