Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Huisartsen en GGD willen betere voorlichting koorts bij kinderen

Huisartsen en GGD willen betere voorlichting koorts bij kinderen

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdamse huisartsen gaan samen met de GGD 20.000 informatieboekjes aanbieden met informatie over koorts bij jonge kinderen. Dat moet helpen de "torenhoge druk" op de huisartsenzorg te verlichten, laten zij weten.

Het boekje legt onder meer uit wat koorts precies is en wanneer ouders wel of juist niet contact zouden moeten zoeken met de huisarts of huisartsenpost. "Koorts bij kinderen is meestal onschuldig, maar toch vaak aanleiding om contact met de huisartsenpraktijk of -post op te nemen", zegt Katinka Prince, voorzitter van de Amsterdamse Huisartsen alliantie.

Met de stijgende coronacijfers, een verwachte geboortegolf en het griepseizoen zien de zorgaanbieders de druk op de huisartsenzorg alleen maar toenemen. "Als ouders meer kennis hebben, scheelt dat vragen aan de huisarts en houden we meer tijd over voor de belangrijke hulpvragen", stelt Prince over de informatiecampagne.

Altijd bellen

Volgens de Amsterdamse zorgverleners komen kinderen tot vier jaar het vaakst langs op de huisartsenpost en bellen ouders van kleine kinderen "relatief vaak" voor een telefonisch consult. "Uiteraard mogen ouders altijd bellen bij alarmsymptomen of ongerustheid", benadrukt Prince.

De GGD Amsterdam-Amstelland deelt de 'koortsboekjes' bij babyconsulten uit via jeugdartsen en -verpleegkundigen, bijvoorbeeld bij de eerste inenting. Van die prik tegen onder meer dysenterie, kinkhoest en tetanus is lichte koorts een mogelijke bijwerking, stellen de huisartsen en de GGD. 260 huisartsen uit de hoofdstad kunnen de informatieboekjes aanbieden op de huisartsenpost of in de praktijk. De koortsinformatie is ook online te vinden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding straatrovers

EINDHOVEN (ANP) - Agenten in Eindhoven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van enkele personen die verdacht worden van een straatroof. Bij de beroving op het Franz Leharplein raakte een persoon gewond.

2 uur geleden
Frankrijk evacueert 60 Nederlanders uit Afghanistan

KABUL (ANP/RTR) - Frankrijk heeft samen met Qatar meer dan 300 mensen uit Afghanistan geƫvacueerd. Onder hen waren 60 personen met de Nederlandse nationaliteit. Ook 11 Fransen, 258 Afghanen en een onbekend aantal mensen die familie zijn van de geƫvacueerden hebben het land kunnen verlaten.

3 uur geleden
Politie doet 12 invallen en vindt wapenarsenaal

ROTTERDAM (ANP) - In een onderzoek naar handel in vuurwapens heeft de politie dinsdagochtend op twaalf plaatsen huiszoekingen gedaan. Daarbij werden automatische vuurwapens, stroomstootwapens, geweren en revolvers in beslag genomen, evenals munitie en diverse 3D-printers waarmee vuurwapenonderdelen kunnen worden geprint. Vijf verdachten zijn aangehouden, meldde de politie vrijdag.

4 uur geleden
Bijna jarig COC hoopt op verankering lhbti-rechten in Grondwet

AMSTERDAM (ANP) - Het COC roept de Tweede Kamer op om de rechten van lhbti-mensen te verankeren in de Grondwet. De Kamer bespreekt volgende week donderdag een wetsvoorstel met die strekking van D66, GroenLinks en PvdA. "We zouden ons geen mooier verjaarscadeau kunnen wensen", zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. COC Nederland bestaat deze maand 75 jaar.

4 uur geleden
Moslims willen van Talpa weten waar bedrijf in racismedebat staat

AMSTERDAM (ANP) - Zes grote moslimorganisaties willen dat mediabedrijf Talpa kleur bekent in het racismedebat. Dat lieten zij vrijdag weten, nu Talpa een verzoek van de Nederlandse moslims om de samenwerking met de tv-familie Meiland te heroverwegen naast zich heeft neergelegd. Het bedrijf van John de Mol stelt alleen verantwoordelijk te zijn voor uitspraken die de Meilandjes in zijn programma doen.

7 uur geleden
Militairen gaan helpen bij prikken, volgende week meer duidelijk

DEN HAAG (ANP) - Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft Defensie gevraagd om ondersteuning op de priklocaties, bevestigt een woordvoerder van Defensie vrijdag. Daardoor kan het departement nu kijken hoeveel mensen er nodig zijn en waar zij ingezet worden. Maandag weet het waar de medewerkers ingezet worden.

8 uur geleden
De Jonge: prikplicht niet aan de orde, geheel uitsluiten kan niet

DEN HAAG (ANP) - Een vaccinatieplicht is niet aan de orde en er wordt ook niet over gesproken in het kabinet, maar het categorisch en bij voorbaat uitsluiten deed demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag niet.

8 uur geleden