Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hond gered bij grote brand in Amsterdam Nieuw-West

Hond gered bij grote brand in Amsterdam Nieuw-West

AMSTERDAM (ANP) - Bij een grote brand in een loods met auto's en boten aan de Oude Haagseweg in Amsterdam Nieuw-West heeft de brandweer een hond gered. Die zat vast in een woonboot en kon geen kant op, aldus een woordvoerder. Inmiddels is de brand onder controle.

De hond is overgedragen aan de dierenambulance. De brandweer is waarschijnlijk nog uren bezig met nablussen. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

In de loods waren een aantal gasflessen aanwezig. De brandweer heeft die gekoeld, waardoor ontploffingsgevaar is voorkomen. Een aantal bewoners van een nabijgelegen woonwagenkamp moest uit voorzorg de woningen verlaten. "Vooral om uit de rook te blijven". Zij kunnen na het nablussen weer terug naar hun woningen.

Rond 16.00 uur brak de brand uit. In de omgeving waren enorme rookwolken te zien. Mensen die nog last hebben van de rook wordt aangeraden deuren en ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen Rijkswaterstaat liet op Twitter weten dat de rook op de A4 bij Amsterdam-Sloten goed te zien was, maar dat er geen gevaar was voor het verkeer.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Taghi en advocatenneef deelden 'zeer doortrapt' informatie

AMSTERDAM (ANP) - Het onderzoek naar Youssef T., advocaat en neef van Ridouan Taghi, heeft "een ontluisterend beeld van de doordachte en zeer doortrapte manier van het delen van heimelijke informatie blootgelegd". Dat zei het Openbaar Ministerie donderdag tijdens de eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen T. (38) bij de rechtbank in Amsterdam. Het OM verdenkt T. ervan dat hij als boodschapper heeft gefungeerd tussen Taghi, die vastzit in de extra beveiligde inrichting (EBI) in Vught, en zijn criminele handlangers buiten de gevangenismuren.

19 minuten geleden
Inspectie: 9 procent getest consumentenvuurwerk niet veilig

DEN HAAG (ANP) - Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) eind vorig jaar blijkt dat 9 procent van getest consumentenvuurwerk niet voldeed aan veiligheidseisen en moest worden afgekeurd. Daarnaast bleek 31 procent van het onderzochte vuurwerk van onvoldoende kwaliteit. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet zo'n onderzoek elk jaar. De tests waren deze keer vrijwel klaar toen alsnog ook voor afgelopen jaarwisseling tot een vuurwerkverbod werd besloten.

24 minuten geleden
Neef en advocaat Taghi afwezig bij eerste openbare zitting

AMSTERDAM (ANP) - In de rechtbank in Amsterdam is donderdag kort na 09.00 uur de eerste openbare, inleidende zitting in de strafzaak tegen Youssef T. begonnen. T. is advocaat en neef van Ridouan Taghi. De 38-jarige man is zelf niet aanwezig, zijn twee advocaten wel.

1 uur geleden
Heel Europa kleurt mogelijk donkerrood op coronakaart

SOLNA (ANP) - Europa beleeft donderdag mogelijk een primeur. De coronakaart van het werelddeel zou weleens volledig donkerrood kunnen kleuren. Dat is het hoogste waarschuwingsniveau dat de Europese gezondheidsdienst ECDC heeft. Oorzaak is de razendsnelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus.

6 uur geleden
Eerste openbare zitting in zaak neef en advocaat Taghi

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam houdt donderdag een eerste openbare, inleidende zitting in de strafzaak tegen Youssef T., advocaat en neef van Ridouan Taghi. De 38-jarige T. werd in oktober aangehouden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar hij op dat moment zijn neef bezocht. T. deed dat in zijn hoedanigheid van advocaat. Volgens het Openbaar Ministerie fungeerde hij als go-between tussen Taghi en de buitenwereld, die zijn criminele handel vanuit de bajes zou hebben willen voortzetten. En dat niet alleen: hij zou zijn advocatenneef ook hebben ingezet om te helpen bij de voorbereiding van een gewelddadige ontsnapping.

6 uur geleden
Eerste RIVM-rapportage boostercampagne: derde prik is effectief

BILTHOVEN (ANP) - Het eerste onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gedaan naar de boostercampagne laat zien dat deze derde vaccinatie "zeer effectief" is tegen ernstige gevolgen van Covid-19. De booster beschermt 97 procent tegen ziekenhuisopname en 98 procent tegen ic-opname, meldt het instituut woensdag. Een kanttekening is echter dat het onderzoek werd uitgevoerd toen de deltavariant dominant was. Over de effectiviteit bij de omikronvariant is minder bekend.

7 uur geleden
Kamer: aantal sociale huurwoningen mag sowieso niet afnemen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat het aantal sociale huurwoningen de komende tijd in ieder geval niet afneemt. Een meerderheid in het parlement nam een motie van de SP hierover aan. Mark Rutte wilde dit aanvankelijk niet toezeggen omdat hij de uitwerking van de plannen van het nieuwe kabinet wilde afwachten, maar mede op aandringen van CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma gaf de premier uiteindelijk toch toe.

13 uur geleden