Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HZ houdt deuren gesloten tot 1 juni en geeft alleen online les

HZ houdt deuren gesloten tot 1 juni en geeft alleen online les

VLISSINGEN - HZ University of Applied Sciences sluit de deuren tot 1 juni. Dat heeft de hogeschool met vestigingen in Middelburg en Vlissingen beslist naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van het kabinet.

De HZ wil zijn studenten en medewerkers nu al zekerheid bieden met de beslissing. De regering neemt pas volgende week een besluit over de maatregelen na 6 april. Er wordt op de HZ alleen online lesgegeven. “Als de maatregelen in de tussentijd worden versoepeld of aangepast, dan zal de HZ kijken hoe het onderwijs op dat moment kan worden vormgegeven”, zegt John Dane van de raad van bestuur.

Studieadvies

Hij roept medewerkers en studenten op zoveel mogelijk contact met elkaar te houden via de digitale weg. Over de situatie en het onderwijs na 1 juni laat Dane zich nog niet uit.

Eerder besloot de HZ al om het bindend studieadvies voor eerstejaarsstudenten te verschuiven naar het einde van hun tweede jaar, in augustus 2021. Ook is de deadline voor het aanmelden verlengd van 1 mei naar 1 juni.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Expositie in Vlissings museum 'eindelijk compleet'

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is de expositie ‘Wind in de zeilen’ vanaf vrijdag in zijn geheel te bezichtigen. ‘De laatste twee schilderijen zijn eindelijk vanuit Engeland aangekomen’, laat het museum weten.

10 uur geleden
Museum De Meestoof verwacht groot financieel tekort

SINT - ANNALAND - De Meestoof heeft aangegeven een groot exploitatietekort te verwachten. Volgens het gemeentebestuur kan het museumbestuur rekenen op extra financiële hulp. De hoogte van het bedrag hangt echter wel af van het aantal andere hulpvragen vanuit andere culturele organisaties.

11 uur geleden
Ovezande brengt kerk(je) naar de mensen

OVEZANDE - Het idee is eenvoudig, de uitwerking moeilijker. Gelukkig is Ad Schenk’s zoon Nathan timmerman en wilde hij in zijn vrije tijd een klein kerkje bouwen. De parochiekern Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart is eigenaar van een heuse tiny church. “Als mensen niet meer naar de kerk komen, brengen wij de kerk naar de mensen.”

12 uur geleden
Zeeuwse ziekenhuizen hebben zorg goed op orde

GOES - De Zeeuwse ziekenhuizen hebben hun kwaliteit van zorg goed op orde, zeggen ze aan de hand van de Hospital Standardised Mortality Ratio.

13 uur geleden
Fred Schonis zoekt een foto van zijn Middelburgse opa

MIDDELBURG - Fred Schonis is op zoek naar een foto van zijn opa Waltherus Schonis, die op 5 april april 1924 in Middelburg is overleden. “Ik ben hier al vijftig jaar mee bezig, maar weet niet hoe mijn opa eruit heeft gezien”, zegt de in Arnhem woonachtige Schonis.

13 uur geleden
Gratis energiescans voor binnenvaartschepen

VLISSINGEN - North Sea Port biedt gratis energiescans aan voor binnenvaartschepen.

14 uur geleden
Twee slavernijwandelingen door Middelburg

MIDDELBURG - Een Walchers samenwerkingsverband organiseert in oktober twee wandelingen door Middelburg die in het teken staan van het slavernijverleden.

14 uur geleden