Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulpverleners loeien en klappen voor hulpverleners van Adrz

Hulpverleners loeien en klappen voor hulpverleners van Adrz

GOES - Medewerkers van de politie, brandweer, ambulancemedewerkers van het Witte Kruis, de Koninklijke Marechaussee, de handhaving, verkeerspolitie en van de mobiele eenheid hebben donderdag voor het ziekenhuis in Goes met sirenes en applaus hun waardering geuit voor het Zeeuwse zorgpersoneel.

“We willen ze een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd”, zei politieman Richard de Boer.

Het idee voor de actie ontstond toen een aantal handhavers bij een incident met elkaar in gesprek raakte over de coronacrisis. “We besloten toen al snel om de handen ineen te slaan en samen een solidariteitsactie op poten te zetten. Als ik het over mijn collega’s heb, heb ik het namelijk niet alleen over politieagenten, maar ook over hulpverleners in het algemeen. Wat zij hier momenteel binnen doen,” wees Den Bruin naar het ziekenhuis, “is geweldig. Dat willen we laten weten.”

Parkeerterrein

Donderdagmiddag rond half één reed een colonne hulpverleningsvoertuigen, met de sirenes aan, het parkeerterrein van Adrz op waarna de hulpverleners uitstapten en applaudisseerden voor de artsen, verpleegkundigen en ander personeel van het ziekenhuis.

Boodschap

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes sprak de zorgverleners ook toe. Ook zij sprak haar waardering uit voor het werk dat zij leveren. “Achter deze hulpverleners die hier staan, staan nog veel meer mensen. Zij hebben een boodschap: ‘Dank je wel en houd vol’.” 


 

Meer uit Beveland

Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

9 uur geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

14 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

15 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

22 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

1 dag geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden