Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden

ROTTERDAM (ANP) - Bij de sportschool van de oprichter van de Feyenoord-supportersvereniging Roze Kameraden in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht. Ook is de buitenkant beklad met anti-lhbti-teksten.

Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het om de sportschool van Paul van Dorst, de voorzitter van de supportersvereniging die onlangs is opgericht. Van Dorst zegt in een bericht op Twitter dat hij "enorm geschrokken en ontdaan" is van wat er is gebeurd. "Brandstichting, intimidatie en bedreigingen jegens mij en de andere bestuurders van de Roze Kameraden. Gelukkig handelen politie en gemeente snel en adequaat." Van Dorst zegt verder: "Dit toont maar weer aan dat er nog een hele lange weg te gaan is."

De politie kreeg rond 00.30 uur een melding van brand bij de sportschool aan de Brielselaan. Diverse melders hadden een knal gehoord en er zou iets tegen een rolluik zijn aangegooid, waardoor de brand ontstond. De politie gaat uit van opzet en doet onderzoek.

Stadionverbod

COC Nederland roept Feyenoord op de aanslag op de Roze Kameraden krachtig te veroordelen, staat in een verklaring. "Wat moet je met dit soort figuren die zover gaan in hun haat dat ze overgaan tot brandstichting bij aanhangers van dezelfde voetbalclub", vraagt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug zich af. "Deze hate crime moet door politie en justitie, maar ook door Feyenoord keihard worden aangepakt. Mocht het inderdaad om Feyenoord-supporters gaan die deze laffe daad hebben begaan dan zou Feyenoord met een stadionverbod een krachtig signaal afgeven dat er binnen de club en het Legioen geen plaats is voor homofobie."

Volgens Oosenbrug is dit na de brand in een studentenflat in Amsterdam-West de tweede aanval op de lhbti-gemeenschap in een paar dagen tijd. "Ik verwacht dat Rutte en Kaag nu de urgentie ook duidelijk voelen en het vorig jaar aan de minister van Veiligheid en Justitie aangeboden actieplan tegen anti-lhbti-geweld ten uitvoer gaan brengen."

Roze Kameraden heeft als doel "lhbti-acceptatie onder voetbalfans en in het bijzonder bij Feyenoordfans te bevorderen en discriminatie te bestrijden", staat te lezen op de website van de vereniging. "Wij zijn voor een inclusief Legioen! Iedereen hoort zich bij Feyenoord op zijn plek te voelen. Ongeacht waar je vandaan komt, wat je geaardheid is, hoe je je identificeert of hoe je eruit ziet."

Meer uit Binnenland

Gebruik huishoudelijke hulp via Wmo flink gestegen

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar kregen meer dan 485.000 mensen hulp bij het huishouden betaald uit de Wmo-pot, bedoeld voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het aantal is 27 procent hoger dan in de eerste helft van 2019, becijferde statistiekbureau CBS.

2 uur geleden
Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

6 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

8 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

8 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

9 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

9 uur geleden
Deskundigen: tbs voor Vlijmense leraar in zedenzaak

DEN BOSCH (ANP) - Gedragsdeskundigen die basisschoolleraar Bas G. hebben onderzocht, vinden dat hem tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd. De man wordt verdacht van een forse lijst zedenmisdrijven, waarvan veelal jonge tieners, maar ook aanmerkelijk jongere kinderen het slachtoffer zouden zijn geworden. G. was ruim twintig jaar leraar op een school in Vlijmen. Maandag stond hij terecht voor de rechtbank in Den Bosch.

9 uur geleden