Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huurwoning in ‘s-Gravenpolder verzegeld wegens drugscriminaliteit

Huurwoning in ‘s-Gravenpolder verzegeld wegens drugscriminaliteit

‘s-GRAVENPOLDER - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft maandag een huurwoning in ‘s-Gravenpolder voor 6 weken afgesloten. In november is er een hennepkwekerij ontdekt op dat adres. 

Normaliter geldt een sluitingstermijn van drie maanden voor drugswoningen. ‘In dit geval heeft de burgemeester besloten de sluitingstermijn met de helft in te korten’, laat de gemeente Borsele maandag weten. ‘Dat biedt de woningcorporatie de mogelijkheid om de woning sneller opnieuw aan te bieden op de krappe woningmarkt.’ Het huis is nu tot en met maandag 21 februari verzegeld.

Tijdens een onderzoek naar het maken van verdovende middelen legde de politie in november een hennepkwekerij bloot in de ‘s-Gravenpolderse woning. ‘De politie trof er onder meer 138 hennepplanten, 16 speciale lampen en een aan- en afzuiginstallatie aan. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Hieruit concludeert de burgemeester dat het gaat om een handelshoeveelheid drugs. Daarom besloot hij de woning tijdelijk te verzegelen, omdat drugshandel een gevaar voor de samenleving is. Het tast de veiligheid en gezondheid van inwoners aan en leidt tot overlast. ‘Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken. De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een drugspand te sluiten. Zo’n maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt teniet te doen, zodat klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel.’ 

Veiligheid is niet alleen een taak van politie en gemeenten. Burgemeester Dijksterhuis roept inwoners dan ook op om verdachte situaties te melden bij de politie (0900-8844). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7070).

Meer uit Beveland

Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

6 uur geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

12 uur geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

12 uur geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

13 uur geleden
Deel één Zeeuwse Tuin Tweedaagse begint vrijdag

In het kader van de Zeeuwse Tuin Tweedaagse zijn in de hele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend. De eerste dag begint vrijdag.

14 uur geleden
Werkzaamheden aan spoor en weg in Zeeland, ook tijdens Roze Zaterdag in Goes

GOES - Spoorwegbeheerder Pro Rail werkt van 9 tot 18 juni aan de Zeeuwse spoorlijn. Er zijn onderhoudswerkzaamheden tussen Vlissingen en Roosendaal die samenvallen met werk aan de Haringvlietbrug van Rijkswaterstaat, van 9 juni tot 4 augustus. Daarom wordt er in deze periode hinder verwacht op de weg en het spoor. Op zaterdag 17 juni wordt Roze Zaterdag gevierd in Goes, waarbij rond de 15.000 bezoekers worden verwacht. NS zet extra (roze) maatregelen in om de hinder voor de bezoekers te beperken.·         Van 9 tot en met 11 juni is er geen treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal·         Van 9 tot en met 18 juni is er geen treinverkeer tussen Goes en Roosendaal·         Vanaf 12 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Middelburg·         Vanaf 14 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Goes

16 uur geleden
Schuur met caravans in Oudelande door brand verwoest, ook woonhuis getroffen

OUDELANDE - In een schuur met caravans aan de Tolhoekweg in Oudelande is donderdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Rond 6.30 uur kon het sein ‘brand meester’ worden afgegeven. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten afbranden. De brand in het huis is geblust.

17 uur geleden