Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hummels snapt niets van rode kaart en is boos op Ajacied Antony

Hummels snapt niets van rode kaart en is boos op Ajacied Antony

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels had na afloop van de nederlaag van Borussia Dortmund tegen Ajax (1-3) geen goed woord over voor Antony. Dat kwam niet omdat de Braziliaan alle drie de treffers van zijn ploeg voorbereidde. Hij vond vooral dat de international hem een rode kaart had aangesmeerd.

Hummels zette na 29 minuten een wilde tackle in op Antony, die zich vervolgens lang over het veld liet rollen. Tot zijn grote verbazing zag hij de Engelse scheidsrechter Michael Oliver een rode kaart trekken. Volgens Hummels snapte Antony zelf ook niets van die rode kaart. "Hij vertelde me zelfs dat het geen rood was", zei de 32-jarige verdediger die baalde dat de Braziliaan theatraal naar de grond ging. "Hij is een fantastische speler, hopelijk leert hij ook nog hoe hij een goede sportman wordt."

Hummels snapt ook niet waarom de videoscheidsrechter niet heeft ingrepen. "Hoe kan hij het nog steeds een rode kaart vinden als hij de beelden ziet", zei hij. "De scheidsrechter heeft deze wedstrijd heel erg beïnvloed. Hoe kan een arbiter die op dit niveau mag fluiten zo beslissen?"

Meer uit Voetbal

Duitse voetbalsters moeten 'scherp zijn' tegen Oranje

LYON (ANP/DPA) - Teleurgesteld verlieten de Duitse voetbalsters het veld na de nederlaag in Lyon tegen Frankrijk. Tegen Nederland volgt woensdag de laatste kans om deelname aan de Olympische Spelen van Parijs af te dwingen. "Ik ben blij dat we in ieder geval nog een kans krijgen", zei aanvoerster Alexandra Popp. "We zullen nu al onze krachten moeten bundelen en vanaf de eerste minuut scherp zijn."

5 uur geleden
Chinese voetbalbond stelt Kroaat Ivankovic aan als bondscoach

BEIJING (ANP/AFP) - De Kroaat Branko Ivankovic is de nieuwe bondscoach van China. Hij volgt de Serviër Aleksander Jankovic op, die met de nationale ploeg van het land niet kon imponeren op de Azië Cup. Jankovic was een jaar in dienst van de Chinese voetbalbond.

7 uur geleden
'Geweldig' Spanje speelde Oranjevrouwen 'van kastje naar de muur'

SEVILLA (ANP) - De voetbalsters van Oranje waren vrijdagavond in de halve finale van de Nations League simpelweg niet opgewassen tegen het "geweldige" Spanje (3-0). Bondscoach Andries Jonker zag nog maar eens dat de wereldkampioen op dit moment "met kop en schouders" boven alle andere nationale vrouwenelftallen uitsteekt. "Dat positiespel, dat kan geen enkel ander land zo goed."

15 uur geleden
Machteloze Martens baalt vooral van manier waarop Oranje verliest

SEVILLA (ANP) - Aanvalster Lieke Martens kon na afloop van de kansloze nederlaag tegen Spanje (3-0) in Sevilla nog niet echt denken aan de positieve kant van de avond. Door de zege van het al geplaatste Frankrijk in de andere halve finale van de Nations League, krijgt Oranje woensdag in de troostfinale tegen Duitsland nog een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Het is nooit leuk om te verliezen, maar zeker op de manier waarop het nu gebeurt doet pijn."

15 uur geleden
Jonker opgelucht na verlies bij Spanje door herkansing voor Spelen

SEVILLA (ANP) - Bij bondscoach Andries Jonker overheerst na afloop van de kansloze nederlaag tegen wereldkampioen Spanje (3-0) de opluchting omdat er toch nog een kans is op plaatsing voor de Olympische Spelen. De al gekwalificeerde Franse voetbalsters wonnen in de andere halve finale van de Nations League nipt van Duitsland (2-1), waardoor Oranje woensdag in de troostfinale nog met de Duitsers strijdt om het laatste Europese olympische ticket.

15 uur geleden
Leverkusen boekt nipte zege op degradatiekandidaat Mainz

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een kleine overwinning geboekt op Mainz 05. De koploper van de Bundesliga won in de eigen BayArena met 2-1 van de degradatiekandidaat. Leverkusen is nu 33 wedstrijden in alle competities op rij ongeslagen, een record voor een Duitse club.

17 uur geleden
Frankrijk klopt Duitsland en biedt Oranje herkansing voor Spelen

LYON (ANP) - Frankrijk heeft de Nederlandse voetbalsters een goede dienst bewezen door in de halve finale van de Nations League te winnen van Duitsland. In Lyon werd het 2-1 voor het gastland van de komende Olympische Spelen.

17 uur geleden