Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen
OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.
“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist
Horeca en storytelling
In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.
'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'
Frisse ideeën
De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]
Meer uit Tholen
SINT-ANNALAND - Onlangs vond de eerste buitenschoolse muziekles voor kinderen van 2 tot 4 jaar plaats, georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Accelerando. Deze lessen worden aangeboden aan de kinderen van de School met de Bijbel en de Casembrootschool, en zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Tholen.
3 uur geledenTHOLEN - De Koninklijke Muziekvereniging Concordia sluit zaterdag het 140e levensjaar van de vereniging af met een speciaal jubileumconcert. Het concert genaamd Trugkieke wordt uitgevoerd samen met verschillende zangers en zangeressen, waaronder oud-lid Annika Boxhoorn.
19 uur geledenTHOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 1 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 6.
23 uur geledenTHOLEN - Bij een bedrijf aan de Curieweg in Tholen is maandagmiddag een werknemer onwel geworden tijdens werkzaamheden waarbij koolmonoxide vrijkwam. Een ambulancedienst bood het slachtoffer medische hulp en de brandweer heeft metingen verricht.
1 dag geledenTHOLEN - De Heemkundekring Stad en Lande van Tholen heeft een extra uitgave uitgebracht, een rijk geïllustreerd heemkundeboek dat de geschiedenis en het landschap van Tholen op een nieuwe manier belicht. Deze speciale publicatie kwam tot stand dankzij een gulle donatie van de Lions Club Tholen.
1 dag geledenTHOLEN - Op Tholen is de SGP de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Chris Stoffer kreeg de meeste stemmen, gevolgd door Geert Wilders van de PVV. Ook wisten twee Tholenaren stemmen te winnen.
1 dag geledenTHOLEN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: mallenmaker Ger van der Lienden en teamleider bewerking Constant van Luijt.
2 dagen geleden