Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

De mars biedt deelnemers routes van zes, dertien, 26,5 en 35,5 kilometer. De populariteit van de film De Slag om de Schelde vergroot de belangstelling voor de gebeurtenissen in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum merkt dit (nog) niet in de aanmeldingen. “Wandelaars uit het hele land melden zich aan, maar dat is altijd zo. Fanatieke wandelaars komen graag naar Zeeland voor de Mallardmars.”

Inbeelden

Deelname aan de Mallardmars is met de verschillende afstanden geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars en jong en oud. Wandelaars tot twaalf jaar worden vanaf het terrein van het Bevrijdingsmuseum met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan de tocht van zes kilometer terug naar het Bevrijdingsmuseum. Vanwege de populariteit van dit onderdeel is aanmelding verstandig, adviseert Traas. “Er doen geallieerde voertuigen mee, zoals jeeps en motoren, die tijdens de oorlog ook echt hebben rondgereden in Zeeland.”

De organisatie verwacht honderden deelnemers aan de Mallardmars. De wandelaars kunnen genieten van de natuur, maar de mars brengt ook oorlogsverhalen tot leven. “Je kunt onderweg punten uit de film De Slag om de Schelde herkennen, zoals bij de Binnendijk bij Nieuw- en Sint Joosland, waar de Schotse majoor Smith om het leven kwam. En zo zijn er veel verhalen waardoor je je kunt inbeelden hoe het hier was in de oorlog.”

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.mallardmars.nl.

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

16 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

18 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden