Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.

“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist

Horeca en storytelling

In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.

'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'

Frisse ideeën

De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]

Meer uit Tholen

WHS houdt stand na rode kaart, terwijl Tholen verliest met tien man [SPEELRONDE 11]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 6 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 11.

9 uur geleden
Gemeente belooft veilige afscheiding tussen Fluplandse speeltuin en Rijksweg

SINT PHILIPSLAND - Tussen het speeltuintje aan de Deensestraat en de Rijksweg in Sint Philipsland komt een afscheiding. Dat belooft het Thoolse college nadat Rudi Fontijne (CDA) aandacht vroeg voor de situatie. De plannen worden gemaakt in overleg met de inwoners.

12 uur geleden
Van Münsterland-Velen naar Smerdiek: ‘Het voelt hier als ons tweede thuis’

SINT-MAARTENSDIJK - Het zijn niet enkel de lokale leden die Smerdiek weten te vinden voor de snerttocht. Rotterdam, Wijk en Aalburg en zelfs Duitsland: uit alle windstreken komen de deelnemers om te genieten van de Oosterschelde. "We hebben met het water een bijzondere aantrekkingskracht. Ook om de goede verzorging tijdens de tocht worden we geroemd. Bij ons komt niemand iets tekort", zo vertelt Lia van Akkeren.

16 uur geleden
Zorgloket Tholen ziet je! organiseert kerstbingo in de Meulvliet met prijzen

THOLEN - Het zorgloket Tholen ziet je! organiseert op donderdag 18 december een speciale kerstbingo. In het trefpunt van de Meulvliet, dat normaal gesproken elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open is voor een inloopspreekuur, zijn die ochtend leuke prijsjes te winnen.

1 dag geleden
Sinterklaas verwent kinderen tijdens bezoekje aan het Leger des Heils

SINT-MAARTENSDIJK - Raad en Daad van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk organiseerde op 4 december een Sinterklaasmiddag voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat er een cadeautje is met Sinterklaas.

1 dag geleden
Geen witte routepijlen meer op het asfalt: ‘Die zag je soms vijf jaar later nog’

SINT-MAARTENSDIJK - De jaren dat er maanden of zelfs jaren later nog pijlen van de routes op het asfalt rondom Sint-Maartensdijk te vinden waren, zijn voorbij. Sinds dit jaar worden de routes enkel met bordjes aangegeven. "Die witte pijlen op het asfalt zag je soms vijf jaar later nog", zo vertelt het brein achter de vier routes, Willem-Jan de Feijter. Sinds afgelopen zomer is hij teruggekeerd naar zijn geboortegronden en besloot hij zich aan te sluiten bij de Smerdiekse wandelsportclub.

1 dag geleden
Weemoed bij de pieten tijdens het vertrek uit Sint-Annaland [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Een klein traantje bij sommige kinderen en weemoed bij de pieten zaterdagavond tijdens het vertrek uit Sint-Annaland. Na drie weken op zijn logeeradres streekmuseum De Meestoof, was het toch echt tijd om met de stoomboot weer koers te zetten richting Spanje.

2 dagen geleden