Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulppunt Rode Kruis in Ter Apel weer open na sluiting om drukte

Hulppunt Rode Kruis in Ter Apel weer open na sluiting om drukte

TER APEL (ANP) - Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis in Ter Apel is weer open, zo maakt de organisatie bekend. Het Rode Kruis hield de hulppost bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in de Groningse plaats woensdagochtend gesloten vanwege de grote drukte op het terrein.

Het Rode Kruis verleent vanuit het servicepunt onder meer eerste hulp en geeft informatie aan de mensen die wachten voor het aanmeldcentrum. In de de nacht van dinsdag op woensdag sliep een recordaantal van zevenhonderd asielzoekers buiten het aanmeldcentrum. De hulporganisatie wilde daarom woensdag eerst extra hulpverleners naar Ter Apel halen, om te "voorkomen dat mensen in het warme weer lang in de rij moeten staan. Een lange wachttijd in de rij kan zorgen voor extra onrust op het terrein".

De asielzoekers die bij Ter Apel wachten hebben al een vermoeiende "en vaak traumatische" reis achter de rug, aldus het Rode Kruis. "We zien mensen die wonden op hun voeten hebben van het lopen, mensen met huiduitslag door slechte hygiëne en mensen met klachten als keel- en hoofdpijn." De organisatie benadrukt dat er snel een oplossing gevonden moet worden voor de situatie in Ter Apel, waar het al langere tijd overvol is en waar mensen buiten moeten slapen. Mensen moeten volgens de hulporganisatie "fatsoenlijk worden opgevangen, volgens humanitaire standaarden".

Meer uit Binnenland

Halsema prijst Olaf om strijd tegen intolerantie en bekrompenheid

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft Erwin Olaf woensdag op zijn uitvaart geprezen om zijn "vastberadenheid om niet opzij te gaan voor intolerantie en bekrompenheid". Halsema sprak deze woorden in de Westerkerk in Amsterdam, waar de plechtigheid plaatsvond. Halsema herdacht Olaf, die vorige week op 64-jarige leeftijd overleed, aan de hand van zijn foto Joy die hij in de jaren 80 maakte.

7 minuten geleden
Staten Gelderland stemmen voor onderzoek naar gedrag commissaris

ARNHEM (ANP) - Provinciale Staten (PS) van Gelderland hebben woensdag unaniem besloten om een extern, onafhankelijk onderzoek te starten naar mogelijk ongewenst gedrag van commissaris van de Koning John Berends. De drie plaatsvervangend voorzitters van PS gaan nu de vragen formuleren waarop dit onderzoek antwoord moet geven. De Staten willen dat het onderzoek zich nadrukkelijk beperkt tot de aantijgingen tegen de commissaris. Zaken als gevoelens van onveiligheid op de werkvloer horen niet thuis bij PS en worden bovendien al onderzocht, omdat daar al eerder signalen over waren, zei provinciebestuurder Peter Drenth, die personeelszaken in zijn portefeuille heeft.

28 minuten geleden
Omliggende gemeenten: uitzoeken hoe groot schade door Chemours is

DORDRECHT (ANP) - Een "echte opsteker", zo noemt wethouder Tanja de Jonge van Dordrecht de uitspraak van de rechtbank in de zaak die vier gemeenten tegen Chemours en voorloper DuPont hebben aangespannen. De rechter oordeelde in een tussenvonnis dat het chemische bedrijf uit Dordrecht in ieder geval aansprakelijk is voor de schade die door PFAS-uitstoot ontstond tussen 1 juli 1984 en 1 maart 1998.

30 minuten geleden
Spelersbus Feyenoord onder politiebegeleiding ArenA binnengereden

AMSTERDAM (ANP) - De spelersbus van Feyenoord is onder politiebegeleiding de Johan Cruijff ArenA binnengereden. Dat meldt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Rotterdamse club speelt woensdag in de ArenA vanaf 14.00 uur zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Ajax uit.

1 uur geleden
Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in, amper politie aanwezig

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

1 uur geleden
MOB bereidt rechtszaak voor tegen natuurvergunning Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat de natuurvergunning voor Schiphol "zeker aanvechten" bij de rechter. Voorzitter Johan Vollenbroek laat dat aan het ANP weten. "Er zitten zo veel zwakke punten in, zowel inhoudelijk als procedureel. We gaan hier volop op inzetten met onze juristen", zegt hij.

1 uur geleden
Strafzaak gifmoord ten einde, rechtbank noemt het triest

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft woensdag het proces over de gifmoord in Halsteren beëindigd nu verdachte Yvon K. (64) zichzelf van het leven heeft beroofd. De strafzaak is gestaakt, omdat de wet voorschrijft dat na het overlijden van een verdachte de vervolging stopt. De rechtbank heeft daarom het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard.

1 uur geleden