Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulplijn voor mensen met autisme

Hulplijn voor mensen met autisme

MIDDELBURG - De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft vanwege de coronacrisis het aantal telefoonlijnen voor advies en informatie uitgebreid.

'Het sociale isolement voor mensen met autisme is door de maatregelen tegen het coronavirus vaak nog groter dan normaal', aldus de NVA. 'Ook het gebrek aan structuur door het plotseling wegvallen van zaken als werk, school, dagbesteding en begeleiding kan voor grote problemen zorgen.' Daarom kunnen mensen met vragen of behoefte aan een luisterend oor elke werkdag van 10.00 tot 14.00 uur bellen met tel. 030–2299800 (kies optie 3). 

Onvoorspelbaar

Voor de telefonische hulplijn zitten vrijwilligers met ervaring klaar. Zij hebben bijvoorbeeld een kind of partner met autisme. 'Het onvoorspelbare van deze situatie is voor mensen met autisme extra moeilijk. We krijgen telefoontjes van mensen die zich angstig, gefrustreerd of eenzaam voelen. Maar we krijgen ook praktische vragen. Zo kunnen sommigen alleen boodschappen doen samen met een begeleider, maar supermarkten laten nu maar een persoon per keer toe. Samen zoeken we dan naar een oplossing.'

Kijk voor meer informatie op de website www.autisme.nl

Meer uit Reimerswaal

Onwel geworden man rijdt bij Kapelle van A58 en overlijdt

KAPELLE - Op de linkerbaan van de snelweg A58 bij Kapelle is woensdagmorgen een man overleden nadat hij achter het stuur onwel werd en van de weg raakte. Dat heeft de politie bevestigd.

7 uur geleden
De Zwarte Dame in Kruiningen 'gastvrouw' halve finale schoolschaak

KRUININGEN - Op 1 juni strijkt de halve finale van het Nederlandse schaakkampioenschap onder scholen neer in Kruiningen. Een unieke gebeurtenis, want daarvoor word je als vereniging niet zomaar uitgekozen. Afgelopen zaterdag was er ook al een jeugdcompetitie bij de club (foto) en het jeugd-ledenaantal blijft stijgen, en dat allemaal terwijl het jeugdsegment pas sinds kort weer nieuw leven in is geblazen.

1 dag geleden
Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

1 dag geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

3 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

6 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

6 dagen geleden