Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hubertusviering en een Hubke op 30 oktober in H. Bonifaciuskerk

Hubertusviering en een Hubke op 30 oktober in H. Bonifaciuskerk

KWADENDAMME - Hubertusviering en een Hubke op 30 oktober om 19.00 uur in de H. Bonifaciuskerk in Kwadendamme.

De aandacht gaat vooral uit naar onze schepping, het evenwicht daarin voor de natuur en voor onszelf. De blazers van het Eerste Zeeuwsch Jachthoornkorps zorgen voor de muzikale omlijsting. Natuurlijk ontbreken ook deze keer de Hubertusbroodjes niet. Tijdens de viering worden de zgn. Hubkes gezegend en zoals de mare vertelt, zullen ze ons beschermen tegen een al te dol bestaan

Hubertussoep
In plaats van een Hubertusmaaltijd bieden we u na de viering Hubertussoep aan. Hoe die zal smaken, laat u verrassen. Voor een bedragje van €1,- kunt u deze grote gezamenlijke maaltijd zeker niet laten staan.
En voor de liefhebbers is ook de traditionele jagersborrel weer voorhanden. Voorganger is vicaris Paul Verbeek.
Op het eind van de viering aandacht voor de jachthonden die zijn meegekomen met de jagers.

Meer uit Beveland

15e editie Zeeuws Weerzien: lach eens naar ‘t veugeltje

Het kersverse winternummer van herinneringskrant Zeeuws Weerzien gaat terug naar de tijd waarin foto’s maken nog een serieuze zaak was. Je trok er je nette kleren voor aan en moest geposeerd lachen naar ’t veugeltje.

12 minuten geleden
Kerstfans opgelet: Zaterdag begint Goes Winterstad

GOES - Vanaf zaterdag (10 december) is het Goes Winterstad. Zo wordt de Grote Kerk voor zaterdag en zondag omgetoverd tot kerstmarkt en het oude stadhuis op de Grote Markt tot waar ‘kerstpaleis’. 

28 minuten geleden
Kabinet: Borssele voorkeurslocatie voor twee nieuwe kerncentrales

BORSSELE - Het kabinet heeft vrijdag Borssele als voorkeurslocatie aangewezen voor de komst van twee nieuwe kerncentrales.

55 minuten geleden
‘Dat hun namen worden genoemd, daar gaat het mij om’

YERSEKE - Uitkijkend over de plek waar haar vader bijna zeventig jaar geleden het woeste water op ging om, zonder enig idee van wat hen te wachten stond, hulp te bieden, vertelt Anneke Jumelet-Vette uit Yerseke over haar boek ‘Het water is kwaad’. Niet veel later zou blijken dat Jeroen Vette en de andere schippers die naar het gat in de dijk bij Ouwerkerk voeren met gevaar voor eigen leven vele mensen en dieren van de verdrinkingsdood zouden redden. “Dat hun namen genoemd worden, daar gaat het voor mij om bij het uitbrengen van dit boek.”

2 uur geleden
Studenten overhandigen mosselsokken aan Goese wethouder

GOES – De Goese wethouder Martijn Vermeulen heeft woensdag mosselsokken cadeau gekregen van het studentenbedrijf Down Underwear.

4 uur geleden
Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

7 uur geleden
Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

OVEZANDE - Froukje sluit op 27 mei 2023 de festivalzaterdag van Klomppop in Ovezande af. De popkoningin van de nieuwe generatie is een van de namen die het driedaagse festival heeft weten vast te leggen. De 41e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei op sportpark De Fazant in Ovezande.

7 uur geleden