Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hof van Oost-Indië : een record van ruim 450 reacties op een huurwoning

Hof van Oost-Indië : een record van ruim 450 reacties op een huurwoning

MIDDELBURG - Door de stijging van een- en tweepersoonshuishoudens is de vraag naar kleine eengezinswoningen in Middelburg steeds groter. Dit resulteerde in ruim 450 reacties op de eerste nieuwbouwwoningen van Hof van Oost-Indië die Woongoed Middelburg bouwt in het centrum van Middelburg. Normaal gesproken ontvangt Woongoed zo’n 100 à 150 reacties op een woning. 

Woongoed Middelburg verbouwt achter de Rotterdamse Kaai twee gymzalen om naar 14 eengezinswoningen geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. De woningen zijn erg duurzaam en energiezuinig, ook wel een nul-op-de-meter (NOM) woning genoemd. Dit betekent dat de woningen gasloos zijn en onder andere beschikken over een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. De woningen worden naar verwachting eind dit jaar nog opgeleverd.

Team Tevreden Klant
Petrie Pijnenborg, manager team Tevreden Klant: “We hadden wel veel reacties verwacht, maar dat het er zoveel zouden zijn konden we niet voorspellen. Het laatste jaar zie we een stijging in het aantal reacties op een woning die we aanbieden. Deze kleinere woningen in Hof van Oost-Indië maken doorstroming weer mogelijk. Grotere eengezinswoningen komen zo vrij voor de grote gezinnen met een kleine portemonnee.” De eerste woningen zijn al toegewezen. De tweede helft wordt momenteel toegewezen. Op de website www.woongoed.nl/projecten is uitgebreide informatie beschikbaar over de nieuwbouwwoningen aan Hof van Oost-Indië.

De eerste bewoner van het nieuwe wooncomplex
Mevrouw Geers is de eerste huurder van deze nieuwbouw. Zij verhuist samen met haar tienerzoon van een grote eengezinswoning in de Magistraatwijk naar een kleinere woning in Hof van Oost-Indië. “Toen ik in Middelburg kwam wonen was ik blij met elke woning die ik kon krijgen. Ik woon er nu zes jaar. Al langere tijd ben ik op zoek naar een kleinere woning. Een paar keer eerder mocht ik een woning bezichtigen, maar die vond ik dan niet passen. Zodra ik hoorde over dit nieuwbouwproject wist ik dat het wat voor mij was. Ik ben altijd erg milieubewust geweest, ik eet vegetarisch en probeer zoveel mogelijk energie te besparen in mijn huidige woning. Daarnaast werk ik op een school en vond ik het ook wel leuk om in een oude gymzaal te gaan wonen.”

Meer uit Middelburg

Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

2 uur geleden
Politieauto en fietser in botsing in Serooskerke, één gewonde

SEROOSKERKE (W) - Een politieauto is woensdagmiddag op de Wilgenhoekweg bij Serooskerke (W) in botsing gekomen met een plotseling overstekende fietser. De fietser raakte bij het ongeluk gewond, zo bevestigt de politie.

2 uur geleden
Douane onderschept 939 kilo cocaïne in Zeeland

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In samenwerking met de politie heeft de Douane op dinsdag 6 juni tijdens een algemene controle 430 kilo cocaïne aangetroffen bij een bedrijf in Middelburg. Daarnaast heeft de organisatie diezelfde dag, tijdens een andere reguliere controle, 509 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Hierbij heeft de Douane bijstand ontvangen van de Koninklijke Marechaussee.

1 dag geleden
Drugs ontdekt bij bedrijf Middelburg, geen betrokkenheid

MIDDELBURG - Bij een bedrijf in Middelburg is dinsdag drugs aangetroffen in een container. Volgens de politie heeft het bedrijf echter zelf niets met de zaak te maken. Volgens een woordvoerder van de politie bleek op het bedrijfsterrein dat verdovende middelen verstopt zaten in een container. 

1 dag geleden
Zeelandia Middelburg krijgt hoofdveld van kunstgras

MIDDELBURG - Bij Zeelandia Middelburg is de aanleg begonnen van een gloednieuw kunstgrasveld dat het huidige hoofdveld met natuurgras zal vervangen. De aanleg van dit veld is een belangrijke mijlpaal voor de club en zal aanzienlijke voordelen bieden voor zowel spelers als supporters. Onder het nieuwe veld zal ook een waterbuffer aangebracht worden, zodat regenwater in de toekomst gebruikt kan worden voor irrigatie van de natuurvelden en groenvoorzieningen binnen de club.

1 dag geleden
Speelhof Hoogerzael feestelijk heropend

MIDDELBURG -Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Speelhof Hoogerzael. Zij zorgen voor het onderhoud van de speelplaats, bemensen het paviljoen en helpen bij het organiseren van activiteiten. Na de brand van 10 december vorig jaar, waren er gelukkig veel vrijwilligers die Hoogerzael uit de brand wilden helpen. 

2 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

2 dagen geleden