Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huizenzoekers zien aantal rivalen volgens Funda afnemen

Huizenzoekers zien aantal rivalen volgens Funda afnemen

AMSTERDAM (ANP) - De concurrentie tussen huizenzoekers neemt in de meeste provincies af. Dat merkt huizenwebsite Funda, die zich baseert op het aantal mensen dat reageert op woningen die te koop staan op het verkoopplatform.

Cijfers van Funda wijzen uit dat het aantal reacties per woning in het tweede kwartaal met 3 procent is afgenomen ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Tegelijkertijd kwamen er flink meer woningen bij op de site. In juni lag het aantal nieuwe woningen 68 procent hoger dan in januari.

Vooral in Drenthe en Flevoland hadden huizenzoekers daardoor minder rivalen naast zich. Niet in alle provincies nam de concurrentie af. In Friesland, Gelderland, Groningen en Noord-Holland daalde het gemiddeld aantal reactie per huis nog niet. In Friesland was zelfs sprake van een lichte toename van de rivaliteit.

Temperatuurdaling

"Het afgelopen kwartaal zien we dat er iets gebeurt op de oververhitte woningmarkt: een lichte temperatuurdaling", zegt Funda-topman Joost Dop in een toelichting. "De vraag is nog steeds een stuk groter dan het aanbod. Het aantal beschikbare woningen is echter zo hard toegenomen dat de grote vraag niet meer zorgt voor die extreme concurrentie onder kopers."

Hij waarschuwt wel dat huizenzoekers nog erg voorzichtig zijn. "Verkopers lijken hun verkoop naar voren te halen, maar kopers lijken nog wat afwachtend." Dat komt volgens Dop omdat veel mensen er rekening mee houden dat de omstandigheden op de woningmarkt komende maanden nog kunnen verslechteren. "Ook andere factoren spelen een rol, zoals de snel oplopende hypotheekrente en de oorlog in Oekraïne."

Meer uit Financieel

ING verder omhoog in positieve AEX, Aperam zakt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde vrijdag opnieuw tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. De bank won een dag eerder al ruim 6 procent na een goed ontvangen kwartaalbericht en werd nu 1,4 procent hoger gezet. Analisten van de Duitse investeringsbank Berenberg verhoogden het koersdoel voor het aandeel en bevestigden het koopadvies.

25 minuten geleden
Advocaten in VS: Chinese TikTok beschermt beter tegen verslaving

OAKLAND (ANP/BLOOMBERG) - Videoplatform TikTok doet in thuisland China veel meer om verslaving onder kinderen tegen te gaan. Dat zeggen Amerikaanse advocaten die honderden rechtszaken tegen moederbedrijf ByteDance voorbereiden. Zij zien in de Chinese versie een verbetering voor de Amerikaanse en eisen meer informatie over dit verschil, staat in een aanklacht.

1 uur geleden
Aandacht voor cijfers Apple en banenrapport VS op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de resultaten van Apple. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer winst dan verwacht. Ook gaat Apple voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en meer dividend uitkeren. Het is het grootste aandeleninkoopprogramma in de VS ooit. Het aandeel Apple lijkt vrijdag op Wall Street met een stevige winst te gaan openen.

1 uur geleden
Microsoft grijpt in om weerbaarheid tegen hackers te vergroten

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft voegt speciale beveiligingsexperts toe aan zijn teams voor producten om de weerbaarheid tegen hackers te vergroten. Recent kreeg het Amerikaanse techconcern nog veel kritiek omdat het verschillende ernstige cyberaanvallen niet had kunnen voorkomen.

1 uur geleden
Duurdere opslagruimtes Shurgard in trek, meer op komst in Randstad

LUXEMBURG (ANP) - De vraag naar opslagruimtes buitenshuis van Shurgard blijft ook na nieuwe prijsverhogingen op peil. De in Luxemburg gevestigde marktleider ziet daardoor de mogelijkheid om de komende twee jaar uit te breiden, met een stijging van bijna 13 procent van de te verhuren vierkante meters vergeleken met vorig jaar. In de Randstad komen er vijf nieuwe locaties bij, onder andere in Nieuwegein en Almere.

1 uur geleden
Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen

DEN HAAG (ANP) - Ruim zes op de tien akkerbouwers hebben door toenemende weersextremen minder inkomsten uit de oogst van aardappelen, suikerbieten, uien en graan, meldt Nieuwe Oogst. Het agrarische vakblad baseert zich op een peiling onder ruim vijfhonderd akkerbouwbedrijven in Nederland.

3 uur geleden
Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.

10 uur geleden