Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

Komend weekend zouden 250 mensen weggaan met Vacansoleil en de weken daarna staan ook nog vakanties gepland. De woordvoerder weet niet hoeveel reizigers er in totaal nog moeten vertrekken. Wel kan hij zeggen dat het aantal vakantiegangers per week afneemt. Hij meldt dat er nog veel onduidelijk is voor klanten die een reis hebben gepland. Mensen die al zijn vertrokken kunnen hun vakantie volgens hem gewoon afmaken. Momenteel staan volgens de zegsman driehonderd gezinnen via Vacansoleil op een camping in Europa.

Bewindvoerders Ben Arends en Lodewijk Hox onderzoeken nu voor Vacansoleil welke toekomstmogelijkheden er voor het bedrijf zijn. Ze willen op korte termijn meer duidelijkheid hebben voor klanten die nog op vakantie gaan of al op vakantie zijn.

Grote schuldenlast

Het klantcontactcentrum van de touroperator probeert vakantiegangers te helpen en waar mogelijk maatwerkoplossingen te bieden, meldt Arends. "Omdat het internationale gasten betreft die naar verschillende landen binnen Europa zijn gereisd of nog moeten gaan, is het complex om voor iedereen direct duidelijkheid te bieden."

Vacansoleil kampt met grote financiƫle moeilijkheden en heeft in het verleden naar eigen zeggen een grote schuldenlast opgebouwd. Na de coronapandemie zakte de verkoop van campingvakanties in en moest de touroperator extra financiering aantrekken. Die schuldenberg is onhoudbaar geworden nu de rentes hard zijn gestegen. Ook de hoge inflatie bracht het bedrijf in de problemen, aldus Vacansoleil.

Garantiefonds

Mocht Vacansoleil uiteindelijk failliet gaan dan kunnen gedupeerde klanten wel geld terugkrijgen. Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), die klanten van reisorganisaties een vergoeding biedt als ze omvallen. Volgens een woordvoerder van SGR kunnen klanten in zo'n geval hun volledige bedrag terugkrijgen als zij laten zien dat hun reis niet is uitgevoerd.

Meer uit Financieel

AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

3 uur geleden
Eigenaar Olympique Marseille wil Amerikaans deel TikTok kopen

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van voetbalclub Olympique Marseille, heeft plannen voor de overname van de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten. Het Witte Huis voerde onlangs een wet in die TikTok verplicht zijn Amerikaanse bezittingen te verkopen, op straffe van een verbod op de populaire filmpjesapp van het Chinese techconcern ByteDance.

5 uur geleden
Aandelenbeurzen in New York op winst na nieuwe inflatiecijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog na Amerikaanse inflatiecijfers die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. De voor centrale bankiers belangrijke kerninflatie, waarin de sterk schommelende prijzen van energie en voeding niet worden meegenomen, daalde voor het eerst in zes maanden.

5 uur geleden
Verkoop PlayStation 5 stuwt Nederlandse gameomzet

AMSTERDAM (ANP) - De totale omzet van de Nederlandse videogamebranche is vorig jaar met 20 procent gestegen tot 1,5 miljard euro. Deze sterke groei komt vooral door de toenemende verkoop van PlayStation 5-consoles. Dat meldt Videogames Federatie Nederland (VGFN), een brancheorganisatie van Nederlandse videogame-uitgevers.

6 uur geleden
DNB financiert projecten voor bewustzijn slavernij op Aruba en Saba

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) geeft 570.000 euro aan Aruba voor de restauratie van museum Fort Zoutman, als bijdrage aan het bewustzijn over het slavernijverleden. "In het museum wordt het thema trans-Atlantische slavernij verder uitgewerkt", meldt de centrale bank. Daarnaast maakt DNB 500.000 euro over aan Saba, voor projecten op het gebied van het slavernijverleden op het eiland.

7 uur geleden
Duitse luchthavens verwachten 2 miljoen reizigers voor EK voetbal

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse luchthavens maken zich op voor grote drukte door het Europees kampioenschap voetbal dat in juni begint in Duitsland. Vliegveldbrancheorganisatie ADV verwacht 2 miljoen reizigers die voor het EK naar het land komen. Om die voetbalfans te vervoeren worden ruim vijfhonderd extra vluchten uitgevoerd.

7 uur geleden
China fel in verzet na 'pesterijen' van de VS met tariefverhoging

BEIJING (ANP/RTR) - De Chinezen uiten steeds feller kritiek op de Verenigde Staten, na de bekendmaking van Amerikaanse importheffingen op een groot aantal Chinese producten dinsdag. "Dit bewijst dat sommigen in de VS hun verstand beginnen te verliezen", stelt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. "Het verhogen van de Amerikaanse tarieven op Chinese goederen toont zwakte, geen kracht. Het is de typischte vorm van pesten in de wereld van vandaag", voegt hij eraan toe.

8 uur geleden