Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hotel Zeeuws Licht staat voor vier sterren–kwaliteit

Hotel Zeeuws Licht staat voor vier sterren–kwaliteit

DISHOEK – Hotel Zeeuws Licht in Dishoek is het nieuwste hotel van Kloeg Collection. Drie hotels, twee villa’s en een luxe groepsaccommodatie bestaande uit acht vakantieappartementen gingen Hotel Zeeuws Licht al voor en zette de standaard van vier sterren–overnachtingen neer. “De hotelgasten kunnen rekenen op goede service, top bedden en een ontspannen en prettige sfeer,” zegt eigenaar Michel Kloeg.

In 2013 kocht Michel Kloeg zijn eerste hotel. Afkomstig uit de uitvaartbranche besloot de Rotterdammer het roer om te gooien en kocht in Zoutelande het hotel dat nu wijd en zijd bekend staat als het Beach Hotel. In de afgelopen acht jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in Zeeland, met het meest recente Hotel Zeeuws Licht onder de duinen van Dishoek. “Op deze plek stond Hotel De Wijde Landen. Het was een oud gebouw uit de Tweede Wereldoorlog en er zat veel asbest in de grond. Het oude hotel is afgebroken, de grond is schoongemaakt en er is een nieuw en duurzaam hotel opgebouwd.”

De drie gebouwen staan in een halve cirkel bij elkaar met in het midden een tuin waar strand– en duinelementen de sfeer neerzetten. Vanuit iedere kamer is het uitzicht wijds en groen. Maureen van Studio Hank heeft het interieur ontworpen. Ze heeft de Zeeuwse sfeer van zon, zee en strand naar binnengehaald, door het in de kleinste details te verwerken. Met shutters voor de ramen en warme kleuren op de muren en meubels doet het hotel haar naam eer aan.

Zeeuws licht

Van oudsher komen kunstenaars graag naar Zeeland. Ze lieten, en laten, zich inspireren door het Zeeuwse licht. “Voor dit hotel hebben we drie kunstenaars centraal gesteld: Chabot, Mondriaan en Toorop. De gebouwen zijn naar hen vernoemd en hun kunst is op een subtiele manier in het interieur terug te zien.” De 31 kamers en 38 luxe suites waarvan 2 met een wellness badkamer en sauna zijn alle voorzien van koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een groot boxspringbed, een zithoek en een ruime badkamer. “Ook dit hotel is door Greenkey gecertificeerd met goud.”

Annelien de Witte is sinds het begin van Kloeg Collection in dienst. “Ik begon als frontoffice medewerker. Van Michel heb ik het vak geleerd en kon ik groeien en ontwikkelen. Nu ben ik hotelmanager van Beach Hotel in Zoutelande en heb ik daarnaast Hotel Zeeuws Licht opgestart en het team dat hier aan de slag gaat gecoördineerd.” Ook andere medewerkers brengen hun kennis en ervaring naar het nieuwe hotel. “Michel weet uit iedereen het beste te halen. Diploma’s zijn niet zo belangrijk, het gaat om inzet en inzicht. Als je wilt, kun je hier doorgroeien. Alles wat je nodig hebt leer je van de mensen om je heen. We zijn een hecht team dat samenwerkt om iets moois neer te zetten. Ik denk dat onze hotelgasten dat merken.” Ook mensen die niet overnachten in Hotel Zeeuws Licht kunnen genieten van de ambiance, omdat het hotelrestaurant en het terras ook voor hen geopend zijn.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE 

Meer uit Middelburg

Koninklijke onderscheiding voor 'Miss Middelburg' Petra van der Vliet-Bakker

MIDDELBURG - Zaterdag reikte burgemeester Marcel Fränzel een Koninklijke onderscheiding uit aan een compleet verraste Petra van der Vliet-Bakker op de Markt in Middelburg. Vanaf het podium, waar eerder een optreden was van de Dixieland Stageband, riep de burgemeester 'de mevrouw met het Heinekenblad' naar voren. Petra was namelijk gewoon bier aan het serveren aan bezoekers van Jazz in the City. Onder luid applaus kwam ze het podium op en daar werd ze letterlijk in het zonnetje gezet. 

4 uur geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - De plannen die het college van de gemeente Veere heeft over verblijfsrecreatie liggen vanaf vrijdag 17 mei ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden.

5 uur geleden
Walcherse en Schouwse scholen strijden tegen textielafval

MIDDELBURG - Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. Woont u in de buurt van een van onderstaande scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

9 uur geleden
Pinksterweekend begint wisselvallig

Het pinksterweekend begint wisselvallig met op zaterdag buien met kans op onweer en hagel. De meeste zijn bestemd voor het binnenland. In het noorden en aan de kust blijft het vaker droog. Het wordt 17 tot 22 graden. Zondag blijft vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui mogelijk. Tijdens tweede pinksterdag lijken  maar de droge en zonnige momenten te overheersen. Aan de temperatuur verandert tijdens de pinksterdagen weinig.

12 uur geleden
Festival Zeeland Klassiek daagt jonge makers uit tot het maken van meesterwerk

MIDDELBURG - Ook deze editie van het Festival Zeeland Klassiek worden jonge Zeeuwse makers tussen de 14 en 18 jaar oud uitgedaagd zich te laten inspireren door een drietal geselecteerde klassieke muziekstukken. Dat kan een muzikale uiting zijn zoals een rap, spoken word of dans, in woord zoals een gedicht of een verhaal of als beeld (tekening, video). 

1 dag geleden
Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

1 dag geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

1 dag geleden