Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoekstra fel in debat, eist excuses van oud-verkenners

Hoekstra fel in debat, eist excuses van oud-verkenners

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra eist excuses van oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66). "Er moet antwoord en excuses komen. Aan Omtzigt, de Kamer, en het CDA", zei Hoekstra in een fel debat over de verkenningschaos. De naam van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt stond op een memo van Ollongren dat zichtbaar was op een ANP-foto.

"Het is mijn overtuiging dat de meeste mensen verwachten van ons dat we het goed regelen in Den Haag", begon Hoekstra zijn betoog op hoge toon. "Nu zijn we twee weken verder. En we staan voor aap, totaal maar dan ook totaal voor aap!" Hij haalde al uit naar zijn coalitiegenoten Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66), maar ook de verkenners moeten wat de christendemocraat betreft verantwoording afleggen.

"Hoe kan het dat niemand zich herinnert wat er besproken is?" vraagt Hoekstra zich af. Zowel de verkenners als Rutte zeiden dat Omtzigt niet ter sprake is gekomen in hun gesprek, terwijl uit de gespreksverslagen dat wel blijkt. De discussie over Omtzigt barstte los na het gelekte memo met daarin naast zijn naam de opmerking "functie elders". Over de aantekeningen zegt Hoekstra dat het "zeer slordig is dat die zichtbaar waren". Maar "veel erger is het dat die überhaupt op papier werden gezet. En kennelijk als onderdeel van de taakopvatting werd gezien."

Meer uit Politiek

Ministerie erkent dat permanente coronawet haastklus was

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft minder tijd kunnen nemen dan het eigenlijk wilde voor het opstellen van de nieuwe permanente coronawet. Dat erkent een woordvoerder van zorgminister Ernst Kuipers naar aanleiding van een bericht in Trouw. Daarin klagen gemeenten dat de wet een "haastklus" is geworden waar zij onvoldoende bij zijn betrokken.

1 dag geleden
Burgemeesters praten opnieuw over opvang vluchtelingen

ARNHEM (ANP) - De opvang van vluchtelingen in Nederland blijft een gespreksonderwerp voor de burgemeesters. Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio heeft het maandagavond weer op de agenda staan.

1 dag geleden
Wethouder Simons Rotterdam doet aangifte van bekladding huis

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse wethouder Robert Simons heeft zaterdag aangifte gedaan van bekladding van zijn huis. Zijn woordvoerder bevestigt berichtgeving van Rijnmond daarover. Op zijn huis staat onder andere KK (kanker) homo's en RJK gespoten. RJK staat voor Rotterdam Jongeren Kern, een deel van de harde kern van Feyenoordsupporters.

3 dagen geleden
Oud-staatssecretaris voor CDA Ton Frinking (91) overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-defensiestaatssecretaris voor het CDA Ton Frinking (91) is overleden, meldt CDA-partijleider Wopke Hoekstra op Twitter. Frinking was Kamerlid van 1977 tot 1993 en daarna ruim een jaar staatssecretaris in het derde kabinet-Lubbers.

3 dagen geleden
Rutte na gesprek melkveehouder: ik kan zorgen niet wegnemen

KOUDUM (ANP) - Premier Mark Rutte heeft donderdagmiddag een "goed gesprek" gehad bij een melkveehouder in het Friese Koudum, maar er is "grote bezorgdheid". Net zoals de twee gesprekken die hij eerder voerde met agrariërs elders in het land was ook dit gesprek heftig, maar de "zorgen zijn ook groot en die kan ik niet wegnemen". Op het gesprek van vrijdag met een deel van het kabinet en boerenorganisaties wil hij niet vooruitlopen.

4 dagen geleden
Caroline van der Plas van BBB weer aan het werk na bedreigingen

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas laat zich weer zien in de media en gaat weer werkbezoeken afleggen. De fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) legde vorige week donderdag haar werkzaamheden tijdelijk neer vanwege bedreigingen. Ze kan weer aan de slag omdat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, bevestigt BBB op haar website na berichtgeving van RTL Boulevard.

5 dagen geleden
Remkes: goed dat LTO namens veel boeren het gesprek aangaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed dat LTO vrijdag mede namens een groot aantal andere boerenorganisaties komt praten met een kabinetsdelegatie over het omstreden stikstofbeleid. Dat zegt een woordvoerder van Johan Remkes, die optreedt als onafhankelijk gespreksleider. "Niet praten lost ook niets op."

5 dagen geleden