Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huren Zeeuwland stijgen met 1,6 procent

Huren Zeeuwland stijgen met 1,6 procent

MIDDELBURG - Woningcorporatie Zeeuwland verhoogt de huren per 1 juli met 1,6 procent. 

Daarmee beperkt de corporatie, met woningen op Walcheren en Schouwen-Duiveland, de huurverhoging naar eigen zeggen maximaal, omdat de tarieven alleen stijgen met het inflatiepercentage. 'Zo houdt Zeeuwland de huren betaalbaar', laat ze donderdag in een persbericht weten.

Sloop

Daarnaast laat Zeeuwland de huren van de sociale huurwoningen niet hoger worden dan 720,43 euro. 'Huurders, van wie bekend is dat de woning wordt gesloopt, krijgen geen huurverhoging.'

Huurbevriezing

Met de huurverhoging sluit Zeeuwland aan bij het sociaal huurakkoord van de vereniging van woningcorporaties (Aedes) en Woonbond. Dat is per 1 januari ingegaan. 'Dit huurakkoord gaat uit van een gematigde huurontwikkeling waardoor huurders de komende drie jaar zekerheid hebben over de betaalbaarheid van hun woning. Een aantal maatregelen, waaronder het beleid voor huurverlaging en huurbevriezing, kan dit jaar nog niet worden doorgevoerd, omdat de wettelijke basis nog ontbreekt.' 

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden