Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huub Hieltjes benoemd tot informateur waterschap Brabantse Delta

Huub Hieltjes benoemd tot informateur waterschap Brabantse Delta

KAPELLE - Huub Hieltjes wordt de (in)formateur van het nieuwe bestuur van waterschap Brabantse Delta. De partijen hebben unaniem ingestemd met zijn benoeming tot informateur.

De taak van Hieltjes wordt het onderzoeken van de mogelijkheden van een zo breed mogelijk gedragen inhoudelijk akkoord en het onderzoeken van de samenstelling van het dagelijks bestuur. Hierover rapporteert de informateur aan het algemeen bestuur in een openbare vergadering.

De komende periode staat voor Hieltjes vooral in het teken van gesprekken voeren met de fractievoorzitters van alle partijen. Aan de hand van deze gesprekken vormt hij dan een advies. Kernwaarden van het proces zijn transparantie en zorgvuldigheid. 

Van 2009 tot 2018 was Hieltjes lid van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta. Na de verkiezingen van 2015 was hij formateur van de coalitie. In 2017 was hij enige tijd waarnemend dijkgraaf. Sinds 1 januari 2018 is Hieltjes waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle in Zeeland.

Huub Hieltjes laat weten vereerd te zijn met de opdracht. "Mijn ambitie is dat de gesprekken met de fractievoorzitters van de partijen uit het algemeen bestuur leiden tot een stevige basis voor een breed gedragen bestuursakkoord en een goede samenwerking tussen algemeen en dagelijks bestuur."

Beëdiging nieuwe AB-leden
Aan het begin van de eerste vergadering in de kapelzaal van landgoed Bouvigne zijn de dertig leden van het algemeen bestuur beëdigd. Voor elf bestuurders is dit hun eerste bestuursperiode. Antal van Tienen (Partij voor de Dieren) heeft besloten zich terug te trekken en daarom treedt Ellen Putman toe tot het algemeen bestuur. 

Meer uit Reimerswaal

Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

6 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

1 dag geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

2 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

2 dagen geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

2 dagen geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

3 dagen geleden