Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen
OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.
“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist
Horeca en storytelling
In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.
'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'
Frisse ideeën
De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]
Meer uit Tholen
SINT PHILIPSLAND/THOLEN - In de donkere decembermaand zorgt PJZ Tholen Sint-Philipsland opnieuw voor licht op het eiland. Voor de derde keer organiseert de jongerenvereniging een landbouw lichtjestour. Op vrijdag 19 december rijdt een lange stoet van feestelijk verlichte trekkers door verschillende dorpen.
1 uur geledenROTTERDAM/SINT-ANNALAND - Het Erasmus MC in Rotterdam heeft afgelopen vrijdag tien nieuwe relaxstoelen onthuld. De stoelen zijn mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Siem, die dit in 2024 als goed doel koos. Dankzij de opbrengsten van dat jaar kon de stichting de stoelen schenken.
5 uur geledenPOORTVLIET - Twee auto's zijn zaterdagavond op de Langeweg bij Poortvliet op elkaar gebotst. Eén van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of er iemand gewond is geraakt.
7 uur geledenOSSENDRECHT/THOLEN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Geraldo Theuns en Jos van Driel bij Hendrickx Constructie Ossendrecht.
1 dag geledenTHOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het een foto van Wim Reichardt die de spotlight mocht vangen.
1 dag geledenSINT-ANNALAND - Sint-Annaland draagt een geschiedenis die evenzeer door mensen als door water is gevormd. Waar nu een hechte gemeenschap van ruim 4.000 inwoners woont, lag 550 jaar geleden een verlaten stuk land. Wachtend op iemand die er toekomst in zag. Die toekomst kwam van grondlegster Anna van Bourgondië.
2 dagen geledenPOORTVLIET - Een personenauto is vrijdagavond bij een eenzijdig ongeluk op de Bram Groenewegeweg tegen een boom gebotst. Bij het ongeluk kwam de bestuurder bekneld te zitten. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de bestuurder uit het voertuig bevrijd. Daarna is de bestuurder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
2 dagen geleden