Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

De mars biedt deelnemers routes van zes, dertien, 26,5 en 35,5 kilometer. De populariteit van de film De Slag om de Schelde vergroot de belangstelling voor de gebeurtenissen in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum merkt dit (nog) niet in de aanmeldingen. “Wandelaars uit het hele land melden zich aan, maar dat is altijd zo. Fanatieke wandelaars komen graag naar Zeeland voor de Mallardmars.”

Inbeelden

Deelname aan de Mallardmars is met de verschillende afstanden geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars en jong en oud. Wandelaars tot twaalf jaar worden vanaf het terrein van het Bevrijdingsmuseum met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan de tocht van zes kilometer terug naar het Bevrijdingsmuseum. Vanwege de populariteit van dit onderdeel is aanmelding verstandig, adviseert Traas. “Er doen geallieerde voertuigen mee, zoals jeeps en motoren, die tijdens de oorlog ook echt hebben rondgereden in Zeeland.”

De organisatie verwacht honderden deelnemers aan de Mallardmars. De wandelaars kunnen genieten van de natuur, maar de mars brengt ook oorlogsverhalen tot leven. “Je kunt onderweg punten uit de film De Slag om de Schelde herkennen, zoals bij de Binnendijk bij Nieuw- en Sint Joosland, waar de Schotse majoor Smith om het leven kwam. En zo zijn er veel verhalen waardoor je je kunt inbeelden hoe het hier was in de oorlog.”

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.mallardmars.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Politie ontmaskert twee pinfraudeurs dankzij tips

MIDDELBURG - Dankzij zeker 10 waardevolle tips heeft de politie de identiteiten van twee mannen achterhaald, die afgelopen zomer op diverse plaatsen in Zeeland pinden met ontvreemde bankpassen.

6 uur geleden
Zeeuws Archief digitaliseert archieven vooraanstaande Zeeuwse families

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief heeft een begin gemaakt met de voorbereiding voor het conserveren en digitaliseren van de archieven van negen Zeeuwse families.  Het gaat om de families de Huybert, Schorer, Mathias Pous – Tak van Poortvliet, van Doorn, Spoors en Sprenger, A.A. Brown, Mauritz en familie Clijver.

8 uur geleden
Adrie van der Maas trekt wederom de kar voor SGP Noord-Beveland

WISSENKERKE - Adrie van der Maas voert de lijst aan voor SGP Noord-Beveland bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

13 uur geleden
Al zou Peter Traas willen stoppen met vuurwerk, dat gaat niet zo makkelijk

‘s-GRAVENPOLDER - Met voor het tweede jaar op rij een vuurwerkverbod lijkt de traditionele vuurwerkverkoop verder weg dan ooit. Maar al zou Peter Traas van Vuurwerkpaleis Zeeland in ‘s-Gravenpolder willen stoppen, hij komt niet van zijn 9500 kilo vuurwerk af. “Ik heb er zorgplicht voor en mag het niet vervoeren.”

14 uur geleden
‘Ondernemers én studenten uitdagen om te vernieuwen’

De uitreiking van de Zeeuwse innovatieprijs Emergo is voor gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland traditiegetrouw een hoogtepunt van Contacta. Nu de beurs niet kan doorgaan, vindt de prijsuitreiking vandaag (woensdag) online plaats. De onderscheiding zet Zeeuwse ondernemingen met de beste vernieuwende ideeën in de schijnwerpers. “Innovatie is een van de pijlers van de Zeeuwse economie en deze verkiezing brengt prachtige innovaties in Zeeland breed in beeld”, aldus De Bat. De bedrijven verdienen deze aandacht en daarnaast hoopt De Bat dat hun vernieuwingen andere ondernemers én jonge mensen uitdagen om ook te innoveren.

17 uur geleden
Geen Contacta-beurs, wel een Contacta-krant!

GOES - Weekblad de Bode is de mediapartner van Contacta, de zakelijke netwerkbeurs van LMG strategie+creatie in Goes. Toen op het laatste moment duidelijk werd dat de beurs deze week door de verscherpte coronamaatregelen niet op de gewenste manier kon plaatsvinden, gooiden de partners het - helemaal passend in het beursthema ‘Vergroot je veerkracht’ - over een ander boeg. Met de Contacta-krant laten ze zien hoeveel uiteenlopende bedrijven zuidwest-Nederland rijk is en met welke bijzondere innovaties zij bezig zijn. De special wordt deze week verspreid met de reguliere uitgave van Weekblad de Bode.

1 dag geleden
Lokale Partij Borsele en OPA Borsele fuseren

HEINKENSZAND - Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart hebben de lokale partijen in de gemeente Borsele besloten de krachten te bundelen in één partij. Lokale Partij Borsele en OPA Borsele fuseren tot Lokale Partij Borsele (LPB).

1 dag geleden