Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden kerstdiners voor thuis

Restaurants mogen dan gesloten zijn, in de keukens staat deze week druk op de ketel. De keukenbrigades bereiden sinds maandag honderden bestellingen voor. Met kerst willen veel Zeeuwen zich niet uitsloven, maar wel iets lekkers op tafel zetten. Talloze restaurants bieden uitkomst met luxe afhaal kerstdiners. Bij Alexander's Restaurant in Kerkwerve heeft chef-kok Alwin Steijger maandag de schort al voorgebonden. Hij prepareert een deel van de menu's, die vijf, zes en zeven gangen tellen. Patisserie en sous vide gegaard en vervolgens geseald vlees kan al ruim van te voren worden gemaakt. Met zestig bestellingen wordt het de hele week aanpoten, zegt eigenaresse Ingrid Tsakonis-Ettema.

Betsellingen boven verwachting
,,Die zestig orders zijn boven verwachting. Zo'n luxe kerstbox is ook nieuw voor ons. Afhalen past niet echt bij ons restaurant. Daarvoor zijn de gerechten net wat te complex en is ons menu te uitgebreid. Maar het is leuk om met de kerst wel iets voor je vaste gasten te doen.” En niet alleen dat. Voor elke dinerbox die wordt besteld, doneert Alexander's Restaurant een driegangenmenu aan de Voedselbank Schouwen-Duiveland. ,,Dat doen we samen met Spelt Bakkers in Bruinisse en World of Drinks in Middelburg. Ik vind dat je met kerst ook iets voor anderen mag doen. Als je als restaurant aan het eind van het jaar geen 200 tot 300 euro kunt missen, doe je waarschijnlijk iets niet goed.”

Zwijnhaas
Tsakonis gaat zelfs een stapje verder, want 60 menu's zijn onvoldoende om alle klanten van de voedselbank een likkebaardend kerstmaal te bezorgen. ,,Nee, daarom zijn het er in totaal 115. Je kunt toch moeilijk de helft wel en de andere helft geen menu schenken.” De mensen met een smalle beurs krijgen iets moois op het bord. Vooraf een pasteitje met kipragout, als hoofdgerecht zwijnhaas (van wild zwijn) en als toetje sorbetijs én appelbollen van Spelt Bakkers. World of Drinks levert per pakket een fles wijn. Tsakonis: ,,Ze gaan een heerlijk kerstdiner tegemoet.”

Het is minder luxe dan de reguliere kerstbox van Alexander's Restaurant, maar daar moet dan ook 79,50 tot 99,50 per persoon voor worden betaald. Echt veel gaat Tsakonis er niet aan verdienen. ,,Je doet dit voor je gasten en ook voor je zelf. Het is ontzettend leuk om weer met het restaurant bezig te zijn. Dat mis ik enorm.”

Kerstgeschenk
Het restaurant stopt de gangen in een box die oogt als een kerstgeschenk. ,,Het is kerst hè, het moet er feestelijk uitzien.” Ook de inhoud mag er zijn. Prachtige, exquise producten, onderstreept Tsakonis. Van truffelroomsoep, hertenrugfilet tot een cocotte met drie soorten kaas, een compote van cranberries en crumble van noten. Klanten krijgen er een duidelijke handleiding bij. Ook kan de eigenaresse een instructievideo mailen. ,,Thuis hoeven klanten het alleen af te maken. Het kost een paar minuten per gerecht. In de pan of in de oven.” Maak er een feestje van, adviseert Tsakonis. ,,Dek een mooie tafel en trek feestelijke kleding aan.”

De Cleenne Mossel
Twintig kilometer oostwaarts is het keukenteam van De Cleenne Mossel in Bruinisse bezig met wat chef-kok Nando van As omschrijft als een ‘militaire operatie’. Negentig bestellingen voor de kerstbox zijn er toe nu toe binnengekomen. Van lokale inwoners tot toeristen die in een vakantiehuis op Aqua Delta vertoeven. Boven verwachting, glundert Van As. ,,Kijk, we zijn dit voorjaar tijdens de horecasluiting al begonnen met bezorgen en afhalen. Maar zo'n uitgebreid kerstmenu is nieuw voor ons. Dat vraagt een gedegen voorbereiding. Maar ik hou wel van die druk. Lekker gas geven. En dit is ook het enige wat we nu voor klanten kunnen doen. Het is een lichtpuntje in de corona-duisternis.”

Afgelopen maandag zijn de koks al aan de slag gegaan met het zes gangen tellende menu (47,50 euro). Van As: ,,Je begint met de patisserie, want die kun je invriezen. Daarna maak je de groente en de coquilles schoon. Verder hebben we al de kalfsrib sous vide gegaard en in porties verdeeld. Thuis hoef je het vlees alleen kort aan te bakken. Het is een kwestie van een kleurtje geven en de kalfsrib kan op tafel.” Kan het thuis misgaan? Van As denkt van niet. ,,We leveren er een duidelijke beschrijving bij hoe gerechten moeten worden afgemaakt. Bijvoorbeeld vlees moet je altijd laten rusten. Dan blijft het mals. Neem je tijd ervoor, is mijn advies. Ik hoop dat onze gasten gaan smullen.” 

Bron: bekijk de video op www.pzc.nl

Meer uit Zeeland

Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

1 week geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

2 weken geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

3 weken geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

3 weken geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

3 weken geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

3 weken geleden
Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland

GOES - Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland: Uitgeverij de Bode, Zeeuwse Vacaturebank en reclamebureau LMG strategie+creatie bundelen hun krachten en lanceren samen de Zeeuwse Carrièrekrant. De drie partijen zijn, ieder vanuit hun eigen expertise, ervaren in het matchen van werkgevers en werkzoekenden. Jim Goedhart is bekend van de Zeeuwse Vacaturebank en De Zeeuwse Connectie, Perry Kentin van reclamebureau LMG strategie+creatie is bekend van het organiseren van de succesvolle netwerkbeurs Contacta en fysieke banenmarkten en Luuk Roozeboom brengt al vele jaren Weekblad de Bode uit in Zeeland en West-Brabant, inclusief speciale periodieke bijlagen over werk en vacatures.

1 maand geleden