Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

De mars biedt deelnemers routes van zes, dertien, 26,5 en 35,5 kilometer. De populariteit van de film De Slag om de Schelde vergroot de belangstelling voor de gebeurtenissen in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum merkt dit (nog) niet in de aanmeldingen. “Wandelaars uit het hele land melden zich aan, maar dat is altijd zo. Fanatieke wandelaars komen graag naar Zeeland voor de Mallardmars.”

Inbeelden

Deelname aan de Mallardmars is met de verschillende afstanden geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars en jong en oud. Wandelaars tot twaalf jaar worden vanaf het terrein van het Bevrijdingsmuseum met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan de tocht van zes kilometer terug naar het Bevrijdingsmuseum. Vanwege de populariteit van dit onderdeel is aanmelding verstandig, adviseert Traas. “Er doen geallieerde voertuigen mee, zoals jeeps en motoren, die tijdens de oorlog ook echt hebben rondgereden in Zeeland.”

De organisatie verwacht honderden deelnemers aan de Mallardmars. De wandelaars kunnen genieten van de natuur, maar de mars brengt ook oorlogsverhalen tot leven. “Je kunt onderweg punten uit de film De Slag om de Schelde herkennen, zoals bij de Binnendijk bij Nieuw- en Sint Joosland, waar de Schotse majoor Smith om het leven kwam. En zo zijn er veel verhalen waardoor je je kunt inbeelden hoe het hier was in de oorlog.”

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.mallardmars.nl.

Meer uit Beveland

Steuntje in de rug voor Bevelandse huurders

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen. Met deze actie geven woningcorporatie Beveland Wonen en de beide gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie.

6 uur geleden
Politie rondt onderzoek naar gevonden lichamen af, geen aanwijzing voor misdrijf

RILLAND - De politie heeft het onderzoek na het aantreffen van twee levenloze lichamen in het water aan de Bathseweg bij Rilland afgerond. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf of dat er andere personen betrokken zijn bij het overlijden van de twee mannen uit Lewedorp’, laat de politie vrijdag weten.

7 uur geleden
Burgemeester Borsele: ‘We willen niet dat dorpen straks verstikken’

HEINKENSZAND - Het voorlopig besluit over twee nieuwe kerncentrales in Nederland is uitgesteld, omdat de plannen, met daarin Borssele als locatie, dinsdag zijn uitgelekt. Waarschijnlijk beslist het kabinet nu volgende week vrijdag. 

9 uur geleden
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

GOES - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Goes haalden samen € 31884 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

9 uur geleden
Benefiet voor stichting Goese Els van Teijlingen

GOES - Voor de zesde keer organiseert stichting de Figurant in Goes het benefietconcert ‘Goes geeft thuis’ voor het goede doel. Donderdagavond 8 december treden in theater de Mythe in Goes verschillende muzikanten op.

11 uur geleden
Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

RUCPHEN - De Vossenhoek Caravan & Recreatie uit Rucphen gaat verhuizen. Per 1 januari is de kampeerspecialist te vinden op Bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel. Sinds 2006 zijn ondernemers Ruud Bakker en Theo de Jong eigenaars van Mobiledrôme & Partners. Bij dit campercentrum krijgt het iconische bedrijf uit Rucphen haar nieuwe onderkomen. Voor onderhoud en reparatie aan caravan of kampeerauto blijven klanten welkom bij Het Technocenter aan de Korte Hei in Rucphen.

11 uur geleden
Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Het eerste weekeinde van december verloopt licht winters. ‘De bewolking overheerst, soms schijnt de zon en het blijft droog’, voorspelt weerbureau Weeronline. 

12 uur geleden