Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoe maak je een vrijwilligersorganisatie weerbaarder?

Hoe maak je een vrijwilligersorganisatie weerbaarder?

MIDDELBURG - Walcherse vrijwilligersorganisaties kunnen zich aanmelden voor een online bijeenkomst op maandag 24 september over bestand zijn tegen onverwachte ontwikkelingen. Hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs geeft tips over het paraat hebben van scenario’s, zodat een organisatie kan anticiperen op bijvoorbeeld een tweede golf van coronabesmettingen.De inleiding op het thema door Lucas Meijs, docent en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, is al te bekijken op de website van Welzijn Middelburg. De sessie wordt georganiseerd door vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg.

Verfrissend

Meijs’ huidige onderzoek richt zich op onder meer vrijwillige energie, levenslange ontwikkeling door vrijwilligerswerk en non-profit management. ‘De toon in zijn lezingen en publicaties is verfrissend en enthousiast’, zegt Rianne Vink-Hacking van het vrijwilligerssteunpunt. ‘Met deze online sessie willen we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties ondersteunen en inspireren

De bijeenkomst van maandag 24 september, die plaatsvindt van 19.00 tot 20.30 uur, is de eerste uit een reeks van drie. In het najaar volgen er nog 2. Dat gaat Meijs in op de thema’s virtueel vrijwilligerswerk en bestuurswerk. 

Aanmelden

Meer informatie, ook over het aanmelden voor deelname, is te vinden op www.welzijnmiddelburg.nl/actueel. Voor vrijwilligers die niet vanuit huis kunnen meedoen aan de online bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het kantoor van Samen Vrijwillig in Middelburg.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

14 uur geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

15 uur geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

16 uur geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

1 dag geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

1 dag geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

2 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

2 dagen geleden