Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden

ROTTERDAM (ANP) - Bij de sportschool van de oprichter van de Feyenoord-supportersvereniging Roze Kameraden in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht. Ook is de buitenkant beklad met anti-lhbti-teksten.

Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het om de sportschool van Paul van Dorst, de voorzitter van de supportersvereniging die onlangs is opgericht. Van Dorst zegt in een bericht op Twitter dat hij "enorm geschrokken en ontdaan" is van wat er is gebeurd. "Brandstichting, intimidatie en bedreigingen jegens mij en de andere bestuurders van de Roze Kameraden. Gelukkig handelen politie en gemeente snel en adequaat." Van Dorst zegt verder: "Dit toont maar weer aan dat er nog een hele lange weg te gaan is."

De politie kreeg rond 00.30 uur een melding van brand bij de sportschool aan de Brielselaan. Diverse melders hadden een knal gehoord en er zou iets tegen een rolluik zijn aangegooid, waardoor de brand ontstond. De politie gaat uit van opzet en doet onderzoek.

Stadionverbod

COC Nederland roept Feyenoord op de aanslag op de Roze Kameraden krachtig te veroordelen, staat in een verklaring. "Wat moet je met dit soort figuren die zover gaan in hun haat dat ze overgaan tot brandstichting bij aanhangers van dezelfde voetbalclub", vraagt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug zich af. "Deze hate crime moet door politie en justitie, maar ook door Feyenoord keihard worden aangepakt. Mocht het inderdaad om Feyenoord-supporters gaan die deze laffe daad hebben begaan dan zou Feyenoord met een stadionverbod een krachtig signaal afgeven dat er binnen de club en het Legioen geen plaats is voor homofobie."

Volgens Oosenbrug is dit na de brand in een studentenflat in Amsterdam-West de tweede aanval op de lhbti-gemeenschap in een paar dagen tijd. "Ik verwacht dat Rutte en Kaag nu de urgentie ook duidelijk voelen en het vorig jaar aan de minister van Veiligheid en Justitie aangeboden actieplan tegen anti-lhbti-geweld ten uitvoer gaan brengen."

Roze Kameraden heeft als doel "lhbti-acceptatie onder voetbalfans en in het bijzonder bij Feyenoordfans te bevorderen en discriminatie te bestrijden", staat te lezen op de website van de vereniging. "Wij zijn voor een inclusief Legioen! Iedereen hoort zich bij Feyenoord op zijn plek te voelen. Ongeacht waar je vandaan komt, wat je geaardheid is, hoe je je identificeert of hoe je eruit ziet."

Meer uit Binnenland

Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

2 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

3 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

3 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

4 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

4 uur geleden
NS gaat inchecken met betaalpassen testen

UTRECHT (ANP) - Om het reizen voor passagiers makkelijker te maken, gaat NS testen met het contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf vrijdag werft de spoorwegmaatschappij reizigers die het nieuwe systeem willen proberen tijdens de proefperiode, die op 29 augustus begint. Het is de bedoeling dat iedereen op termijn kan inchecken met een pinpas of creditcard, maar ook met een digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch.

7 uur geleden
Veenbrand in Overijssel onder controle

WIERDEN (ANP) - De brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak op een stuk veen tussen het Overijsselse Hoge Hexel en Wierden kreeg de brandweer rond 05.00 uur vrijdagochtend onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Wel heeft de brandweer nog even nodig om de resterende smeulbrandjes in het veen te blussen.

10 uur geleden