Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdprijs Staatsloterij valt in Middelburg

Hoofdprijs Staatsloterij valt in Middelburg

MIDDELBURG - Bij de Staatsloterij-trekking van 10 januari is de Hoofdprijs van 1 miljoen euro netto gevallen op een heel lot van een speler uit Middelburg. Het winnende lotnummer is CB 07218.

Voor een Middelburg die meespeelt in de Staatsloterij is 2022 heel mooi begonnen. Deze speler mag  zich namelijk miljonair noemen. De Hoofdprijs van €1.000.000,- is gevallen op een heel Staatslot. Het prijzengeld wordt automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer van deze speler. Winnaars van grote geldprijzen worden uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Hij of zij ontvangt indien gewenst advies en begeleiding bij het nieuw verworven rijkdom, dat heet ‘Eerste Hulp bij Geluk’. 

“Dit moet voor deze winnaar uit Middelburg een droom zijn die uitkomt, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Wij kunnen niet wachten om de winnaar te ontvangen en persoonlijk te feliciteren”, aldus Marjon Dissel-van Bragt, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij. Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Oude loterij
De geschiedenis van de Staatloterij gaat ver terug. In 1726 werd de voorloper van de Staatsloterij, de Generaliteitsloterij, opgericht. Loterijen waren in die tijd een door lagere overheden veel gebruikte methode om de financiële middelen wat op te vijzelen. In dat jaar werd besloten om al deze verschillende loterijen samen te voegen in een collectieve loterij. In 1848 werd de naam van de Generaliteitsloterij veranderd in Nederlandse Staatsloterij.

Meer uit Middelburg

Meerdere personen gewond na valpartij bij kruising Walcherseweg en de Stenen Kruisweg

MIDDELBURG - Bij een valpartij op het fietspad aan de Walcherseweg zijn vanmiddag meerdere personen gewond geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

8 uur geleden
Kwartiermakers organiseren bijeenkomst in Middelburg over toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

MIDDELBURG - Kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt nodigen Zeeuwen uit om met hen over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum in gesprek te gaan. Eind dit jaar dienen de kwartiermakers een voorstel in voor het museum. Voor de ontwikkeling van het plan trekken ze daarom het land door om de verwachtingen en ideeën in kaart te brengen. De bijeenkomst is op donderdag 8 juni in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

9 uur geleden
Wijn ruiken en proeven met Bruno Soeters in Museum Veere

VEERE - Op vrijdagmiddag 16 juni, 16.30 uur is er een Smaek atelier in Museum Veere met Bruno. Hij is enkele jaren geleden een wijngaard begonnen in Koudekerke, achter verpleeghuis der Boede. De wijngaard heet dan ook De Boe. Zijn eerste druiven worden komend najaar geplukt.

9 uur geleden
Minister Bruins Slot neemt Zeeuwse reactie op rapport 'Elke regio telt!' in ontvangst

MIDDELBURG - Op 31 mei werd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) georganiseerd in het Joint Research Center. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam daar de Zeeuwse reactie op het rapport ‘Elke regio telt!’ in ontvangst en gaf haar eerste reactie aan Zeeland.

10 uur geleden
Op schattenjacht tijdens de Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op zoek naar koopjes, voordelig speelgoed of kleding, meubeltjes of een tweedehands fiets? Kom dan naar de Rommelroute in Arnemuiden op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 14.00 uur. “Het is altijd gezellig”, vertelt medeorganisator Marga van de Ketterij. “Er doen dit jaar ook weer lekker veel bewoners mee, verspreid door het hele dorp. Dus er is voor elk wat wils’”

10 uur geleden
Gemeenteraad Middelburg zoekt inwoners op in Politiek Café

MIDDELBURG - Vorig jaar konden alle Middelburgers naar de stembus voor de gemeenteraad. Iets meer dan de helft van de mensen deed dat. Heel weinig eigenlijk. Dat vindt de gemeenteraad zelf ook. En daarom nodigen ze inwoners uit om naar het politiek café te komen, dat ze organiseren op 15 juni in de Oostkerk.

10 uur geleden
Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

1 dag geleden