Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoogspanningsstation Rilland doet mee aan Open Energiedag

Hoogspanningsstation Rilland doet mee aan Open Energiedag

RILLAND - Netbeheerder Tennet opent zaterdag in Rilland de poorten van het nieuwe hoogspanningsstation tijdens de Open Energiedag.

Nederland gaat de komende jaren fors meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, geothermie, warmtepompen of uit water. De energietransitie heeft grote gevolgen voor het elektriciteitsnet in Nederland. “Op veel plekken is Tennet daarom bezig met het verzwaren en uitbreiden van de stroomsnelwegen”, vertelt woordvoerder Sander de Schepper van Tennet. Daarom wordt er tussen Borssele en Rilland een nieuwe hoogspanningslijn gebouwd. Tijdens de Open Energiedag zaterdag kan iedereen zelf ervaren hoe de energietransitie werkt. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld met een VR-bril (virtual reality) de reis van energie, vanaf het windpark op zee tot het stopcontact thuis, volgen om een beeld te krijgen van wat er komt kijken bij de levering van energie. Ook zijn bezoekers welkom bij het hoogspanningsstation in Rilland. “Hier worden dit najaar twee nieuwe transformatoren in gebruik genomen. Die kunnen energie omzetten van 380 kV naar 150 kV en andersom. Die transformatoren, en ook de speciale wintrackmasten, zijn mooi om van dichtbij te bekijken.” 

Bij het station komen bezoekers op een grote informatiemarkt alles te weten over het bouwproces van de hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland en de andere projecten in de regio die nodig zijn voor de energietransitie. Aannemers zoals BAM Infra en SPIE laten zien hoe mooi het is om te werken aan grote energieprojecten en hoe zij omgaan met de energietransitie. “Je ziet er de gebruikte materialen en machines van dichtbij en je maakt kennis met het banenaanbod.” Ook zijn er twee rondleidingen: langs het bouwterrein van een mastlocatie en langs het hoogspanningsstation. Kinderen kunnen onder meer hun eigen bouwput graven en zich uitleven op de stormbaan.

Bezoekers zijn zaterdag welkom tussen 11.00 en 13.00 uur of tussen 13.00 en 15.00 uur. Aanmelden is verplicht. Dat kan via openenergiedag2022.tennet-events.eu/

Meer uit Reimerswaal

Onwel geworden man rijdt bij Kapelle van A58 en overlijdt

KAPELLE - Op de linkerbaan van de snelweg A58 bij Kapelle is woensdagmorgen een man overleden nadat hij achter het stuur onwel werd en van de weg raakte. Dat heeft de politie bevestigd.

8 uur geleden
De Zwarte Dame in Kruiningen 'gastvrouw' halve finale schoolschaak

KRUININGEN - Op 1 juni strijkt de halve finale van het Nederlandse schaakkampioenschap onder scholen neer in Kruiningen. Een unieke gebeurtenis, want daarvoor word je als vereniging niet zomaar uitgekozen. Afgelopen zaterdag was er ook al een jeugdcompetitie bij de club (foto) en het jeugd-ledenaantal blijft stijgen, en dat allemaal terwijl het jeugdsegment pas sinds kort weer nieuw leven in is geblazen.

1 dag geleden
Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

1 dag geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

3 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

6 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

6 dagen geleden