Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hondenplons voor het goede doel bij Den Inkel

Hondenplons voor het goede doel bij Den Inkel

KRUININGEN - Bij zwembad Den Inkel in Kruiningen zijn zaterdag 16 september honden welkom voor een gezamelijke plons voor het goede doel. ‘De opbrengst gaat naar het Nederlands Kankerfonds voor Dieren’, laat de organisatie weten.

De stichting Nederlands Kankerfonds voor Dieren (NKFD) is in 2002 opgericht door dierenarts-oncoloog Johan de Vos. ‘De stichting wil het maximale doen om kanker bij dieren de baas te worden’, staat op de website van het NKFD. ‘Samen met dierenartsen, wetenschappers, collectanten, donateurs, bedrijven en een toenemend aantal vrijwilligers werken we sinds 2002 aan het terugdringen van kanker bij dieren door onderzoek, snellere opsporing en adequate behandeling. Daarnaast streven wij naar het bereiken van een betere kwaliteit van leven voor dieren met kanker.’ Het NKFD geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Ook ondersteunt de stichting onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. ‘Op deze manier wordt de kwaliteit van leven van huisdieren verhoogd.’

Voorkomen

Ongeveer dertig procent van de honden en katten krijgt gedurende hun leven te maken met kanker, staat op de website. ‘Dit gebeurt, net als bij mensen, vaak op oudere leeftijd. Bij honden boven de tien jaar is kanker de belangrijkste oorzaak van overlijden. Omgerekend betekent dit dat per jaar in ons land zo’n honderdduizend honden en vele tienduizenden katten kanker krijgen. Het Nederlands Kankerfonds voor Dieren legt zich daar niet bij neer. In het besef dat veel mogelijk is om kanker bij dieren te voorkomen, en daar waar nodig effectief zorg te verlenen, trekken wij ten strijde tegen deze ziekte onder het motto kanker bij dieren de baas te worden.’

Inschrijven

De hondenplons bij Den Inkel vindt zaterdag 16 september plaats tussen 11.00 en 15.00 uur. ‘Duik samen met jouw hond in het zwembad voor een verfrissend moment. Je ziet je hond stralen in het water en tegelijkertijd steun je de strijd tegen kanker bij dieren. Voor de eerste hond bedraagt het deelnamebedrag tien euro en voor elke extra hond vragen we vijf euro.’ 

Meer informatie en inschrijven via www.nkfd.nl/hondenplons.

Meer uit Reimerswaal

Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

44 minuten geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

9 uur geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

1 dag geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

1 dag geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

2 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

3 dagen geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

3 dagen geleden