Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Horren.com in Middelburg breidt uit naar 5000 vierkante meter

Horren.com in Middelburg breidt uit naar 5000 vierkante meter

MIDDELBURG - Horren.com heeft voor de derde keer in vijf jaar tijd het bedrijfspand flink uitgebreid. De online marktleider van horren op maat ziet door de uitbreiding het aantal vierkante meters bedrijfsoppervlak met maar liefst 65% toenemen. Woensdag 30 maart wordt de extra productieruimte in Middelburg officieel in gebruik genomen.

De extra vierkante meters zijn nodig om het groeitempo bij te kunnen houden. De afgelopen jaren steeg de omzet van Horren.com met tientallen procenten per jaar. “We hadden in 2017 al een extra bedrijfsloods aan laten bouwen, en een jaar later kochten we het pand van de buren”, zegt commercieel directeur Marco Janssen. “Hierdoor kregen we de beschikking over een productieruimte van 3000 vierkante meter. Maar ook dat bleek niet genoeg waardoor we besloten hebben om een extra productiehal te bouwen van 2000 vierkante meter.”

Maatwerk
Omdat het bij alle producten van Horren.com om maatwerk gaat, was er niet alleen behoefte aan extra magazijnruimte, maar vooral productieruimte. “We hebben de afgelopen jaren veel extra collega’s in de productie erbij gekregen om aan de vraag in de markt te kunnen voldoen. Maar op een gegeven moment stond iedereen nogal op elkaars lip”, erkent Janssen. “Die extra ruimte kunnen we echt goed gebruiken om het productieproces efficiënter in te richten. We hebben er toen voor gekozen om, naast extra productieruimte, de kantoorruimtes te moderniseren en te vergroten zodat we op alle vlakken weer helemaal bij de tijd zijn en voorlopig weer vooruit kunnen.”

Tegelijkertijd is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een eigen videostudio in het bedrijfspand te bouwen. “We willen onze klanten zo goed mogelijk helpen, en omdat alles online gaat zijn video’s een enorme meerwaarde om advies te geven en de werking van onze producten uit te leggen. We deden al veel aan video maar kunnen alles voortaan helemaal intern produceren. We beschikken binnen het bedrijf over een aantal videoprofessionals, de studio was al in gebruik voordat ie goed en wel klaar was. Hij gaat goed van pas komen.”

De bouw van de extra productieruimte met verdieping startte eind 2020. De officiële opening vindt plaats op woensdag 30 maart aan de Arnesteinweg 27 in Middelburg.

Meer uit Middelburg

Expositie Rothuizen Architecten: de Zeeuwse projecten van Taco Tuinhof en Ben Westenburger

MIDDELBURG - Vandaag, vrijdag 22 september 2023, opent Rothuizen Architecten en Adviseurs een grootse tentoonstelling op het siloterrein aan de Kleverskerkseweg 49 in Middelburg, over de Zeeuwse projecten van de derde generatie architecten van het bureau: Taco Tuinhof en Ben Westenburger. Voorafgaand aan de opening vindt een mini-symposium over het bureau plaats over 90 jaar bouwen aan Zeeland door Rothuizen door architect Johan de Koning en voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn.

9 uur geleden
Tentoonstelling 'Weggecijferd, Teruggevochten' in Middelburg

MIDDELBURG - Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Op maandag 25 september wordt om 15.30 de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend door Renske Leijten op het Damplein.

11 uur geleden
Restauratie kademuur Korendijk-Kinderdijk in Middelburg van start

MIDDELBURG - De kademuur aan de Korendijk-Kinderdijk heeft onderhoud nodig. De stenen van het metselwerk zitten los. Om te voorkomen dat de kademuur verder aftakelt, laat de gemeente deze herstellen. Zo voorkomen we dat het metselwerk verder wordt aangetast.Het restauratieproces omvat het zorgvuldig herstellen van de kademuur. In eerste instantie worden losse stenen en voegen verwijderd. Vervolgens wordt de kademuur volledig gereconstrueerd. Waar nodig worden bijzondere muurplanten tijdelijk verwijderd samen met een ecoloog, met de intentie om ze na de restauratie terug te plaatsen. De muurplanten zijn mede belangrijk voor biodiversiteit en vogels.Interreg Vlaanderen-Nederland project Natuur-inbouw zet zich in om verlies van leefgebieden en rust- en slaapplaatsen van gebouwafhankelijke diersoorten zoals vleermuizen, huismussen, tegen te gaan en is daarom ook medefinancier van de restauratie. Daarnaast worden er enkele aanvullende verbeteringen uitgevoerd. De bomen tussen de parkeervakken krijgen meer leefruimte door de vervanging van kleine boomranden door een half-verharding vak. Het aantal parkeervakken blijft gelijk. Langs de Kinderdijk zijn er fietsparkeermogelijkheden. De fietsbeugels op die locaties zullen ook vernieuwd worden.Start werkzaamhedenBouwgroep Peters gaat voor gemeente Middelburg de kademuur herstellen. Vanaf 25 september begint de aannemer met inrichten van de bouwplaats. Vanaf 2 oktober start het echte herstelwerk. Het grootste deel van de restauratie zal worden uitgevoerd vanaf vlotten op het water. In samenwerking met Watersportvereniging Arne worden de steigers vooraf verwijderd. In geval van ernstige schade aan de muur kan het nodig zijn om aan de achterkant een deel vrij te graven. Op de kant is er ruimte nodig voor de bouwplaats met bouwmaterialen. Parkeren is daardoor op die plek tijdelijk niet mogelijk. De doorgaande weg blijft wel toegankelijk. De planning is om voor Pasen 2025 klaar te zijn.Geluid en stofvormingGeluid bij sloopwerk kunnen we helaas niet voorkomen. Bij het uitkappen van stenen komt naast geluid ook stof vrij. Voor de bouwvakkers en voor de buurtbewoners doen we ons best om dit tegen te gaan. We besproeien de muur met water als dat nodig is.

11 uur geleden
'Een ontdekkingsreis naar Nieuw Zeeland' wint Regionale Eo Wijers Prijs 2022-2023

MIDDELBURG - Op 21 september 2023 is tijdens de regionale finale van de Eo Wijers Prijsvraag 2022-2023 de winnaar van de regio Midden Zeeland bekend gemaakt. Het ontwerpteam van Bureau B+B urbanism and landscape architecture, RO&AD Architecten en Buiting Advies BV ontving van Luuk Prevaes, directeur Programma’s en Projecten bij Provincie Zeeland, de Regionale Eo Wijers Prijs 2022-2023 voor hun ontwerp ‘Een ontdekkingsreis naar Nieuw Zeeland’. Het team gaat door naar de landelijke finale op 12 oktober.

13 uur geleden
Automobilist rijdt door rood: fietser met spoed naar ziekenhuis na botsing

MIDDELBURG - Een fietser is donderdagmiddag met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht nadat hij was aangereden op een kruising in Middelburg. Het slachtoffer werd rond 15.55 uur door een automobilist aangereden. Dat gebeurde op de kruising van de Torenweg met de Schroeweg. Politieagenten en ambulancemedewerkers schoten te hulp. 

13 uur geleden
34 verenigingen in Middelburg en Veere vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie

MIDDELBURG/DOMBURG - De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. In de gemeenten Middelburg en Veere 34 in totaal. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

1 dag geleden
Kunst, natuur en filosofie tijdens Kunst- en Cultuurroute Middelburg

MIDDELBURG - Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg van 1 oktober verzorgt Nico Out een lezing rondom het thema ‘Kunst, natuur en filosofie. Dat doet hij in de Sint Augustinuskerk, aan Zuidzingel 70 in Middelburg.

1 dag geleden