Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderd palen per week geheid voor sportcentrum

Honderd palen per week geheid voor sportcentrum

KAPELLE - Om de start van de bouw van het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle te vieren, mocht de Kapelse wethouder Jon Herselman donderdag symbolisch de eerste paal de grond in slaan. Alleen kwam de paal te laat...

“Het vervoeren van de paal naar de bouwlocatie liep helaas vertraging op”, blikt Herselman terug op donderdagmorgen. “Daarom heb ik uiteindelijk de betonopzetter, een verlengstuk van een heimachine, in de grond geslagen.” De wethouder geeft lachend toe dat het aan zijn starthandeling weinig veranderde. “Ik moest nog steeds op een knopje drukken.” 

Rondgang

Desalniettemin spreekt hij van een memorabel moment, omdat de realisatie van het nieuwe sportcomplex het grootste project ooit uit de geschiedenis van de gemeente is. “Daarom is het jammer dat we het door de coronamaatregelen niet uitgebreider konden vieren. Misschien kunnen we in de zomer, als er meer te zien is, een rondgang doen over de bouwlocatie. Ik ga ervanuit dat er dan meer ruimte is voor iets feestelijks.”

Driehonderd

Afgelopen najaar zijn de voorbereidingen voor de bouw begonnen, met de sloop van het buitenbad. Nu vindt het heiwerk plaats. “ Er moeten driehonderd palen de grond in. Ze doen er honderd per week, dus dat duurt drie weken.” Tot de zomervakantie wordt er voornamelijk gewerkt aan de betonnen fundering en het zwembassin. 

Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe sportcomplex in april volgend jaar in gebruik genomen worden. De nieuwe sporthal is dan iets groter (44,2 x 28 meter) dan de oude (42 x 22 meter). De plafondhoogte blijft zeven meter. De zaal kan worden opgedeeld in drie delen. Voor toeschouwers is een tribune met tweehonderd zitplaatsen die kan worden uitgebreid met een verrijdbare tribune met tweehonderd extra zitplaatsen.

Zwembad

Het huidige zwembad beschikt over een wedstrijdbad met vijf banen en een ondiep instructiebassin van 12,5 x 10 meter. Straks zijn er zes banen en heeft het bad een beweegbare bodem, waardoor het voor verschillende sporten en lessen bruikbaar is.
Door het opnemen van sportzaal Molenvate in het nieuwbouwplan ontstaat er één nieuw sportcentrum dat volgens de gemeente aan de huidige eisen voldoet en de gebruiksmogelijkheden vergroot. Door Molenvate op te nemen in het sportcomplex en de huidige locatie te sluiten, kan toekomstige renovatie en verder onderhoud van het sportgebouw Molenvate achterwege blijven, aldus de gemeente. ‘Ook spaart het geld uit op de exploitatiekosten.’

Nieuwe naam

De naam ‘Groene Woud’ komt meerdere keren voor in de gemeente. Het sportcentrum, de voetbalvelden en een straat heten zo. “Dat kan verwarrend zijn en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe naam voor het nieuwe sportcentrum.” Inwoners die een suggestie willen doen kunnen hun ideeën tot 22 maart insturen via www.kapelle.nl/sportcentrum.


Meer uit Reimerswaal

Dijkversterking Hansweert vraagt veel van dorpsbewoners

HANSWEERT - De dijkversterking bij Hansweert is in volle gang. Tot op heden verlopen de werkzaamheden volgens planning. Het project wordt naar verwachting in 2027 afgerond. "De eerste fase van het project, de kanaalzone en het eerste deel van het slibdepot, is praktisch afgerond'', zegt omgevingsmanager Mike Dekker (foto, rechts). ''Dat gebied zal naar verwachting in week elf opnieuw toegankelijk zijn voor alle gebruikers, waardoor een deel van Hansweert weer openbaar wordt." 

1 uur geleden
Auto crasht tegen lantaarnpaal bij Hansweert, mogelijk alcohol in het spel

HANSWEERT - Een automobiliste is dinsdagochtend in Hansweert tegen een lantaarnpaal gereden. Na onderzoek bleek ze niet gewond te zijn geraakt. De politie vermoedt dat de vrouw alcohol had gedronken.

4 uur geleden
Twee auto's beschadigd bij botsing in Kruiningen

KRUININGEN - Bij een botsing op de Oude Rijksweg in Kruiningen zijn maandagmorgen twee personenauto's beschadigd geraakt. Twee personen werden door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.  

1 dag geleden
Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

2 dagen geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

3 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

4 dagen geleden