Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.

“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist

Horeca en storytelling

In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.

'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'

Frisse ideeën

De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]

Meer uit Tholen

‘Satudarah’-pand in Smerdiek onterecht gesloten oordeelt bezwaarcommissie

SINT-MAARTENSDIJK - De bezwaarcommissie heeft vastgesteld dat de sluiting van een pand aan de Pluimpotweg in Sint-Maartensdijk onterecht was. De maatregel volgde op een toevallige politieactie waarbij wapens, harddrugs en een illegale bar werden aangetroffen. Ook werd het pand in verband gebracht met de verboden motorclub Satudarah.

2 minuten geleden
WHS speelt duel niet uit door blessure scheids, NOAD’67 verslaat koploper [SPEELRONDE 8]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 15 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 8.

3 uur geleden
Nieuwe Lidl moet inwoners meer ruimte en parkeerplaatsen aan de Sportlaan bieden

SINT-MAARTENSDIJK - De Lidl in Sint-Maartensdijk staat voor een verhuizing van het centrum naar het bedrijventerrein aan de Sportlaan. Met een bijna verdubbelde winkeloppervlakte en ruim 120 parkeerplaatsen belooft de nieuwe locatie meer ruimte en betere bereikbaarheid voor klanten. 

7 uur geleden
Joost en Olga zoeken nieuw thuis voor Oranjekamer na sluiting Wegwijs Lokaal

SINT-MAARTENSDIJK - Door de sluiting van het Smerdiekse winkeltje Wegwijs Lokaal moeten ook de deuren van de Oranjekamer voorlopig dicht blijven. Totdat vrijwilligers Joost en Olga Molegraaf een nieuwe locatie in Sint-Maartensdijk hebben gevonden, is het minimuseum niet toegankelijk. "Het is lastig, maar wij gaan ervan uit dat de Oranjekamer blijft bestaan."

1 dag geleden
Wegwijs Lokaal sluit de deuren: Roland (54) zet punt achter Smerdiekse winkel

SINT-MAARTENSDIJK - Na jaren van het verbinden van toeristen en inwoners met lokale producten, sluit Roland van Tilborg (54) zijn Wegwijs Lokaal in Sint-Maartensdijk. De ruimte aan de Kaaistraat wordt per 1 januari overgedragen. "Ik neem met gemengde gevoelens afscheid van de winkel."

1 dag geleden
Dit zijn de winnende duo’s bij het veteranentoernooi van De Ruucstoppelen

SINT PHILIPSLAND - Begin november is voor de 13e keer het Veteranen Dubbel Toernooi bij TV De Ruucstoppelen georganiseerd. Ondanks de kleinschaligheid van het derde toernooi dit jaar, werd het dankzij de 61 deelnemende spelers een zeer geslaagd en gezellig evenement.

1 dag geleden
Rooms-Katholieke kerk Tholen bestaat 125 jaar: ‘Iedereen is welkom, gelovig of niet’

THOLEN - In het hart van Tholen, aan de Markt, staat al 125 jaar de huidige Rooms-Katholieke Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Voor velen is het een vertrouwd gezicht in het stadsbeeld: de kerk met haar hoge ramen, warme interieur en open deuren. Dit jaar viert de parochie een bijzonder jubileum, want precies 125 jaar geleden, op 19 november 1900, werd de kerk plechtig ingezegend. Pastoor Hans de Kort is al geruime tijd aan de kerk verbonden en gaat de meeste diensten voor.

2 dagen geleden