Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoekstra over verkenning: het gaat van kwaad tot erger

Hoekstra over verkenning: het gaat van kwaad tot erger

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra heeft met verbijstering gekeken naar de documenten die donderdag zijn vrijgegeven over de mislukte verkenning. Daarin valt te lezen dat premier Mark Rutte wél Pieter Omtzigt ter sprake heeft gebracht bij de verkenners, iets dat hij vorige week nog ontkende. Het maakt het voor het CDA nog onaantrekkelijker om zomaar in een coalitie te stappen, gaf Hoekstra toe.

"Het gaat van kwaad tot erger", zei Hoekstra, die de hele gang van zaken iets "Kafkaësk" vindt hebben. "We hebben natuurlijk weer verbijsterende dingen gelezen. Er moet echt opheldering komen in het debat. We zijn allemaal anderhalve week bezig geweest met een speurtocht, en nu blijken er toch allerlei dingen gezegd te zijn."

Of hij nog vertrouwen heeft in Rutte, als premier van het kabinet waar hij zelf ook deel van uitmaakt, of mogelijk als toekomstig coalitiepartner, daar wilde Hoekstra nog niet op vooruitlopen.

Meer uit Politiek

Ollongren: nog meer geld voor defensie nodig in onveilige wereld

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Kajsa Ollongren juicht toe dat haar ministerie in de voorjaarsnota miljarden toebedeeld heeft gekregen, maar zegt dat "veel meer" geld nodig is voor defensie. "Dat is aan een volgend kabinet om vrij te maken", vindt de demissionaire bewindsvrouw. Ze denkt aan investeringen in medische capaciteit, transport en tanks.

19 uur geleden
Kabinet trekt 22 miljoen euro extra uit voor waterschades Limburg

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet trekt dit jaar en volgend jaar in totaal 22 miljoen euro extra uit voor Limburgers die na de overstromingen van 2021 in financiële nood zijn gekomen. Dat maakte het kabinet bekend in de voorjaarsnota, die maandag openbaar is gemaakt.

19 uur geleden
Mariëtte Hamer blijft anderhalf jaar langer regeringscommissaris

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer kan anderhalf jaar langer aanblijven als Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, tot eind 2026. Het demissionaire kabinet stelt dit voor in de voorjaarsnota, de tussentijdse bijstelling van de rijksbegroting. De Tweede Kamer moet hier nog wel mee instemmen.

19 uur geleden
Extra geld kabinet voor versterking sociaal ontwikkelbedrijven

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren krijgen sociaal ontwikkelbedrijven, waar mensen met een arbeidsbeperking werken, extra geld erbij. Het gaat om bijna 600 miljoen euro voor de periode van 2025 tot 2034, zo heeft het demissionaire kabinet in de voorjaarsnota geregeld. Samen met het geld dat eerder al was toegezegd, gaat er in totaal ongeveer 1 miljard euro naar deze bedrijven.

19 uur geleden
Wilders is niet te spreken over extra uitgaven voor asiel

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over het bericht dat het kabinet ruim een miljard euro extra uittrekt voor de opvang van asielzoekers in 2024 en 2025. "Dat is eigenlijk wel een beetje over het graf heen regeren", vindt Wilders over de miljarden die het demissionaire kabinet extra uitgeeft in de voorjaarsnota, de tussentijdse bijstelling van de begroting. "Daar moeten we wel een stevig robbertje over vechten."

21 uur geleden
Kabinet dekt extra uitgaven in voorjaarsnota uit meevallers

DEN HAAG (ANP) - De extra miljarden die het demissionaire kabinet uittrekt voor onder meer Oekraïne en defensie, komt van meevallers op diverse begrotingen. Dat betekent dat de overheidsfinanciën er per saldo niet door verslechteren. Desondanks blijft de ruimte voor een nieuw kabinet om extra uitgaven te doen zeer beperkt.

21 uur geleden
Provincie Zuid-Holland moet opheldering geven over datalek

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland moet opheldering geven over het datalek dat enkele maanden geleden in een intern systeem werd aangetroffen. De provinciale fractie van de ChristenUnie heeft hierover vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Zuid-Holland maakte afgelopen donderdag bekend dat medewerkers van de provincie bij privacygevoelige gegevens konden komen waar ze geen toegang toe hadden moeten krijgen.

22 uur geleden