Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hondenpoep zorgt voor frustratie in Tholen

Hondenpoep zorgt voor frustratie in Tholen

THOLEN - Buurtbewoonster Gerda Elshof is er klaar mee. In de omgeving van de Oesterstraat liggen volgens haar overal hondendrollen en dat speelt al maanden.

Op de straten, in de brandgangen, op de stoep en in de goot. "Zelfs achter de auto's, waardoor je er in trapt bij het laden en lossen van je auto." Gerda's man is moeilijk ter been en maakt daarom gebruik van de invalidenparkeerplaats, maar vooral daar is het ook 'een ramp' volgens Gerda. "Vele buren klagen erover." Elshof heeft zelf al een stukje hierover op Facebook geplaatst, ze heeft de gemeente gebeld en toen ze geen reactie kreeg, is er zelfs een officiële klacht ingediend. "Als reactie kregen we een heel verhaal, wat er op neer komt dat we het zelf moet moeten regelen."

Als reactie laat de gemeente Tholen weten dat hondenbezitters verplicht zijn de uitwerpselen op te ruimen. "Lang niet alle hondenbezitters doen dit kennelijk. Het is in de praktijk niet eenvoudig om de dader op heterdaad betrappen." Door bezuinigingsmaatregelen heeft de gemeente ook geen budget om een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) hierop te laten controleren. "Dit was al erg lastig omdat hij voor handhaving van het hondenbeleid op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn."

Mevrouw Elshof wordt daarom geadviseerd om zelf de buurtbewoners aan te spreken of om de app NextDoor te gebruiken om de problemen aan te kaarten. "We erkennen dat er problemen zijn maar hebben helaas geen oplossing voorhanden."

Meer uit Tholen

Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

10 uur geleden
Boer Bart uit Sint Philipsland schittert op sexyboerenkalender

SINT PHILIPSLAND - Boer Bart uit Sint Philipsland is een van de gelukkige boeren die is geselecteerd voor de 6e editie van De Boeren Kalender. Deze bijzondere kalender staat bekend om zijn ondeugende foto’s van boeren en boerinnen. Bart is een van de dertig gelukkigen.

15 uur geleden
Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

17 uur geleden
Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

1 dag geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

2 dagen geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

2 dagen geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

2 dagen geleden