Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

Huys van Roosevelt gaat een nieuwe koers varen

OUD-VOSSEMEER - Na precies 4 jaar gaat brasserie-restaurant Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer de exploitatie van de horeca stapsgewijs overdragen aan Leon Brevet. Hij gaat vanaf 1 juli aan de slag als chef-kok en bedrijfsleider. Vanaf dat moment zal de huidige bedrijfsleider Bas Quist gefaseerd het stokje aan hem overdragen. Bas gaat zich in de toekomst samen met Paul Timmermans en Rien Tholenaar nog meer toeleggen op de verdere uitwerking en promotie van het unieke Roosevelt-thema dat Oud-Vossemeer zo nadrukkelijk op de kaart heeft gezet.

“Mede door de inzet van chef-kok Louis Honders hebben wij een mooi restaurant opgezet. Tevens hebben wij de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het opzetten en promoten van allerlei leuke en interessante arrangementen rondom de roots van de familie Roosevelt. Daardoor zagen wij een sterke toename van het groepstoerisme in ons dorp. Voor dit jaar was er een groot aantal reserveringen van tal van nationale en internationale touroperators en cruise-organisaties geboekt. De stap die wij nu gaan zetten is het stapsgewijs overdragen van de horeca waardoor wij ons nog meer kunnen gaan focussen op de verdere themaontwikkeling. Daar zit nog heel veel potentie in”, vertelt Bas Quist

Horeca en storytelling

In die hele themaontwikkeling speelt ook de horecavoorziening een belangrijke rol.“Wij gaan dan ook intensief samenwerken met de toekomstig uitbater van Huys van Roosevelt. Wij willen alle bezoekers immers niet alleen meenemen in de boeien de geschiedenis van de Roosevelts en Oud-Vossemeer. Zo’n bezoek met een toeristische rondleiding en bezoek aan het Roosevelt Informatiecentrum is pas echt compleet als je dat kunt omlijsten met een smakelijke lunch of diner en koffie met een Zeeuwse bolus bij ontvangst. In feite trekken we nu de exploitatie van onze horeca en de storytelling uit elkaar, zodat op beide onderdelen nog meer de focus komt te liggen”, stelt Bas.

'Wat goed is gaan we niet veranderen, maar ik wil gasten op mijn manier steeds verrassen'

Frisse ideeën

De 51-jarige Leon Brevet is geboren in Sint-Maartensdijk. Hij is al zijn leven lang werkzaam in de horeca. “Ik ben chef-kok geweest in diverse mooie restaurants en was voor mezelf nu wel toe aan een volgende stap. Dat ik mijn ambitie om zelf een restaurant te runnen bij Huys van Roosevelt waar kan maken is natuurlijk prachtig. Ik woon sinds vorig jaar met mijn gezin in Anna-Jacobapolder en ben nu dus ook weer voor mijn dagelijks werk op vertrouwd grondgebied. Ik ga hier aan de slag met een heel leuk team en er is door mijn voorganger chef-kok Louis Honders de afgelopen jaren een mooie basis gelegd. Het is ook heel fijn dat hij mij even wegwijs wil maken in mijn nieuwe werkomgeving. Wat goed is gaan we natuurlijk niet veranderen, maar ik wil de gasten op mijn manier en samen met een heel leuk team natuurlijk wel met frisse culinaire ideeën steeds opnieuw weer verrassen”, aldus Leon. [n]

Meer uit Tholen

Inschrijving geopend voor vijf kilometer lange Color Run in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De inschrijving voor de Color Run van Stichting Stavoord6 is sinds afgelopen weekend geopend. Op zaterdag 6 september vindt de vierde editie van de activiteit plaats in en rond Sint-Annaland, als onderdeel van de feestelijkheden rond het 550-jarig bestaan van het dorp.

9 uur geleden
Al veertien verkeersdoden in Zeeland dit jaar, waarvan twee op Tholen

THOLEN - In Zeeland zijn dit jaar al veertien mensen om het leven gekomen bij verkeersongevallen. Als deze stijging doorzet, kan 2025 het dodelijkste verkeersjaar worden sinds 2022. In de gemeente Tholen zijn dit jaar al twee dodelijke ongelukken gebeurd.

13 uur geleden
Derde editie Havendag Stavenisse met zomermarkt, oude ambachten en muziek

STAVENISSE - De Havendag strijkt komende zaterdag weer neer in Stavenisse voor de derde editie. Bezoekers kunnen hun hart ophalen op de zomermarkt in de Voorstraat. Daarnaast zijn er op het havenplateau oude ambachten te bewonderen en is er muziek tot in de late uurtjes. 

1 dag geleden
Trekker van Floriaan uit Scherpenisse in de race voor titel Mooiste Truck van Nederland

SCHERPENISSE- Vrachtwagenchauffeur Floriaan van Twist uit Scherpenisse maakt kans om een bijzondere titel in de wacht te slepen. Zijn trekker DAF XG+ 530 is genomineerd voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland, die eind juli plaatsvindt op het Profile Truckstar Festival in Assen.

1 dag geleden
Brandweer rukt uit voor ongeluk op sloep bij Tholen, maar het blijkt loos alarm

THOLEN - De brandweerboot Eendracht is dinsdagavond uitgevaren na een melding van een mogelijk ongeluk op het water bij Tholen. Uiteindelijk bleek er geen sprake van een ongeval aan boord, maar van een technisch probleem.

1 dag geleden
Geen Vrijmibotho in 2026: ‘Na tien edities slaan we een jaartje over’

THOLEN - Tijdens de feestelijke afterborrel op donderdag 10 juli bedankte de organisatie van Vrijmibotho hun vrijwilligers. Ook maakten ze bekend welke goede doelen een cheque ontvingen. Verder werd duidelijk dat er volgend jaar geen Vrijmibotho is. De bedoeling is dat de vrijdagmiddagborrel in 2027 weer op de kalender staat.

2 dagen geleden
Ruim 100 meter lang schip met biodiesel vastgelopen bij Sint Philipsland

BRUINISSE/SINT PHILIPSLAND - Een Nederlands vrachtschip dat in de nacht van dinsdag op woensdag vastliep op de Oosterschelde, is inmiddels weer losgetrokken. Sleepboot Zephyrus slaagde vanochtend in een tweede poging om het schip vlot te trekken.

2 dagen geleden