Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoop op economisch herstel stuwt Aziatische beurzen

Hoop op economisch herstel stuwt Aziatische beurzen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio toonden woensdag herstel, na de verliesbeurt een dag eerder. Vooral bedrijven die profiteren van een aantrekkende economie werden opgepikt door de hoop op een sterk herstel van de coronacrisis. Technologiebedrijven, die tijdens de coronapandemie flink zijn gestegen, vielen uit de gratie door de heropleving van de zorgen over de te hoge waarderingen van hun aandelen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio werkte een eerder verlies weg en eindigde 0,5 procent in de plus op 29.559,10 punten. Zogenoemde cyclische bedrijven, die gevoelig zijn voor de economische ontwikkelingen, als staalmaker Nippon Steel en autofabrikant Nissan behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van 6 en dik 3 procent. De Japanse maker van chipapparatuur Tokyo Electron en chiptester Advantest zakten ruim 1 procent in navolging van de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten.

De hoofdindex in Shanghai boekte een tussentijdse winst van 1,4 procent, ondanks een vertraging van de groei van de dienstensector in het land. Volgens marktonderzoekers Caixin en Markit viel de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in februari terug tot het laagste niveau in tien maanden. De Hang Seng-index in Hongkong dikte 1,8 procent aan dankzij stevige koerswinsten bij de Chinese banken. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,8 procent hoger. De Australische economie groeide in het vierde kwartaal met 3,1 procent. Dat was sterker dan verwacht.

Meer uit Financieel

Nederland pleit in EU voor strengere liquiditeitseisen banken

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat zich in Europees en internationaal verband hard maken voor strengere liquiditeitseisen voor banken, meldt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Aanleiding is een ambtelijk rapport over de onrust vorig jaar op de financiële markten, toen onder meer de Zwitserse bank Credit Suisse in acute problemen kwam.

12 minuten geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

15 minuten geleden
Greenpeace vindt dat Unilever zich moet schamen

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisatie Greenpeace heeft geen goed woord over voor de aangepaste doelstellingen van Unilever om het gebruik van nieuw plastic terug te dringen. In plaats van een halvering volgend jaar, zegt het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern achter Axe, Dove en Knorr te mikken op een vermindering met 30 procent in 2026. "Unilever zou zich vandaag moeten schamen", reageert Greenpeace op het nieuws.

21 minuten geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. De pedalen kunnen ook losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

1 uur geleden
Ook Lufthansa annuleert vluchten naar Israël

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

1 uur geleden
Economie eurozone in recessie na krimp in slotkwartaal 2023

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in de laatste drie maanden van vorig jaar toch in een recessie terechtgekomen. In het vierde kwartaal van 2023 was sprake van een krimp van 0,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van nieuwe gegevens.

1 uur geleden
Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

HILVERSUM (ANP) - Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

2 uur geleden