Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.

“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist

Horeca en storytelling

In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.

'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'

Frisse ideeën

De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]

Meer uit Tholen

Edward (62) is veilingmeester bij de laatste aardappelveiling van Nederland

SINT-ANNALAND - Sinds dit jaar is de Brabander Edward van den Eijnden (62) het nieuwe gezicht van Alvantho, de laatst overgebleven aardappelveiling van Nederland. Als veilingmeester en commercieel verantwoordelijke werkt hij aan de toekomst van de veiling, met oog voor traditie én vernieuwing.

14 uur geleden
Terugblik op 2025: Hans neemt afscheid van Haestinge en ringrijden op de Markt

THOLEN - Het jaar 2025 is bijna afgelopen. Daarom blikt de Thoolse Bode in zes artikelen terug op de meest bijzondere en meest gelezen verhalen van dit jaar. Vandaag deel 2: maart en april.

20 uur geleden
Terugblik op 2025: Govert vreest voor de boeren en een nieuwe carnavalsbouwclub

THOLEN - Het jaar 2025 is bijna afgelopen. Daarom blikt de Thoolse Bode in zes artikelen terug op de meest bijzondere en meest gelezen verhalen van dit jaar. Vandaag deel 1: januari en februari.

1 dag geleden
Man zwaargewond na crash op Kerstavond Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een bestuurder van een bestelbusje is op Kerstavond zwaargewond geraakt bij een crash op de Vierde Dijk bij Sint Maartensdijk. Het slachtoffer is met spoed naar het Erasmus MC gebracht.

2 dagen geleden
Inzameldagen afval veranderen in 2026

THOLEN - Voor een groot aantal kernen en buitengebieden in de gemeente Tholen wijzigt de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) vanaf 1 januari 2026 de inzameldag voor het ophalen van afval en grondstoffen. Het gaat om restafval, papier en karton, groente, fruit en tuinafval (GFT) en plastic, metalen en drankenkartons (PMD). Bekijk de nieuwe planning van de inzamelroutes in de ZRD app of op zrd.nl/wanneer.

2 dagen geleden
Meekrap, het rode goud dat niet alleen welvaart naar Sint-Annaland bracht

SINT-ANNALAND - Meekrap was eeuwenlang het meest winstgevende product van de Stallandse landbouw. In een meestoof werd de meekrap verwerkt tot rode kleurstof voor de textielindustrie. Aan het einde van de negentiende eeuw stortte de meekrapnijverheid in en verdween het gewas bijna helemaal uit de gemeente.

2 dagen geleden
Vanaf nu stemmen voor ‘beste buurtinitiatief van Zeeland’

ZEELAND - Vanaf 20 december 2025 kan iedereen in Nederland stemmen op het beste Kern met Pit buurtinitiatief van de provincie. Tot 15 januari 2026 is de stembus geopend op kernmetpit.nl

3 dagen geleden