Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Hopelijk een kwartaal zonder tegenvallers voor BAM'

'Hopelijk een kwartaal zonder tegenvallers voor BAM'

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM is het eerste kwartaal van dit jaar hopelijk zonder tegenvallers doorgekomen. Dat is althans waarop marktkenners hopen. De onderneming, die later op donderdag de boeken opent, moest de laatste tijd meermaals afschrijven op probleemprojecten.

Het eerste kwartaal is doorgaans vanuit seizoensoogpunt het zwakste kwartaal van BAM. Dat komt vooral door de impact van het winterse weer op infrastructurele projecten. Niet duidelijk is of BAM weer afschrijvingen moet doen op individuele projecten. Ook de impact van de coronacrisis op de resultaten is ongewis. De ramingen van analisten voor de brutowinst in het kwartaal verzameld door ING lopen uiteen van een verlies van bijna 10 miljoen tot een plus van ruim 11 miljoen.

BAM kondigde eerder aan zijn organisatie verder te stroomlijnen. De bouwer gaf eerder aan te verwachten dat de meeste projecten van BAM International dit jaar gereed zullen komen. Het onderdeel dat wereldwijd actief is zadelt BAM aanhoudend op met verliezen. De verkoop van de helft van de PPP-tak, dat zich bezighoudt met publiek-private samenwerkingen, zorgde ook voor wat lucht op de balans.

BAM zei bij de publicatie van de jaarcijfers over 2020 op schema te liggen met zijn plan om structureel 100 miljoen euro aan kosten per jaar te besparen. BAM gaat zich in zijn nieuwe strategie ook meer richten op markten en projecten waarin het goed presteert en de concurrentie aankan. In Duitsland en Belgiƫ wil BAM operationele verbeteringen doorvoeren. In sommige gevallen zullen onderdelen van de hand worden gedaan.

Meer uit Financieel

Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

1 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

1 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

8 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

10 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

10 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

11 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

11 uur geleden