Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hugo Borst geeft lezing over alzheimer

Hugo Borst geeft lezing over alzheimer

VLISSINGEN - Schrijver Hugo Borst geeft op woensdag 17 april in Vlissingen een lezing over alzheimer. Zijn moeder leed aan deze ziekte en Borst schreef hierover twee boeken.


Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Door de ziekte van zijn moeder heeft hij alzheimer van dichtbij meegemaakt. In ‘Ma’ en ‘Ach moedertje’ vertelt Borst op ontroerende en vaak geestige wijze over de ingrijpende gevolgen van zijn moeders aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Ondertussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en de betere tijden.

In zijn boeken maakt Borst zich ook kwaad over de werkdruk van het verzorgend personeel in verpleeghuizen. Dit resulteerde in een manifest voor betere ouderenzorg dat landelijk veel aandacht kreeg.

De lezing vindt woensdag 17 april van 19.30 uur tot 21.00 uur plaats bij Yarden & Slager Uitvaartzorg aan de Kerklaan in Vlissingen. Klik hier voor aanmelding.

Meer uit Vlissingen

De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

22 uur geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

1 dag geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

2 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

3 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

4 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

5 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

5 dagen geleden