Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdweg in Rilland dit najaar op de schop

Hoofdweg in Rilland dit najaar op de schop

RILLAND - Als alles goed verloopt, wil de gemeente Reimerswaal na de zomer de Hoofdweg in Rilland herinrichten. Oorspronkelijk maakte de kruising met de Kreekestraat en Sint Felixstraat geen onderdeel uit van dit project, maar naar de wens van bewoners haalt de gemeente het verkeersveiliger maken van dit punt enkele jaren naar voren. Het middenstuk van de Hoofdweg wordt een dorpsplein met groen en zitelementen.

De gemeente vernieuwt het dorpshart ook om de verkeersveiligheid te vergroten. In navolging van Kruiningen en Krabbendijke introduceert ze voor het nieuwe dorpsplein het concept van ‘shared space’, waarbij alle soorten verkeersdeelnemers gemengd gebruik maken van de weg. Hiervoor maakt het asfalt plaats voor klinkers, voor een meer dorps karakter. Door de afwezigheid van verkeerselementen, zoals verkeerslichten en -borden, zijn weggebruikers voorzichtiger en letten beter op elkaar, is de gedachte achter shared space.

Verspreid over de hele Hoofdweg richt de gemeente asverspringingen in voor een verkeersremmend effect en ter ontmoediging van sluip-, vracht- en landbouwverkeer. De Hoofdweg blijft een dertigkilometerweg met gelijkwaardige kruisingen. De straat krijgt op de kruising met de Sint Felixstraat en Kreekestraat een middengeleider voor meer overzicht en een snelheidsremmende werking. Het fietspad aan de zuidzijde blijft voor een groter deel vrijliggend. Verder heeft de Hoofdweg fietssuggestiestroken.

Groen

Het nieuwe dorpsplein krijgt twee groenzones met zitelementen en nieuwe bomen, waar het publiek beschut van het doorgaande verkeer kan verblijven. Zo’n plein is ook geschikter voor evenementen, zoals de kermis, en biedt ruimte voor een terras bij het dorpshuis.
Rondom de monumentale bomen bij Hoofdweg 6 creëert de gemeente een parkje door de stoep weg te halen, het gazon uit te breiden en hier een slingerpaadje doorheen te laten lopen. Bij basisschool de Reigersberg komt een schoolzone waar ouders hun kinderen veiliger kunnen ophalen en brengen.

Parkeren

Bewoners spreken ook van parkeerdruk in de Hoofdweg, voornamelijk rondom de supermarkt aan het einde van de middag en tijdens activiteiten in het dorpshuis. Daarom verandert de gemeente de langsparkeervakken in parkeerplaatsen voor haaks parkeren bij de Hoofdweg tussen De Veste en Oostkilstraat, zodat er meer parkeerruimte ontstaat. Ook verhuist ze parkeerplaatsen naar plekken met de meeste parkeerdruk. De gemeente onderzoekt nog of ze het pand aan de Hoofdweg 35 aankoopt. Hier zou ze dan bijvoorbeeld extra parkeergelegenheid kunnen creëren.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel voor de herinrichting dinsdag en besluit er in haar vergadering van 30 maart over. De gemeente hoopt begin volgende maand een 3d-visualisatie van het ontwerp te presenteren. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Reimerswaal.

Meer uit Reimerswaal

'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

22 uur geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

2 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

3 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

3 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

3 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

3 dagen geleden
Letsel bij ongeluk Westelijke Kanaalweg Wemeldinge

WEMELDINGE - Bij een verkeersongeval op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden