Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoogspanningswerk bij Rilland en Kapelle

Hoogspanningswerk bij Rilland en Kapelle

RILLAND/KAPELLE - In het kassengebied bij Rilland laat netbeheerder Tennet vanaf zondag 19 april hoogspanningsverbindingen verwijderen.

Vorig jaar zijn in de omgeving van het nieuwe hoogspanningsstation bij Rilland al enkele nieuwe wintrackmasten gebouwd en aangesloten op het nieuwe station. Daardoor kan een deel van de bestaande hoogspanningsverbinding aan de noordzijde van de snelweg A58, bij het kassengebied in de Bathpolder, volgens Tennet worden weggehaald. 'De hoogspanningslijnen worden omgeleid naar de nieuw gebouwde wintrackmasten.' Het werk neemt twee weken in beslag, verwacht Tennet. 'In die periode is de toegangsweg naar het kassengebied afgesloten. Ter plekke wordt een omleidingsroute aangegeven.'

Willem-Annapolder

Ook bij het hoogspanningsstation Willem-Annapolder bij bedrijventerrein Smokkelhoek bij Kapelle wordt gewerkt. De bouw van wintrackmasten begint naar verwachting aan het einde van dit jaar. Om het 150 kV hoogspanningsstation Willem-Annapolder te kunnen aansluiten op de nieuwe, gecombineerde 380/150 kV verbinding, bouwt Tennet dit jaar naast het station een portaal. 'Op deze constructie worden de binnenkomende lijnen afgespannen. Het wordt in feite het koppelpunt tussen de wintrackmasten aan de ene kant en het hoogspanningsstation aan de andere kant.'
Deze maand werkt de aannemer aan de fundering voor het portaal. Daarvoor wordt er in de eerste drie weken van april zand aangevoerd. 'Er rijden in deze weken extra vrachtwagens tussen bedrijventerrein Smokkelhoek en het hoogspanningsstation aan de Witte Weelweg. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor de omgeving. Eind juli of begin augustus wordt het portaal geplaatst.'

Meer uit Reimerswaal

Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

6 uur geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

10 uur geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

1 dag geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

1 dag geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

2 dagen geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 dagen geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

2 dagen geleden