Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hotel Zeeuws Licht staat voor vier sterren–kwaliteit

Hotel Zeeuws Licht staat voor vier sterren–kwaliteit

DISHOEK – Hotel Zeeuws Licht in Dishoek is het nieuwste hotel van Kloeg Collection. Drie hotels, twee villa’s en een luxe groepsaccommodatie bestaande uit acht vakantieappartementen gingen Hotel Zeeuws Licht al voor en zette de standaard van vier sterren–overnachtingen neer. “De hotelgasten kunnen rekenen op goede service, top bedden en een ontspannen en prettige sfeer,” zegt eigenaar Michel Kloeg.

In 2013 kocht Michel Kloeg zijn eerste hotel. Afkomstig uit de uitvaartbranche besloot de Rotterdammer het roer om te gooien en kocht in Zoutelande het hotel dat nu wijd en zijd bekend staat als het Beach Hotel. In de afgelopen acht jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in Zeeland, met het meest recente Hotel Zeeuws Licht onder de duinen van Dishoek. “Op deze plek stond Hotel De Wijde Landen. Het was een oud gebouw uit de Tweede Wereldoorlog en er zat veel asbest in de grond. Het oude hotel is afgebroken, de grond is schoongemaakt en er is een nieuw en duurzaam hotel opgebouwd.”

De drie gebouwen staan in een halve cirkel bij elkaar met in het midden een tuin waar strand– en duinelementen de sfeer neerzetten. Vanuit iedere kamer is het uitzicht wijds en groen. Maureen van Studio Hank heeft het interieur ontworpen. Ze heeft de Zeeuwse sfeer van zon, zee en strand naar binnengehaald, door het in de kleinste details te verwerken. Met shutters voor de ramen en warme kleuren op de muren en meubels doet het hotel haar naam eer aan.

Zeeuws licht

Van oudsher komen kunstenaars graag naar Zeeland. Ze lieten, en laten, zich inspireren door het Zeeuwse licht. “Voor dit hotel hebben we drie kunstenaars centraal gesteld: Chabot, Mondriaan en Toorop. De gebouwen zijn naar hen vernoemd en hun kunst is op een subtiele manier in het interieur terug te zien.” De 31 kamers en 38 luxe suites waarvan 2 met een wellness badkamer en sauna zijn alle voorzien van koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een groot boxspringbed, een zithoek en een ruime badkamer. “Ook dit hotel is door Greenkey gecertificeerd met goud.”

Annelien de Witte is sinds het begin van Kloeg Collection in dienst. “Ik begon als frontoffice medewerker. Van Michel heb ik het vak geleerd en kon ik groeien en ontwikkelen. Nu ben ik hotelmanager van Beach Hotel in Zoutelande en heb ik daarnaast Hotel Zeeuws Licht opgestart en het team dat hier aan de slag gaat gecoördineerd.” Ook andere medewerkers brengen hun kennis en ervaring naar het nieuwe hotel. “Michel weet uit iedereen het beste te halen. Diploma’s zijn niet zo belangrijk, het gaat om inzet en inzicht. Als je wilt, kun je hier doorgroeien. Alles wat je nodig hebt leer je van de mensen om je heen. We zijn een hecht team dat samenwerkt om iets moois neer te zetten. Ik denk dat onze hotelgasten dat merken.” Ook mensen die niet overnachten in Hotel Zeeuws Licht kunnen genieten van de ambiance, omdat het hotelrestaurant en het terras ook voor hen geopend zijn.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE 

Meer uit Middelburg

Middelburgers over de sluiting van C&A

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt op 29 juli 2023 gesloten. Dat heeft het bedrijf vorige week bevestigd. De winkel aan de Lange Delft heeft dan bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend. Alle medewerkers van C&A Middelburg zijn naar verluidt al eerder geïnformeerd over de sluiting van het filiaal in de zomer, maar niemand heeft toestemming gekregen om te praten met de media. Voor antwoorden op vragen wordt verwezen naar het hoofdkantoor in Amsterdam, maar daar worden ook geen details verstrekt. 

2 uur geleden
Het verhaal in beeldentaal: Gert de Graaf exposeert in Middelburgse kerken

MIDDELBURG - Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburgmet ‘Het verhaal in Beeldentaal’.

2 uur geleden
Fietser gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Stationsstraat in Middelburg is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde om 09.05 uur.

2 uur geleden
Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

1 dag geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

1 dag geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

1 dag geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

1 dag geleden