Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Hotel De Timmerfabriek: de nieuwe ‘must-see’ van Zeeland

Hotel De Timmerfabriek: de nieuwe ‘must-see’ van Zeeland

Sommige panden zijn meer dan een stapel stenen en ramen; het zijn verhalen, emoties en daarmee zijn ze onmisbaar voor een stad. Rijksmonument De Timmerfabriek in Vlissingen is zo’n verhaal. Wie zo’n pand wil herontwikkelen, rakelt herinneringen op aan lang vervlogen tijden en krijgt te maken met meningen, ideeën en goed bedoelde adviezen. Het is op z’n zachtst gezegd stoer om zo’n pand te durven aankopen en daarin je eigen plannen te verwezenlijken. Maar stoer hoort bij het DNA van Vlissingen en de heren van TEAMforREAL zijn niet voor één gat te vangen. Zo realiseren zij op deze unieke locatie een al even uniek hotel. Niet alleen het hart van Vlissingers gaat hiervan sneller kloppen, iedereen die van industrieel erfgoed houdt, valt als een blok voor dit initiatief.

Het interview vindt plaats op de dag dat het karakteristieke torentje, na ruim 75 jaar, op het dak van De Timmerfabriek wordt teruggeplaatst. Deze ‘kroning’ is de zoveelste mijlpaal in het project dat in 2017 startte. Mede-eigenaar Paul Huges: “Met ons bedrijf TEAM Concepts hebben we oog voor de mooiste locaties en gebouwen in de Zeeuwse delta. Daarbij kijken wij met andere ogen dan de meeste mensen. Toen wij in 2017 De Timmerfabriek aankochten, werd ons vooral veel succes gewenst en zagen weinigen de potentie die wij wél direct zagen. Nu, enkele jaren later, worden we bevestigd in onze keuze en visie. Het vernieuwde stadsdeel Scheldekwartier is ‘hip & happening’. Hotel De Timmerfabriek maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Sterker nog, de ontwikkeling hier werkt als een katalysator en aanjager voor het hele gebied.”

Blauwdruk van ons kunnen
Volgens Paul Huges en Alexander Snoodijk, sales manager bij het gelieerde TEAM Leisure, toont de ontwikkeling van Hotel De Timmerfabriek precies waar hun onderneming voor staat. “Wat we hier doen is een blauwdruk van ons kunnen. We hebben hier namelijk een unieke locatie gekozen en vervolgens onze creativiteit ingebracht om een sterk en gaaf concept te ontwikkelen. Met onze plannen enthousiasmeerden we externe stakeholders, zoals in dit geval onder andere de gemeente Vlissingen en we vonden diverse investeerders bereid om hierin mee te gaan. Tot slot dragen we zorg voor de juiste, succesvolle exploitatieformule”, aldus Alexander Snoodijk. Paul Huges benadrukt hoe belangrijk het is om bij projecten als deze met goede partners aan tafel te zitten. “In het geval van Hotel De Timmerfabriek werken we intensief samen met de aannemer, installateur en interieurontwerper. Door open over onze ideeën te vertellen, kunnen zij groots gaan dromen. Het is vervolgens aan ons om te schalen naar het niveau waarop het haalbaar en betaalbaar is. Zo wordt het uiteindelijke resultaat mooier dan het beoogde plan.”

Hotspot voor locals en toeristen
Wat gerealiseerd wordt in Hotel De Timmerfabriek liegt er niet om. Volgens planning opent hier medio april 2022 een Urban Leisure Hotel met 68 hotelaccommodaties, een gaaf restaurant, inclusief chef’s table, een hippe bar, midden in het atrium en een fantastisch terras langs de nieuwe waterfront-wandelpromenade. “We bieden onder andere een boutique hotel met 11 tweepersoons court lodges. Eigenlijk spreken we hierbij van een hotel ín Hotel De Timmerfabriek. Dat hotel is volledig te reserveren, bijvoorbeeld voor een familiegroep of zakelijk reisgezelschap. Op de begane grond vind je verder 5 zogeheten cubes. Dit is een nieuwe overnachtingsvorm voor twee personen, waarbij je een eigen ‘kamer’ mét indoor dakterras hebt, middenin de reuring van een hotel. Verder zijn er 51 hotelappartementen voor twee of vier personen én het mooiste penthouse van Zeeland, gesitueerd in het recent geplaatste ‘torentje’. Waar je ook zit in het gebouw, de uitkijk over de stad of over het water is geweldig!”, vertelt Paul Huges. “Dit wordt een hotspot van jewelste. Locals willen hier vertoeven, maar ook toeristen en zakelijke gasten zullen Hotel De Timmerfabriek massaal weten te vinden. Dit wordt de nieuwe ‘must-see’ van Zeeland.”

Nieuw: De Dokwerker
Wie denkt dat de plannen hiermee afgerond zijn, vergist zich. Op de dag dat de ‘kroning’ plaatsvond, ondertekende TEAM Concepts een nieuwe overeenkomst met de gemeente Vlissingen. Direct naast Hotel De Timmerfabriek wordt in het vierde kwartaal van dit jaar gestart met de bouw van De Dokwerker. “Hier realiseren we 58 compacte midlong- en shortstay appartementen voor bezoekers (veelal zakelijk) die langer in Zeeland verblijven en voor wie een hotelkamer te weining ruimte en comfort biedt. In de weekenden en drukke zomerperiode is het bovendien een mooie overloop om de recreatieve markt te bedienen vanuit Hotel De Timmerfabriek.”

Kijk voor meer informatie op www.teamforreal.nl en www.teamleisure.nl

Meer uit Zeeland

Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

3 dagen geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

3 dagen geleden
Houd in het verkeer een beetje rekening met elkaar

Wie zaait… moet oogsten. Onder deze noemer voert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een oogstcampagne uit om zowel agrariërs, loonwerkers als alle andere weggebruikers bewust te maken van een veilige verkeersdeelname. Dat dat nodig is, merkt ook Jeroen Boonman. Hij heeft samen met zijn ouders een agrarisch bedrijf in Heinkenszand. “Ik zie regelmatig verkeersituaties waarvan ik denk: dat is niet veilig.”Op het bedrijf van Jeroen worden hoofdzakelijk pootaardappelen, uien, suikerbieten en tarwe geteeld. Daarnaast telen ze snijbloemen. Naast het agrarisch bedrijf is Jeroen actief in de jongerenraad van Cosun en bestuurslid bij ZLTO, afdeling Borsele. “ROVZ benaderde onze ZLTO-afdeling met de vraag of we iemand kenden, die zou willen meewerken aan de campagne. Daardoor sta ik, als één van de deelnemende agrariërs, op de posters die bij deze campagne horen.”

2 weken geleden
Inloopmiddagen Leven Lang Ontwikkelen

Voor iedereen die toe is aan een volgende carrièrestap of van baan wil veranderen maar nog niet weet wat, zijn er vanaf maandag 18 september inloopmiddagen door heel Zeeland. Daar zitten specialisten klaar van het Zeeuwse team Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Zij helpen belangstellenden met antwoorden op loopbaanvragen. Het team LLO is dit jaar gestart vanuit de samenwerking ‘Aan de slag in Zeeland’ en heeft als doel mensen te stimuleren zich blijvend te ontwikkelen.

2 weken geleden
Dormio opent luxe resort in Nieuwvliet-Bad

Het nieuwste Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen heeft recent haar eerste gasten verwelkomd. Het luxe resort, gelegen aan de Zeeuwse kust, is ontwikkeld door het Arnhemse Dormio Group en bestaat uit 124 vakantiewoningen en diverse faciliteiten. Met woningen speciaal ontworpen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe en voor bezoekers met huisdieren, kinderen en grote groepen, speelt Dormio met de opening van het resort in op de groeiende vraag vanuit de vakantiemarkt.   CEO van Dormio Group, Don van Schaik, is trots dat Dormio de hoge ambities op het gebied van innovatie, variatie en duurzaamheid waarmaakt: “We creëren resorts die inspelen op de hedendaagse behoeften van vakantiegangers, waarbij het belang van duurzaamheid groter wordt en de vraag naar luxe groeit. Voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad geldt dat de woningen gasvrij zijn en voorzien zijn van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Zo sluit het resort met zijn milieuvriendelijke aard feilloos aan bij de huidige tijd.”   De lokale beleving De architectuur van de accommodaties op het resort is geïnspireerd op traditionele Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. In deze lijn werkte Dormio samen met een interieurontwerper voor de inrichting van de woningen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en het bedrijf Sagro is verantwoordelijk voor de weg-, groen- en civiele werkzaamheden. “Bij Dormio hechten we veel waarde aan de verbinding van elk resort of hotel met de omgeving”, stelt Van Schaik. “De mooie kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen, natuurpark het Zwin en de sfeervolle, Belgische steden bevinden zich in de nabije omgeving van het resort. Ook het fijne zandstrand van Nieuwvliet-Bad is op loopafstand. Het resort heeft de sfeer van een traditioneel duindorp, waarbij de gemoedelijke sfeer en de natuurrijke uitstraling van Zeeuws-Vlaanderen wordt gecombineerd met een luxueus verblijf.”   Innovatieve verblijven Behalve het duurzame karakter van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, beschikt het resort over een selectie unieke accommodaties voor twee tot twintig personen, waaronder wellnesswoningen met privé wellnessfaciliteiten, poolwoningen met een verwarmd binnenzwembad en woningen direct aan water. Geschikt voor families, biedt het resort speciale kindvriendelijke vakantiewoningen, omringd met een speelveld en huisdiervriendelijke accommodaties met een omheinde tuin, voerbak en hondendouche. Op het resort zijn faciliteiten zoals een minimarkt, een binnen- en buitenzwembad, een kids club, diverse speelplekken, een hondenspeeltuin en een speelstrand. Bij restaurant Zeeuws Proeven kunnen gasten terecht voor hapjes, drankjes en uitgebreide gerechten. De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten afkomstig van de plaatselijke wijnhandel, visboer en groenteboer. Van Schaik: “We hebben speciale aandacht besteed aan het creëren van een ontspannen en kindvriendelijke omgeving, waar onze gasten zich thuis kunnen voelen. We streven naar een zorgeloos verblijf voor iedereen die samen met hun dierbaren wil genieten van de natuur in de omgeving.”   Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is nu te boeken via deze link   Over Dormio Group Dormio Group ontwikkelt sinds 2001 luxe vakantieresorts en hotels op toeristische toplocaties. Dormio Group is als projectontwikkelaar en bemiddelaar verantwoordelijk voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts en hotels. Alle drie de faseringen worden in-house opgepakt: ontwikkeling (Dormio Leisure Development), sales/makelaardij (Dormio Investments) en management, exploitatie en verhuur (Dormio Resorts & Hotels, Summio). Door Dormio’s marktkennis, betrokkenheid en liefde voor het leisure-vak, die je terugziet in de resorts en hotels, worden zowel de klanten als gasten volledig ontzorgd. Bij Dormio Group werken dagelijks zo’n 600 medewerkers in de verschillende landen, waarvan 115 op het hoofdkantoor in het centrum van Arnhem. Het portfolio bestaat momenteel uit 42 locaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Voor meer informatie, bekijk de website: www.dormiogroup.com

2 maanden geleden
Zeeuws bedrijfsleven bezorgd over stroomstop

Eric de Ruijsscher, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland, spreekt zijn zorg uit over de aangekondigde stop op nieuwe of zwaardere zakelijke aansluitingen op het Zeeuwse elektriciteitsnet. De stop vormt een grote belemmering voor de doorontwikkeling van het Zeeuwse bedrijfsleven, zeker voor de industrie en voor middelgrote maakbedrijven. Verduurzaming, groei en vernieuwing van het Zeeuwse bedrijfsleven komen hierdoor in veel gevallen in de knel en vertroebelen zo de toekomstplannen. Deze ontwikkeling zet het vestigingsklimaat van Zeeland onder druk. 

2 maanden geleden
Onderbetaalde IT-branche

Een onmisbare tool voor groeiende IT-bedrijven In een arbeidsmarkt die schreeuwt om IT-professionals, lanceert Mettom, een vooraanstaande payrolldienstverlener uit Eindhoven, een unieke, gratis werkgeverswijzer. Deze wijzer biedt kleine en middelgrote IT-bedrijven een cruciaal concurrentievoordeel door inzicht te bieden in marktconforme arbeidsvoorwaarden, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.

2 maanden geleden