Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden mensen bij bezetting UvA-terrein

Honderden mensen bij bezetting UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn inmiddels honderden mensen aanwezig. Woensdagmiddag komen steeds meer mensen naar de bezetting van het terrein in het centrum van de hoofdstad, zien verslaggevers van het ANP. Veel mensen demonstreren buiten de barricade die demonstranten hebben opgeworpen.

De demonstranten houden sjaals en paraplu's op zodat de aanwezige media geen beelden kunnen maken. Een verslaggever en een cameraman van omroep PowNed vertrokken enige tijd van het terrein, nadat er tegen hen werd geschreeuwd.

Ook staan er mensen op het dak en worden pro-Palestijnse leuzen geroepen. Om de barricade te versterken zijn stenen uit de straat gehaald. De demonstranten op het Binnengasthuisterrein gebruiken een ladder om zich over de barricade te verplaatsen. Sinds dinsdagavond blokkeren zij het complex en een deel van hen heeft daar ook geslapen.

De actievoerders willen dat de UvA alle banden verbreekt met Israƫlische instituten. Een gesprek eerder op woensdag met het universiteitsbestuur heeft nog niets concreets opgeleverd. Om 16.00 uur worden de gesprekken hervat. Rector magnificus Peter-Paul Verbeek zei na afloop van het eerste overleg dat de demonstranten een aantal eisen hebben ingediend.

Meer uit Binnenland

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

5 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

8 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

10 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

11 uur geleden
Politiek mag wensdenken, zegt Van der Plas na kritiek op akkoord

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas wijst de kritiek van de hand dat in het hoofdlijnenakkoord plannen zitten waarvan de haalbaarheid onzeker is. Andere partijen hebben bijvoorbeeld twijfels bij het voornemen van de nieuwe coalitie om een uitzonderingspositie (opt-out) te bedingen in de Europese Unie op migratiebeleid. "Wat is er mis met wensdenken zolang je denkt dat die wens gaat lukken?", zegt de BBB-leider te gast bij Buitenhof.

13 uur geleden
Remkes vindt dat Plasterk geen premier moet worden

DEN HAAG (ANP) - VVD-prominent en oud-informateur Johan Remkes vindt dat Ronald Plasterk geen premier moet worden. Zaterdag publiceerde NRC wederom over mogelijke misstanden rondom een patentaanvraag door Plasterk voor kankervaccins, die hem financieel en juridisch in problemen kunnen brengen. "Als daar inderdaad stevige verwijten te maken zijn, dan wordt het wel een hele lastige. Ik zou zelf mijn conclusies trekken", zei Remkes bij WNL op Zondag.

14 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

19 uur geleden