
Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen
OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.
“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist
Horeca en storytelling
In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.
'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'
Frisse ideeën
De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]
Meer uit Tholen
SINT-ANNALAND - Op vrijdag 25 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. De komende periode zetten we de gedecoreerden in onze gemeente in het zonnetje. Deze week Pierre van Broekhoven (64) uit Sint-Annaland, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
1 uur geledenTHOLEN - Met het hete zand onder de voeten begonnen de volleyballers afgelopen zaterdag aan de zevende editie van het Beachvolleybaltoernooi van AVC'87. Het Timek Beachcourt vormde het zonovergoten decor van een dag vol sport, plezier en gezelligheid. Met een recordaantal inschrijvingen werd het een editie om niet snel te vergeten. Bekijk onderaan dit artikel foto's van het toernooi.
4 uur geledenTHOLEN - Hilde Moerland is gekozen als lijsttrekker van de VVD Tholen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. De huidige wethouder kreeg tijdens de algemene ledenvergadering unanieme steun van de partijleden. Moerland wil zich in de komende raadsperiode blijven richten op wat volgens haar wél mogelijk is voor inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente.
8 uur geledenTHOLEN - Een stukje Thoolse geschiedenis is opnieuw in het zonnetje gezet. Op de hoek van de Visstraat en de Kaaij werd vrijdagmiddag het nieuwe informatiebord bij het Viskeperk onthuld. Dit voormalige visplein, dat tot de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als vismarkt, herleeft zo een stukje van zijn rijke verleden.
21 uur geledenSTAVENISSE - Een woning met bijbehorende schuur aan de Kerkstraat in Stavenisse is op 23 mei per direct gesloten op last van de burgemeester. Dat maakt de gemeente Tholen vandaag bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Over de reden van de sluiting worden vooralsnog geen details bekendgemaakt. In mei werd nog een woning aan de Dokter Bernhardistraat gesloten.
1 dag geledenBERGEN OP ZOOM/THOLEN - Drinkwater maken van zeewater: in landen als Spanje is het al jarenlang praktijk, maar in Nederland nog nauwelijks getest. Daar komt nu verandering in. Brabant Water is gestart met een grootschalige pilot aan de Oosterschelde. Op een locatie bij de Bergse Diepsluis, onder de rook van Bergen op Zoom, onderzoekt het waterbedrijf hoe van zout water betrouwbaar drinkwater kan worden gemaakt.
1 dag geledenSINT-ANNALAND - Bijna 50 kanshebbers mochten zaterdag een pitch geven tijdens de pitchdag in Groenekan. Ze werden beoordeeld door een vakjury en door andere deelnemers. Dankzij de pitch heeft Anna Zorgt zich geplaatst voor de laatste ronde en maakt daarmee kans op één van de drie Appeltjes van Oranje, elk goed voor een waarde van 25.000 euro.
1 dag geleden