Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoop op economisch herstel stuwt Aziatische beurzen

Hoop op economisch herstel stuwt Aziatische beurzen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio toonden woensdag herstel, na de verliesbeurt een dag eerder. Vooral bedrijven die profiteren van een aantrekkende economie werden opgepikt door de hoop op een sterk herstel van de coronacrisis. Technologiebedrijven, die tijdens de coronapandemie flink zijn gestegen, vielen uit de gratie door de heropleving van de zorgen over de te hoge waarderingen van hun aandelen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio werkte een eerder verlies weg en eindigde 0,5 procent in de plus op 29.559,10 punten. Zogenoemde cyclische bedrijven, die gevoelig zijn voor de economische ontwikkelingen, als staalmaker Nippon Steel en autofabrikant Nissan behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van 6 en dik 3 procent. De Japanse maker van chipapparatuur Tokyo Electron en chiptester Advantest zakten ruim 1 procent in navolging van de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten.

De hoofdindex in Shanghai boekte een tussentijdse winst van 1,4 procent, ondanks een vertraging van de groei van de dienstensector in het land. Volgens marktonderzoekers Caixin en Markit viel de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in februari terug tot het laagste niveau in tien maanden. De Hang Seng-index in Hongkong dikte 1,8 procent aan dankzij stevige koerswinsten bij de Chinese banken. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,8 procent hoger. De Australische economie groeide in het vierde kwartaal met 3,1 procent. Dat was sterker dan verwacht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Miljardair Ma geeft mogelijk belang in Ant Group op'

PEKING (ANP) - De Chinese miljardair Jack Ma doet mogelijk zijn belang in betalingsdienstverlener Ant Group van de hand. Het bedrijf zou de mogelijkheden onderzoeken voor Ma om zijn stukken te verkopen en de controle over het bedrijf op te geven, meldden bronnen aan persbureau Reuters. Een dergelijke stap zou Ant helpen om een geschil met Peking, dat het bedrijf nauwlettend in de gaten houdt, de wereld uit te helpen.

52 minuten geleden
'Europa is traag met uitrol snel 5G-netwerk'

PARIJS (ANP) - Europa is laat met de uitrol van het snelle 5G-netwerk voor mobiel internet. Om het niveau van China te bereiken heeft Europa met het huidige tempo nog zeker twee jaar nodig. Dat zegt Börje Eckhom, topman van de Zweedse producent van telecomapparatuur Ericsson in een interview met de Franse krant Le Monde. Hij waarschuwt dat Europa het risico loopt om nieuwe banen mis te lopen.

2 uur geleden
'Enthousiasme om 'via achterdeur' naar beurs te gaan neemt af'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het enthousiasme om een bedrijf via een zogeheten special purpose acquisition company of 'spac' naar de beurs te brengen neemt af. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal komt dat onder meer door de strengere controles van toezichthouders. Daarnaast zouden spacs, minder renderen dan bedrijven die op traditionele bedrijven naar de beurs zijn gegaan.

4 uur geleden
Credit Suisse aangeklaagd om debacles rond Archegos en Greensill

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse is aangeklaagd voor de financiële debacles rond investeringsmaatschappij Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Die kostten de bank miljarden. Volgens een Amerikaans pensioenfonds, dat de zaak aanspande, heeft de bank te veel risico genomen en beleggers misleid.

6 uur geleden
Topman GameStop verkoopt voor miljoenen aan aandelen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - GameStop-topman George Sherman, die mogelijk moet vertrekken, heeft voor 12 miljoen dollar aan aandelen van de geplaagde gamewinkelketen verkocht. De topman wist met de transactie volop te profiteren van de beursgekte rond het bedrijf waardoor het aandeel spectaculair aan waarde won.

6 uur geleden
KPN: geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd

DEN HAAG (ANP) - KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het telecombedrijf heeft geen enkele leverancier "ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde" toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat het Chinese technologiebedrijf Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.

8 uur geleden
Groei China helpt Wall Street aan nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Aan de meldingen van records op de New Yorkse aandelenbeurzen komt maar geen einde. Gesteund door de ongekende economische groei in China zijn de belangrijkste graadmeters op Wall Street vrijdag met winsten gesloten. Coinbase, een groot handelsplatform voor cryptovaluta, profiteerde van stormachtige handel in digitale munten.

17 uur geleden